Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

"Τους φίλους δεν τους καίμε"

Τραγουδούσε πριν από χρόνια η Χαρούλα Αλεξίου.
Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είτε δεν το σιγομουρμούρισε ποτέ, είτε δεν πρόσεξε ποτέ τους στίχους.
Με εντυπωσιάζει η αδιαφορία με την οποία ρίχνει τους υπουργούς του στα τσακάλια. Η ευκολία με την οποία τους "αδειάζει", για να μην θιχτεί ο ίδιος. Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Νίκος Φίλης, είναι οι διασημότεροι.
Μέχρι και τα στελέχη που διαφώνησαν με το μνημόνιο και διαγράφτηκαν, αποκλήθηκαν "βαρίδια" και αφέθηκαν να κατασπαραχτούν! Σαν να μην τους επέλεξε ο ίδιος αυτοπροσώπως.

Τα πάντα για την καρέκλα, Αλέξη; Είναι ηλεκτρική, όμως, κι εσύ αναλώσιμος. Μην ξεχνάς ότι τα μνημόνια έχουν φάει ώς τώρα δυο πρωθυπουργούς και αρκετούς εγκάθετους.

Αντίθετα, τα καμώματα του Γιάννη Πανούση δεν ήταν αρκετά για να μας απαλλάξουν από την παρουσία του. Αναρωτιέμαι ποιος από την παρέα επέμενε να παραμείνει. Γλιτώσαμε μόνο με τις εκλογές.
Και μέχρι στιγμής, ο υπουργός Προ.Πο. Νίκος Τόσκας, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η κυβέρνηση. Βεβαίως, τα βιογραφικά τους εξηγούν τα πάντα. Και οι φυσιογνωμίες:

Νίκος Τόσκας
Ο -γιατρός το επάγγελμα- Γιάννης Μουζάλας με ένα προσφυγάκι
Και κάντε τη σύγκριση με την έκφραση του Σουλτς, όταν ένα προσφυγάκι του ζητάει λεφτά:

2 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Πολύ εύστοχη η σύγκριση των 2 φωτογραφιών Λωτέ!...
Η ρημάδα η γλώσσα του σώματος, τα φανερώνει όλα.
Λιτό και περιεκτικό το κείμενο σου.
Προσυπογράφω.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα, Μαρία. Με τη γλώσσα του σώματος δεν τα πάω πολύ καλά, όμως τα μάτια και η έκφραση δεν μπορούν να κρύψουν τίποτε.
Ο Μουζάλας έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 25 αποστολές με τους Γιατρούς του Κόσμου σε Ασία και Αφρική (http://www.mouzalas.gr/poioi-eimaste/giannis-mouzalas/),
ενώ τον Τόσκα τον θεωρούσαν αριστερό στον στρατό.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο.