Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Πού πήγαν τα παιδιά;

Η ανακοίνωση της Europol σοκάρει: Τους τελευταίους 18-24 μήνες, αγνοούνται περισσότερα από 10.000 ασυνόδευτα προσφυγάκια, τα οποία είχαν καταγραφεί από τις ευρωπαϊκές αρχές! Τα μισά χάθηκαν στην Ιταλία, ενώ τα 1.000 στη Σουηδία. Ίσως κάποια να έχουν σμίξει με συγγενείς τους, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσα ούτε πού βρίσκονται!
Ασυνόδευτα είναι τα παιδιά τα οποία, είτε φυγαδεύτηκαν από τους γονείς τους για να γλιτώσουν τον πόλεμο και αργότερα να βοηθήσουν και την υπόλοιπη οικογένεια, είτε έχασαν τους δικούς τους κατά τη μακρά πορεία μέχρι τις πύλες της Ευρώπης.

Η Europol υποψιάζεται ότι πολλά έχουν πέσει στα χέρια εγκληματικών οργανώσεων που εμπορεύονται ανθρώπους. Ήδη στη Γερμανία και την Ουγγαρία υπάρχουν φυλακές όπου οι περισσότεροι έγκλειστοι είχαν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν πρόσφυγες.

Αυτά τα παιδιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Ο καθένας μπορεί να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ή εργασιακά ή ακόμα και να τα σκοτώσει για να εμπορευτεί τα όργανά τους. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι οι πλούσιοι αυτού του κόσμου καταδέχονται να μπουν σε λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις. Προμηθεύονται όργανα από κυκλώματα που, είτε τα αγοράζουν από απελπισμένους, είτε τα παίρνουν από δολοφονημένα παιδιά. Οι ΜΚΟ αφηγούνται  ανατριχιαστικές ιστορίες για πτώματα παιδιών που βρέθηκαν χωρίς όργανα, σε χώρες που χτυπήθηκαν από φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί και τσουνάμι.
Η Huffington Post υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε στο Βερολίνο πτώμα 4χρονου αγοριού σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, το οποίο είχε βιάσει και σκοτώσει 32χρονος άντρας βοσνιακής καταγωγής, αφού προηγουμένως το είχε αρπάξει από τους πρόσφυγες γονείς του που περίμεναν να καταγραφούν από τις γερμανικές αρχές.

Φοβάμαι πως θα συνηθίσουμε τη φρίκη, όπως πολύ γρήγορα συνηθίσαμε τα δεκάδες πτώματα παιδιών, μετά τα δάκρυα για τον μικρούλη Αϊλάν. Εξάλλου, γι' αυτό μοιάζει τόσο στημένη η ιστορία με τις σεξουαλικές επιθέσεις "προσφύγων" εναντίον γυναικών στην Κολωνία. Επειδή τα γεράκια δεν θέλουν να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και στο Ιράκ, φροντίζουν να μας τρομοκρατούν και να μας στρέφουν εναντίον αυτών των δυστυχισμένων, για να μην βλέπουμε το τσουνάμι στον ορίζοντα.


Πολύ χοντροκομμένα, το Charlie Hebdo σατιρίζει ακριβώς αυτή τη μεταστροφή, αλλά και την υποκρισία των δυτικών με τη λεζάντα: "Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει; Θα χούφτωνε οπίσθια στη Γερμανία"! Όμως, δεν πέτυχε το στόχο του, αφού το σκίτσο χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό και από τους δυτικούς και από τους πρόσφυγες.
Ας έχουμε το νου μας. Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία, η οποία υποτίθεται ότι δείχνει μιλιούνια προσφύγων σε τουρκική ακτή να περιμένουν να επιβιβαστούν σε καράβι για την Ελλάδα.


Πρόκειται για Αλβανούς του μακρινού 1991, αλλά προκαλεί ανατριχίλα στον ανενημέρωτο και μεγάλη χαρά στα χρυσάβγουλα, δεν συμφωνείτε;

4 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Η σαπιλα του κοσμου που ζουμε αποκαλυπτεται καθημερινα και πιο φρικιαστικη...ας εχουμε τη δυναμη να αντισταθουμε πριν μας καταπιει...

BUTTERFLY είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Λωτοφάγος είπε...

@ Καλημέρα και καλό μήνα, Butterfly. Πριν από τη δύναμη, χρειαζόμαστε ενημέρωση από πολλές και διαφορετικές πηγές. Δυστυχώς, εκατομμύριια πιστοί τηλεθεατές εξακολουθούν να δηλητηριάζονται από τα βοθροκάναλα και μόνο.

Mia Petra είπε...

Άλλη μια ανατριχιαστική παράμετρος, για τα παιδιά τών προσφύγων, γενικώς για κάθε ανυπεράσπιστο παιδί. Με τρομάζει πολύ ο επίλογος σου, καθότι είναι ο,τι πιο αληθινό.. Καλό μήνα να πω; (η φωτό κυκλοφορεί και παραπληροφορεί, όντως..)