Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Οι εχθροί

Ψήφισα Λαϊκή Ενότητα στις εκλογές. Όχι γιατί με έπεισαν με το όποιο πρόγραμμά τους, ούτε επειδή θεωρώ ότι ο Λαφαζάνης είναι καλύτερος από τους άλλους που έμειναν. Εξάλλου, Λαϊκή Ενότητα δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι εκεί μέσα.
Την ψήφισα διότι ήθελα να υπάρχει Αντιπολίτευση.
Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να μπει στη Βουλή. Και το αποτέλεσμα το βλέπετε: δεν θυμάμαι να υπήρξε πιο γελοία αντιπολίτευση. Αν εξαιρέσεις το αυτιστικό ΚΚΕ, οι υπόλοιποι είναι μνημονιακότεροι του Σταθάκη! Ο καβγάς γίνεται για το ποιος θα ρίξει περισσότερες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το χάλι που επικρατεί.
Τώρα ανακάλυψαν πως δεν υπάρχουν δάσκαλοι και γιατροί. Δεν το σκαλίζουν παραπάνω, όμως, γιατί βρομάει. Έτσι επιτίθενται στον Φίλη που μίλησε για εθνοκάθαρση και όχι για γενοκτονία των Ποντίων. Μια λέξη είναι το πρόβλημα. Αν αποκατασταθεί, θα ξαναγίνουμε κυρίαρχο κράτος.

του Γεωργοπάλη
Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες θα ξαναπάρουν δισεκατομμύρια που θα μας χρεώσουν, ο ΣΔΟΕ διαλύθηκε, οι λίστες παραγράφονται, τα αεροδρόμια ξεπουλιούνται στη γερμανική Fraport, το δικαστήριο δικαίωσε την Coca Cola εναντίον των απολυμένων, η συνεταιριστική ΒΙΟ.ΜΕ. κινδυνεύει, η ΠΝΟ απεργεί αφήνοντας χιλιάδες πρόσφυγες να στοιβάζονται σε Λέσβο, Σάμο και Κω, το γήπεδο της ΑΕΚ θα καταπιεί το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, τα σκουπίδια θα τα πάρει ο Μπόμπολας, άστεγοι και ζητιάνοι παντού, ενώ οι "εταίροι" μάς πιέζουν να φτιάξουμε μια πόλη 50.000 προσφύγων!
Ξέχασα κάτι;

Θα μπει, λέει, 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση; Σάλος στην αντιπολίτευση. Όχι, δεν νοιάζονται για τα φροντιστήρια των λαϊκών οικογενειών. Για τα ακριβά σχολεία των παιδιών τους νοιάζονται. Αναζητούνται ισοδύναμα, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση. Σιγά μην σκίσετε κανα καλσόν. Αφού ξέρετε το δρόμο: περικόψτε μισθούς και συντάξεις.
 Η Heineken στέλνει τα κέρδη της στην Ολλανδία, το Πράκτικερ και το Λιντλ στη Γερμανία. Δεν είναι όμως αρκετό. Πρέπει να κλείσουν όλες οι ελληνικές εταιρείες. Υπάκουη στις διαταγές, η παρέα του Τσίπρα φέρνει στη Βουλή άρθρο για φορολόγηση των μικρών ζυθοποιείων. Προς τιμήν τους, οι ΑΝ.ΕΛΛ το καταψηφίζουν, όπως το είχε προαναγγείλει ο Καμμένος στο τουίτερ. Μαζί τους κι η υπόλοιπη αντιπολίτευση. Το άρθρο αποσύρεται.

Χωρίς σοβαρό αντίλογο πια, ο ΣΥΡΙΖΑ εκΠΑΣΟΚίζεται ραγδαία και χυδαία. Η μετάλλαξη αυτή δεν επηρεάζει μόνο εμάς, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Οι λαοί βλέπουν ότι η Πρώτη Φορά Αριστερά ήταν μούφα. Με Φλαμπουράρηδες και Παππάδες δεν έχεις καλύτερα μνημόνια. Έχεις πιο ταπεινωμένες αποικίες.
Το τέρας του φασισμού σηκώνει κεφάλι στο μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου. Και μαζί του σηκώνονται φράχτες και τείχη. Για τα θύματα των ληστρικών πολέμων. Που έχουν διαλύσει το 1/3 του πλανήτη.
Αναρωτιέμαι, μόνο, ποιοι είναι οι εχθροί: οι εκτός ή οι εντός των τειχών;

του Πέτρου Ζερβού από την Εφ.Συν.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Λωτό!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ, ανώνυμε φίλε.

Velvet είπε...

Ο φιλης με το αλλοθι ταχαμου του αριστερου πολυξερου μπουρδολογεί ασυστολως. Και αφου εχει λυσει όλα τα προβληματα του υπουργείου του παιρνει σβαρνα τα καναλια και μας κανει μαθηματα γνωσης και ιστορικου αναθεωρητισμου. Δεν εχει καταλάβει ότι είναι υπουργος σε μια κυβερνηση. Μαλλον εχει την εντυπωση ότι απευθύνεται σε ανιστορητους συριζαιους στη γιαφκα της γειτονιας.

Οσο για την πρωτη φορα αριστερα (και ελπίζω τελευταια) με τους διαφορους φλαμπουροκουβαληστρες που από αφισοκολητες κατάφεραν και γινανε εξουσιες η διαρκεια τους μαλλον θα είναι συντομη μεχρι να εφαρμόσουν το συμβολαιο που υπογραψαν. Ναι περιμενε η ευρωπη πως και πως αυτή την αθλια καρικατουρα της ελληνικης αριστερας για να της ανοιξει τα ματια. Καλο το ανεκδοτο αλλα για ψεκασμενους ιθαγενεις.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και ξαναρχόμαστε στο ζήτημα της υπερέκθεσης στα ΜΜΕ, Velvet. Δυστυχώς, δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Πήγε ο Φίλης στη φωλιά του Χατζηαλεπού!
Με τη λέξη Ευρώπη εννοείς τους λαούς της, φαντάζομαι. Κι όμως, οι αριστεροί -του Νότου κυρίως- είχαν στηρίξει πολλά στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάς την ιταλική L' altra Europa con Tsipras, που κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτές πέρυσι τον Μάιο, αλλά και τον SIRIZA Γαλικίας.
Και για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν κάποιες δειλές κινήσεις κάτω από την αδιατάρακτη επιφάνεια του ευρωπαϊκού βάλτου. Ίσως αυτές οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο.