Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον πλάκα"

Έχω πάψει να σχολιάζω την κυβέρνηση Συριζανέλλ, διότι, αφενός αδυνατώ να διαχειριστώ την ταχύτητα με την οποία εκπασοκίζονται τα περισσότερα στελέχη της, και αφετέρου έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι, αν δεν φύγουμε από την ευρωζώνη και την ΕΕ, δεν έχουμε καμιά ελπίδα να υπάρξουμε ως χώρα. Έχω δηλαδή επιστρέψει πλήρως σε όσα πίστευα το 1980 επί Ράλλη: τελικά γίναμε απλώς Ευρω-πέη, όπως έγραφε και το Ποντίκι τότε.

Έτσι, για την Ιστορία, δείτε λίγο αυτόν τον πίνακα που έφτιαξε ο γραφίστας Jo Di.

Μετά τις εκλογές του περσινού Γενάρη, χτυπούσε ένα καμπανάκι κάθε φορά που βλέπαμε κάποιους "χύμα" τύπους να κάθονται στα έδρανα της Βουλής ή να περιφέρονται στα κανάλια λέγοντας τη μία βλακεία πίσω από την άλλη. Στις δεύτερες εκλογές, όμως, φάνηκε πως κανείς δεν είχε διάθεση να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι. Αφού οι δημοφιλέστεροι βουλευτές την "κάνανε" μετά το 3ο Μνημόνιο, τα περιθώρια στενέψανε: και τους Νάσους Αθανασίου θα κρατούσαν και τους Τριανταφυλλίδηδες. Εξουσία είναι αυτή. Να τη χάνανε;

Οι πατέρες κι οι μητέρες του έθνους κοιμούνται. Οι μισθοί που παίρνουν τους το επιτρέπουν.

Ο μπλόγκερ Καρτέσιος τα λέει περίφημα σε ανάρτησή του με τίτλο, "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον πλάκα". Διαβάστε την εδώ.

3 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Θα έλεγα κι εγώ ότι θα ήταν καλύτερα να γυρίζαμε στη δραχμή αλλά με τέτοια οικονομία κι εδώ που φτάσαμε είτε με δραχμή είτε με ευρώ το ίδιο εξαθλιωμένοι θα είμαστε.
Για την εικόνα των βουλευτών που κοιμούνται στα έδρανα σε βεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί.
Η Ζωή πρόεδρος της βουλής δεν θα ξαναγίνει ακόμα κι αν ο Λαφαζάνης πάρει την εξουσία με τα όπλα...
Καληνύχτα συνοδοιπόρε Λωτο.

Mia Petra είπε...

Γιατί καλέ δεν έχει πλάκα; Στο Ελλάντα η φαντασία και οι αντοχές είναι αστείρευτες.. Ο Λαφαζάνης νομίζω ότι χειρίστηκε πολύ ασόβαρα την υπόθεση "δραχμή", αφού ακόμα κι ο ίδιος δεν είχε πάντα σταθερή θέση και στο λόγο του ήταν ολοφάνερα τα πισωγυρίσματα. Κάπως έτσι κινήθηκε και η Ζωή νομίζω. Και δυστυχώς (σωστό ή λάθος, δεν θα το κρίνω τώρα εδώ) δημιούργησαν στον κόσμο την εντύπωση ότι κοιτούν να κλέψουν τις εντυπώσεις και μάλιστα ο καθένας ξεχωριστά. Αυτό νομίζω ότι ήταν το μεγαλύτερο σφάλμα τους.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κουκλίτη και Πέτρα, ΔΕΝ υποστηρίζω τον Λαφαζάνη και δεν υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο.
Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα έπρεπε να είχε γίνει με δική μας επιλογή εδώ και χρόνια. Μπορούσε ΑΚΟΜΑ να γίνει και πέρυσι τον Φλεβάρη. Δυστυχώς, δεν έγινε.
Όταν μας πετάξουν έξω ή διαλυθεί η ευρωζώνη, τότε θα είμαστε όντως μια κοινωνία πάμπτωχη, χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης. Διότι θα έχει ήδη ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία!
62 καρχαρίες μονοπωλούν το 50% του ανθρώπινου πλούτου: ακόμα κι όταν οι λαοί έχουν δικαίωμα ψήφου, εκλέγουν τους υπηρέτες αυτών των 62. Μετά κλαίνε.