Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τι μας νοιάζει; Εμείς έχουμε νέο σίριαλ.

  • Στην Παλαιστίνη μεγαλώνει μια νέα γενιά που δεν έχει κανένα μέλλον, καθώς το ισραηλινό κράτος σφίγγει όλο και περισσότερο τον κλοιό, ταπεινώνοντας, εξαθλιώνοντας και καταδικάζοντας στην πείνα και τη δίψα τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. 
https://www.efsyn.gr/arthro/sti-gaza-den-exegeirontai-mono-oi-antres
Το τείχος, τα συνεχόμενα σημεία ελέγχου, τα βομβαρδισμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα κατεστραμμένα σπίτια και η τεράστια ανεργία σπρώχνουν αυτά τα παιδιά να πετούν πέτρες ή και να μαχαιρώνουν εποίκους, γνωρίζοντας πως θα πληρώσουν την αποκοτιά αυτή με την ίδια τη ζωή τους.

Και η παράξενη αυτή εξέγερση δεν κάνει διάκριση σε φύλα και ηλικία.

  • Στη Συρία -ή τουλάχιστον αυτό που κάποτε ήταν η Συρία- εκτός από τις μάχες, παίζεται κι ένα μακάβριο παιχνίδι μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. 

Ποιος οπλίζει τον ISIS και ποιος τον πολεμάει είναι λιγάκι δυσδιάκριτο. Ξέρουμε πως η σκοταδιστική Σαουδική Αραβία τον έστησε στα πόδια του κι ότι ο Ερντογάν τον χρησιμοποιεί για να διαλύσει τους Κούρδους.
Το μόνο παρήγορο είναι πως οι Κούρδοι άφησαν κατά μέρος τις διαφορές τους και αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για το ηρωικό Κομπάνι.


Για το ρόλο της Ρωσίας, ένας φίλος μού υπέδειξε το πολύ κατατοπιστικό άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντινόπουλου, που θα βρείτε εδώ)

  • Τα ακροδεξιά κόμματα ανεβαίνουν σταθερά στην Ευρώπη, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά πρώην ανατολικών χωρών, όπως η Ουγγαρία και η Σλοβενία, αλλά και των σκανδιναβικών κρατών.
Και για να παραφράσω τη γνωστή παροιμία, "δεν μας έφταναν τα #@&@@#, ήρθαν κι απ' τη Σουηδία": σουηδοί ακροδεξιοί αφίχθησαν τις προάλλες στη Λέσβο και μοίραζαν φυλλάδια στους πρόσφυγες, εξηγώντας πως στη Σκανδιναβία δεν υπάρχει ούτε δουλειά ούτε ζωή για αυτούς.


    Αυτό ευτυχώς ήταν πιο τυχερό.
  • Μόλις πριν από μερικές ώρες, ένα τρίχρονο παιδάκι πνίγηκε λίγα μέτρα πριν φτάσει στην ακτή, όταν ο διακινητής άρχισε να πετάει στη θάλασσα τους πρόσφυγες που είχε στο φουσκωτό του, επειδή τον κυνηγούσε το Λιμενικό.
Σε δισεκατομμύρια υπολογίζονται τα κέρδη από τη μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. Δεν φαντάζομαι να νομίζει κανείς ότι οι διακινητές τα τρώνε μόνοι τους. 
Ο ξαναζεσταμένος έρωτας της ΕΕ για την Τουρκία, μόνο ανησυχία πρέπει να μας προκαλεί. Ο ανεκδιήγητος Γιούνκερ τις προάλλες... απορούσε γιατί δεν δεχόμαστε να κάνουμε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με τους Τούρκους! Μην παραξενευτείτε αν κάποια μέρα μας υποδείξει να πάρουμε και μαθήματα δημοκρατίας από τον σουλτάνο.
του Μιχάλη Κουντούρη από την Εφ.Συν.
Το πτώμα του μικρού Αϋλάν ενέπνευσε πολλούς σκιτσογράφους σε όλο τον κόσμο και ξύπνησε πολλές συνειδήσεις. Όμως, τα νεκρά παιδάκια ποτέ δεν ενόχλησαν τον ύπνο των χρυσοκάνθαρων στις Βρυξέλλες. 
  • Τα εγκλήματα των ανθρωποειδών, ωστόσο, έχουν επιπτώσεις σε όλα τα ζωντανά πλάσματα και στον ίδιο τον πλανήτη. Η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε τις προάλλες την ανατριχιαστική φωτογραφία μιας υποσιτισμένης πολικής αρκούδας.
Μην βρίσκοντας τροφή, εξαιτίας της τήξης των πάγων, οι αρκούδες επιτίθενται πλέον στις φώκες, τις οποίες παλιά δεν συναντούσαν πουθενά! 
Στο Παρίσι θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία πριν από την καταστροφή.

