Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Μια ντροπιαστική μέρα

Σήμερα, 222 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της μετατροπής μας σε προτεκτοράτο. Βεβαίως ο Dr Strangelove -κατά κόσμον Σόιμπλε- εξακολουθεί να κάνει τον δύσκολο, αφού μία από τις απολαύσεις που του έχουν απομείνει είναι να μας βλέπει να σερνόμαστε στις ρόδες του.

Δεν ξέρω πόσοι έχουν διαβάσει τα προαπαιτούμενα που είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 (πάρτε εδώ μια γεύση) και πόσοι ελπίζουν να τη βολέψουν. Αν οι εκλογές γίνουν τον Σεπτέμβριο, δεν θα έχουμε προλάβει να νιώσουμε τις συνέπειες. Ο πρωθυπουργός και η παρέα του, λοιπόν, μετά την απώλεια της δεδηλωμένης στην πρωινή ψηφοφορία, θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης και θα προκηρύξουν εκλογές.

Πέρα από το μνημόνιο, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του έδειξαν πανηγυρικά τη μετάλλαξή τους σε σαμαροβενιζέλους, χωρίς καν τη φαιδρότητα εκείνων:
  • Οι τροπολογίες που κατέθεσαν τελευταία στιγμή ήταν αναρίθμητες
    του @FragileAlex
  • Σηκώθηκαν και έφυγαν μόλις πήρε το λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • Επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο Α.Μητρόπουλο να προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο τον Βαρουφάκη, ο οποίος ήθελε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος. Έδωσαν έτσι την ευκαιρία στον Μεϊμαράκη να πει στον Βούτση τη θλιβερά αληθινή ατάκα, "Κι εσείς αναλώσιμος είστε".

Ο φίλος μπλόγκερ Για την Αλήθεια και το Δίκιο ανέβασε ένα βιντεάκι, όπου η Ραχήλ Μακρή εξηγεί με τον γνωστό της νηφάλιο τρόπο ότι η Βουλή είναι πλέον τσίρκο και οι υπουργοί διασκοσμητικά στοιχεία και αχυράνθρωποι των δανειστών:



Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, εκτός από τη θλίψη και την οργή μου. Κι αν με ρωτάτε, ναι, μετάνιωσα για την ψήφο μου, για τις ελπίδες και τις προσδοκίες που είχα. Όχι, δεν θα ψήφιζα κανένα από τα κόμματα που είναι σήμερα στη Βουλή. Στις επόμενες εκλογές, θα σκεφτώ πολύ πού θα ρίξω το κουκί μου. Δεν θα απόσχω όμως.

8 σχόλια:

Rodia είπε...

ετσι ακριβως.. Γεια σου Λωτοφάγε!

Unknown είπε...

Η τελευταία παράγραφος είναι ό,τι ακριβώς νιώθω και σκέφτομαι κι εγώ.

Όσο για την Ραχήλ Μακρή, όσο πάει και τη συμπαθώ ακόμη περισσότερο. Η βουλευτίνα που ξεκίνησε από τα δεξιά είναι τώρα τόσο αριστερή που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την αντέχει. Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον αριστερό κόμμα, αλλά τέλος πάντων..

Καλή σου μέρα, Λωτοφάγε, και χρόνια πολλά για τις μέρες!

KOYKLITIS είπε...

Όλοι σε προβληματισμό βρισκόμαστε.
Αν ήμουν 20 χρόνων ίσως και να εντασσόμουν σε κάποια ένοπλη οργάνωση.
Σήμερα όμως και με το βάρος μιας πείρας χρόνων να με βαραίνει νιώθω ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στη θεωρία του μικρότερου κακού.
Δεν μετάνιωσα για την ψήφο μου κι εκεί θα την ξαναδώσω επειδή θεωρώ πως ό,τι άλλο θα είναι χειρότερο.
Βέβαια είμαι έτοιμος να ακολουθήσω όποια άλλη πρόταση,φτάνει να μην είναι στα όρια της ουτοπίας,προσπαθώντας να μετατρέψει τη χίμαιρα και το όνειρο σε πραγματικότητα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Γεια σου και σένα, Ροδιά μου. Χρόνια πολλά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλή σου μερα, Έρασμε. Καλά που υπάρχουν και κάποιες κυρίες, που μας ξελασπώνουν στη Βουλή. Διότι κάποιοι άλλοι, που έλεγαν πολλά, αποδείχτηκαν λίγοι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν ήμουν 20, ίσως το σκεφτόμουν κι εγώ, Κουκλίτη. Είναι η ηλικία που ονειρεύεσαι να γίνεις σούπερμαν ή Τσε.
Σήμερα, όμως, έχω καταλήξει πως σπανίως η ένοπλη πάλη καταλήγει κάπου εκτός από την ενός ανδρός αρχή. Και συχνά αυτό είναι ολέθριο.
Η παρέα που έχει την εξουσία σήμερα διαφέρει από την προηγούμενη μόνο στο βαθμό φαιδρότητας. Αντί να βλέπεις τον χοντρό, βλέπεις τον Σταθάκη, τον Παππά και τον Φλαμπουράρη.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την αναφορά στο μπλοκ μου Λωτό!

Κι εγώ μετάνιωσα που τους ψήφισα, πρώτη φορά στη ζωή μου μετανιώνω για την ψήφο μου, αν και πάντα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ αλλά πρώτη φορά γίνανε κυβέρνηση...!

Για να δούμε τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας!

Λωτοφάγος είπε...

@ Πάντα αναφέρω τις πηγές μου, φίλε Διαχειριστή. Είναι υποχρέωσή μου.
Απόψε είδα και τον Μεϊμαράκη να λιγουρεύεται την καρέκλα του πρωθυπουργού! Πόσα ακόμα θα δούμε;
Να είσαι καλά.