Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η εξουσία τρελαίνει!

  • Το 13% του φιλοκουρδικού HDP στέρησε την αυτοδυναμία από τον Σουλτάνο της Τουρκίας. Κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και το όριο του 10% (!), που τέθηκε ακριβώς για να εμποδίζει τα αριστερά και κουρδικά κόμματα να μπαίνουν στη Βουλή.
Εκείνο, όμως, που έκανε τον Ερντογάν "τούρκο" είναι που του στέρησε τη δυνατότητα να χαρίσει στον εαυτό του την ισόβια εξουσία.


Ολόκληρο παλάτι έχτισε. Να το χάσει από τους παλιο-Κούρδους; Νέες εκλογές σημαίνουν νέο ρίσκο. Δεν συμφέρει. Στο θολωμένο του μυαλό μία ήταν η λύση: να εξολοθρεύσει τα ηγετικά τους στελέχη, τρομοκρατώντας ταυτόχρονα τους υποστηρικτές τους.
Οργάνωσε, λοιπόν, βομβιστικές επιθέσεις, ρίχνοντας την ευθύνη στον ISIS, τον οποίο επίσης εξοπλίζει και διευκολύνει εναντίον του Κομπάνι και της Συρίας, χρόνια τώρα.
Με τελευταία την προχθεσινή, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 130 ανθρώπους, που είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι τα νοσοκομειακά εμποδίζονταν να μπουν στο χώρο της σφαγής και να πάρουν τους τραυματίες, με αποτέλεσμα να χαροπαλεύουν πολλοί περισσότεροι.

Διαβάστε εδώ τη μαρτυρία τούρκου ιατροδικαστή, που εξηγεί ότι η έκρηξη μιας βόμβας δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται στις σαχλοαμερικάνικες ταινίες.


"Ερντογάν, δολοφόνε!", φώναζαν οι διαδηλωτές στις κηδείες. Δεν έχουν καμιά αμφιβολία για το ποιος ευθύνεται για το μακελειό. Αλλά κι ο Σουλτάνος δεν έχει πια κανέναν ενδοιασμό: δύο παιδάκια σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες των αστυνομικών. Το ένα, μόλις 3 χρονών, πυροβολήθηκε στην αγκαλιά της μάνας του!
Φαίνεται πως ο πολύς Ταγίπ δεν διάβασε ποτέ τον "Μάκβεθ", το πιο δυνατό και πιο προφητικό έργο του Σέξπιρ.


http://tvxs.gr/news/ellada/poinikes-diokseis-kata-anthimoy-gia-koykoyloma-biasmoy-anilikoy-sto-papafeio
  • Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος εκτοξεύει συχνά μύδρους εναντίον πολιτικών και ομάδων πολιτών. Οργανώνει αγρυπνίες για κάθε Gay Pride, αλλά και για μερικές σκοτεινές ιστορίες μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας.
Αντί να προσπαθεί να προστατέψει τους αδύναμους και να παρηγορήσει όσους υποφέρουν, προτιμά να παίρνει πολιτική θέση και να κατακεραυνώνει όποιον διαφωνεί μαζί του. Είναι φανερό ότι θέλει να είναι διαρκώς στην επικαιρότητα και να έχει ακροατήριο. Το δρόμο, εξάλλου, τον είχε ασφαλτοστρώσει ο Χριστόδουλος. Είναι γλυκιά η εξουσία...


Τώρα, όμως, είναι αντιμέτωπος με ένα τραγικό σκάνδαλο: το 2012, ένα 7χρονο αγόρι που ζούσε στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης εκμυστηρεύτηκε στην κοινωνική λειτουργό ότι είχε βιαστεί από 13χρονο τρόφιμο του ιδρύματος. Εκείνη ενημέρωσε τη διεύθυνση, η οποία έκανε την πάπια. Τρεις μήνες μετά, το παιδί βιάστηκε ξανά και κατέληξε στο νοσοκομείο. Μόνο τότε αποκαλύφθηκε η υπόθεση και κλήθηκαν σε απολογία οι επικεφαλής, μεταξύ των οποίων ο Άνθιμος, ως πρόεδρος του Δ.Σ.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών πρότεινε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, αλλά η αντιεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του διευθυντή του Ιδρύματος και όλων των μελών του Δ.Σ. για υπόθαλψη εγκληματία και και παράβαση καθήκοντος.
Τι θα πει τώρα ο λαλίστατος μητροπολίτης;