Τα ξέρατε όλα αυτά; Αν όχι, είναι επειδή παρακολουθείτε τηλεόραση. Όπου παίζεται σε συνέχειες η "Πανουσιάδα": το δράμα ενός τέως υπουργού, ο οποίος θυμήθηκε, τρεις μήνες μετά την απομάκρυνσή του, ότι δεχόταν απειλές και κινδύνευε η ζωή του. Βούτυρο στο ψωμί των καναλαρχών, δηλαδή, οι οποίοι πιέζουν τον Ν. Παππά, για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των μαγαζιών τους.
Για την ώρα, πληρώνουμε επιπλέον φρουρούς για τον Γιάννη Πανούση, αλλά και για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος έφαγε ξύλο από χρυσαύγουλα που ήταν σε διαδήλωση Ποντίων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις δηλώσεις Φίλη. Μύλος!
Τι είπατε; Εδώ ο κόσμος καίγεται; Λάθος. Εδώ ο κόσμος χαζοχαίρεται, όπως ο Μάκης Βορίδης, που προφανώς κάτι αστείο βρίσκει στις διαμαρτυρίες του βρεγμένου Κουμουτσάκου:

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Καίγεται ο κόσμος γύρω μας κι εντός μας Λωτοφάγε μου...
Στη Γαλλία το καινούργιο μακελειό, μάς κάνει να κρατάμε την ανάσα μας...
Σε τι σκατά εποχή ζούνε τα παιδιά μας; Πραγματικά δεν έχω φωνή σήμερα..

Γλαύκη είπε...

Λωτοφάγε μου, τι να πω...
Τελικά, ξαναγυρίζω στις αρχικές μου σκέψεις, όσο κι αν προσπάθησα να φανώ μετριοπαθής για πολύ μεγάλο διάστημα, μήπως και βλέπαμε από κάπου λίγο φως. Ποιες είναι οι σκέψεις αυτές;
Μόνο μπουρλότο!!!!
Γιατρειά δεν υπάρχει για τον άνθρωπο, που αποδείχθηκε σε όλη την ύπαρξή του πανηλίθιος!!!!
Καλή σου μέρα!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Πλούσιο και χορταστικό το ημερολόγιο σου σήμερα. Κι ας έχουν μεσολαβήσει (και νέα) τραγικά γεγονότα. Απ' την πολύπαθη Παλαιστίνη μέχρι τις ακτές των νησιών μας κι απ' την γηραιά ήπειρο ως το ελληνικό κοινοβούλιο, η απόλυτη εσχατιά του ανθρώπου...
Η τελευταία φωτογραφία με τον χαμογελαστό Μάκη στα έδρανα της ιστορικής βουλής, είναι η αποτύπωση της σαπίλας. Για τους Σκανδιναβούς "ακτιβιστές" δεν το είχα διαβάσει. "Μπράβο" στα ευγενικά παιδιά που έσπευσαν να δείξουν τον πολιτισμό της χώρας τους!
Οι απλοί άνθρωποι που σηκώνουν το βάρος της προσφυγιάς στα νησιά μας, μόνο αυτοί μας απόμειναν...

Λωτοφάγος είπε...

@ Πέτρα, Γλαύκη και Μαρία, το κείμενο γράφτηκε πριν μάθω για τα γεγονότα στο Παρίσι.
Φοβάμαι πως η Ευρώπη που ξέραμε έχει ήδη αλλάξει. Καταβάλλω φιλότιμες προσπάθειες για να μην παραδεχτώ πως πρόκειται για μια ακόμα σκοτεινή συνωμοσία.