Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Δικαιοσύνη στο Ελλαδιστάν

  • Ξεκινώ με την ευχάριστη είδηση: οι 4 από τους 5 φοιτητές δεν εκδίδονται στην Ιταλία. Η περίπτωση του πέμπτου, που είναι 19 ετών, θα εκδικαστεί χωριστά στο Εφετείο της Κυρίλου Λουκάρεως τη Δευτέρα.
Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι οι δύο εισαγγελείς πρότειναν την έκδοσή τους, παρόλο που: α) οι Ιταλοί έχουν ήδη συλλάβει τους ταραξίες, β) στη γείτονα, οι φοιτητές θα αντιμετώπιζαν ποινές φυλάκισης μέχρι 15 ετών, βάσει μουσσολινικού νόμου, και γ) είχαν συλληφθεί την επόμενη μέρα της διαδήλωσης, καθώς εγκατέλειπαν το κάμπινγκ που είχε πλημμυρίσει από τη βροχή.
Άρα, η έκδοσή τους θα είχε καθαρά εκφοβιστικό χαρακτήρα.
Το μεγάλο κύμα συμπαράστασης από φοιτητές και απλούς πολίτες, υπαλλήλους του Δήμου Αγίας Παρασκευής (γενέτειρας των παιδιών), πανεπιστημιακούς και καλλιτέχνες ασφαλώς έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση των Εφετών. (όλα τα στοιχεία από τις εκπομπές του ρ/σ Στο Κόκκινο)
  • Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με χρεοκοπία, εξαιτίας των 16,5 εκατομμυρίων που άφησε η παρέα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου την περίοδο 1999-2008, και τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέχρι την Κυριακή!
Ο "Ατσαλάκωτος"
Από αυτά, 6,9 εκατομμύρια ευρώ είναι εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν αλλά ποτέ δεν καταβλήθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ 9,6 εκατομμύρια είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις. (τα στοιχεία εδώ)
Υπενθυμίζω ότι ο Παπαγεωργόπουλος είχε αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια, που στη συνέχεια μειώθηκαν σε 12 χρόνια και πέρυσι αφέθηκε ελεύθερος για... λόγους υγείας. έχοντας εκτίσει μόνο τα 2,5. 
Με αυτές τις ωραίες και δίκαιες αποφάσεις, τα χρήματα πρέπει να πληρωθούν από τον Δήμο, τουτέστιν τους δημότες Θεσσαλονίκης!
  • Στη Θεσσαλονίκη, πάλι, συνελήφθη μια 65χρονη γυναίκα, η οποία πουλούσε χωρίς άδεια στη Λαϊκή αντικείμενα του σπιτιού της, προκειμένου να καλύψει τις ιατρικές εξετάσεις μετά τη μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη. Το πρόστιμο είναι 10.000 ευρώ!
Όπως λέει η ίδια, το νοσοκομείο δεν καλύπτει όλες τις εξετάσεις, ενώ η σύνταξη του συζύγου της είναι μόνο 380 ευρώ. Κατρούγκαλος ακούει; Φτιάχνει κεντήματα και πλεκτά και τα πουλάει στη Λαϊκή εδώ και 4 χρόνια χωρίς να την ενοχλεί κανείς. Οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν ήταν πολύ καλοί μαζί της και στο τέλος την πήγαν σπίτι με το περιπολικό. Κανείς δεν ντρέπεται σε αυτή τη χώρα; (όλο το θέμα εδώ)
  • Την ίδια στιγμή, με ένα νομικίστικο σκεπτικό που δεν καταλαβαίνω, οι 5 από τους 9 εισαγγελείς του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων παραιτήθηκαν, επειδή οι λίστες των ληστών που έβγαλαν δισεκατομμύρια έξω αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο!
Δεν μας έφτανε η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι δεν πρόκαμαν να φορολογήσουν τους πλούσιους (Χαρίλαε, λείπεις!), έχουμε τώρα και τους εισαγγελείς να βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, οι οποίοι μίλησαν για προσπάθεια κάλυψης κάποιων.
  • Σήμερα συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τη δολοφονία του καθηγητή μαθηματικών Νίκου Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα
Τον Ιανουάριο του 1991, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη πατρός, ο νόμος Κοντογιαννόπουλου έφερνε για μια ακόμα φορά τα πάνω κάτω στην πολύπαθη εκπαίδευση. ΤΕΙ και ΑΕΙ ηταν κλειστά και τα σχολεία κατειλημμένα από τους μαθητές. Το παρακράτος της Δεξιάς κατασκεύασε τους "αγανακτισμένους πολίτες", που απειλούσαν μαθητές και γονείς, ενώ οι "Κένταυροι"(!) της ΟΝΝΕΔ χτυπούσαν τους πάντες. Στο Γυμνάσιο-Λύκειο της περιοχής Ψηλά Αλώνια Πάτρας εισέβαλαν με καδρόνια! Όταν ο Τεμπονέρας με άλλους καθηγητές έσπευσαν να προστατέψουν τα παιδιά, ο γραμματέας της τοπικής ΟΝΝΕΔ Γιάννης Καλαμπόκας τον χτύπησε στο κεφάλι και τον σκότωσε. 
Χρειάζεται να προσθέσω ότι λίγα χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε και διορίστηκε στο Δημόσιο μαζί με τους υπόλοιπους τραμπούκους;
Το σχολείο, όπου ο Τεμπονέρας δολοφονήθηκε, φέρει από τότε το όνομα "Νίκος Τεμπονέρας".

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Και φτάσαμε στο σήμερα, που η ΝΔ εκλέγει και πάλι έναν αρχηγό (όποιον αρχηγό...) εμπλεκόμενο σε μυστήριες ιστορίες, με έναν κόσμο να τους ακολουθεί ευλαβικά.. Δεν υπάρχει -εκτός από Δικαιοσύνη- ούτε και σωτηρία στο Ελλαδιστάν..

Λωτοφάγος είπε...

@ Θα πορευτούμε με ό,τι έχουμε, Πέτρα μου. Ρίχνοντας μια ματιά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καταλαβαίνεις πως ακόμα διανύουμε τη βαρβαρική μας περίοδο.