Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Οι Ρομπέν των Δασών

Χθες μιλούσα με έναν καλό άνθρωπο, που προσπαθούσε να με πείσει ότι κάθε προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσει τα κακώς κείμενα αποτυχαίνει, επειδή σκοντάφτει σε νόμους. Με διαβεβαίωνε πως ετοιμάζονται νέοι νόμοι, οι οποίοι θα δώσουν τη δυνατότητα για αλλαγές.
Το μόνο που κατάφερε ήταν να διώξει τη γκρινιάρικη διάθεσή μου, κι έτσι σήμερα θα μιλήσω για κάποιους ωραίους συμπατριώτες μας: τους εθελοντές πυροσβέστες.
Από το 1987, χιλιάδες άνθρωποι, από 18 έως 60 ετών, εκπαιδεύτηκαν και γράφτηκαν στο σώμα εθελοντών, προσφέροντας αμέτρητες ώρες και πολλή δουλειά στην προστασία των δασών από τις πυρκαγιές.
Εδώ και χρόνια, όμως, η Πολιτεία δεν τους προσφέρει τίποτε. Οι στολές κοστίζουν περίπου 1.500 ευρώ η μία, και συνήθως αγοράζονται από τους ίδιους. Τα οχήματα είναι δωρεές εταιρειών και ιδρυμάτων. Το πιο εξωφρενικό είναι πως, όταν σπεύδουν με αυτά για κατάσβεση, πληρώνουν... διόδια!

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Τάσος Μαυρόπουλος υποσχέθηκε ότι στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα γίνουν οι πρώτες προμήθειες και για τους εθελοντές  και για τους μόνιμους πυροσβέστες, οι οποίοι δεν έχουν πάρει στολές από το... 2008!
Οι εθελοντές Καισαριανής δήλωσαν στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι στις 22 Μαΐου, όταν κάποιοι έκαψαν το παρατηρητήριο στην περιοχή, ο ΟΤΕ αρνήθηκε να ξανασυνδέσει τα τηλέφωνα του Δήμου  που είχε κόψει λόγω οφειλών, με αποτέλεσμα να μην ειδοποιηθούν εγκαίρως τα μέλη της ομάδας. Υπήρχε περίπτωση να ενδιαφερθεί η γερμανική Deutsche Telekom για τα δάση της αποικίας χρέους που λέγεται Ελλάδα;
Πάντως, λίγο αργότερα κάηκε και το άλλο παρατηρητήριο, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες για εμπρησμό, που προκάλεσε την πυρκαγιά του Ιουλίου στον Υμηττό.
Αν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε έστω και λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας για να σώσετε τα δάση ή αν δείτε κάτι ύποπτο στους περιπάτους σας, τα τηλέφωνα είναι:

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος  213.2158247
Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής  210.5200680
Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής 210.7244042

2 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Πληρώνουν διόδια!!!...
Αυτό κι αν είναι εξωφρενικό.
Κι αυτοί εκεί, να επιμένουν στην ανιδιοτελή προσφορά.
Πολύ καλή ανάρτηση κι ένα γερό χαστούκι σ' όσους γκρινιάζουν ακόμα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Απίστευτο δεν είναι, Μαρία; Μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας συμβαίνουν αυτά.