  • Ωστόσο, καθημερινά δίπλα μας συμβαίνουν μικρές καταχρήσεις εξουσίας, από σαδιστικά ανθρωπάκια. Τρανό παράδειγμα, η ιστορία που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών: τρεις νεαροί κάθονταν σε παραλιακή καφετέρια του Βόλου, όταν τους πλησίασε 35χρονος επαίτης και τους ζήτησε χρήματα. Ο ένας από αυτούς, του υποσχέθηκε δύο ευρώ αν έπεφτε στη θάλασσα, και ο δυστυχής υπάκουσε! Ευτυχώς, τρεις άλλοι νεαροί έτρεξαν και τον έβγαλαν από το παγωμένο νερό. Κανείς δεν προθυμοποιήθηκε να του δώσει στεγνά ρούχα.
Αναρωτιέμαι τι είδους άτομα είναι οι γονείς που μεγάλωσαν ένα τέτοιο πλάσμα. Πώς ανατράφηκαν οι ίδιοι, πώς βιοπορίζονται, τι θέσεις κατέχουν, ποιο κόμμα ψηφίζουν τώρα και ποιο παλαιότερα. Για τον ίδιο δεν αναρωτιέμαι: πάω στοίχημα πως δεν εργάζεται και θα συνεχίσει να περνάει τις μέρες του στις καφετέριες όσο πληρώνει ο μπαμπάς. Αραχτός θα ήταν κι εκείνη τη μέρα, όταν αποφάσισε να παίξει με την πείνα του άστεγου. Πιθανότατα την ευχαρίστηση θα αύξησε και η εθνικότητα του θύματός του. Διότι, ως γνωστόν, πας μη Ευρωπαίος, βάρβαρος. Και αλίμονό του αν πέσει στα χέρια τέτοιων ατόμων.
Μην ελπίζετε σε θεία δίκη, αν δεν υπάρξει ανθρώπινη δικαιοσύνη.

6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Όντως, η εξουσία τρελαίνει αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλοι οι εξουσιάρχες κάποια ψήγματα τρέλας τα διαθέτουν πριν αναλάβουν την εξουσία και αποτρελαθούν.
Εγώ θέλω να σταθώ στα τρία υποκείμενα που ανάγκασαν τον δυστυχή άστεγο να βουτήξει στη θάλασσα, χωρίς βέβαια να προσθέσω κάτι περισσότερο από όσα πολύ παραστατικά αναφέρεις.
Κρίμα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Στις περισσότερες περιπτώσεις ναι, Κουκλίτη. Ωστόσο, το περιβάλλον και οι αυλικοί μπορούν να σε τρελάνουν, ακόμα κι αν δεν έχεις κανένα ψήγμα τρέλας:
Ο Άσαντ ζούσε μια χαρά στο Λονδίνο προτού τον καλέσουν να αντικαταστήσει τον πατέρα του. Και στην αρχή τα πήγαινε καλά.
Κάτι ήξερε ο Πέπε Μουχίκα, που μετά το πέρας της εργασίας του επέστρεφε στο φτωχό του κτηματάκι και δεν παρέμενε στο προεδρικό μέγαρο. Αυτή τη μετάλλαξη φοβόταν.

Mia Petra είπε...

"Υπάρχουν μαρτυρίες ότι τα νοσοκομειακά εμποδίζονταν να μπουν στο χώρο της σφαγής και να πάρουν τους τραυματίες, με αποτέλεσμα να χαροπαλεύουν πολύ περισσότεροι". Έχει παγώσει το αίμα μου.. Όσο για την είδηση στο τέλος, μην αμφιβάλλεις καθόλου πως μπορεί να έχει ψηφίσει ο,τι και οι περισσότεροι... Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά (ωχ, λες να είναι άσχετο αυτό τώρα;) Καλό βράδυ!

Υ.Γ Και για να προσθέσω και κάτι στο σχόλιο σου Λωτοφάγε μου, "Πέπε Μουχίκα" γεννιέται κανείς, δεν γίνεται. Ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι πάρα πολλοί άλλοι (όνομα και μη χωριό, που...ξαναλένε στο χωριό μου! χαχα)

Λωτοφάγος είπε...

@ Πέτρα μου, ευτυχώς που αντέγραψες το απόσπασμα και είδα ότι έπρεπε να είχα γράψει "πολλοί περισσότεροι" και όχι "πολύ". (άσχετο!)
Έχεις δίκιο για τον Πέπε. Παρ' όλα αυτά, ακόμα κι αυτός φοβήθηκε τους κόλακες και τα κατάλοιπα του προηγούμενου καθεστώτος.
Καλή σου νύχτα.

akrat είπε...

δεν ξέρω ποιός έβαλε την βόμβα αλλά ότι ο ερντογάν δεν είχε συμφέρον είμαι σχεδόν σίγουρος για να δούμε

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΧΩ

ποιόν συμφέρει ??? Ε ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ... και μάλλον οι Κεμαλιστές την έβαλαν οι Γκρίζοι...

Λωτοφάγος είπε...

@ Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί νέοι υποψήφιοι του HDP, οι οποίοι και σκοτώθηκαν, Ακράτ. Αυτό αρκεί για να τρομάξει όσους σκέφτονταν να πολιτευτούν.
Οι Κεμαλιστές δεν έχουν συμφέρον, διότι έχουν να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο που τους έχει κηρύξει ο σουλτάνος, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετατροπή της χώρας σε θεοκρατία. Εξάλλου, ούτε αυτοί ούτε οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν βομβιστές αυτοκτονίας.

Επίσης παραβλέπεις τον παράγοντα "εξουσιολαγνία" και "αρχομανία". Επιμένω: η εξουσία τρελαίνει.
Καλό απόγευμα, φίλε Ακράτ.