Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η Γη ακόμα γυρίζει...

Έχουμε γίνει εδώ και μήνες ομφαλός της Γης. Κατόρθωμα που οφείλεται στους Βαρουφάκη-Τσίπρα αρχικά, στο δικό μας περήφανο ΟΧΙ αργότερα, και στην ταπεινωτική "συμφωνία" τελικά.
Επειδή, όμως, κατοικούν και άλλα 6-7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, την ίδια περίοδο συνέβησαν τα εξής γεγονότα, τα οποία θα παίξουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στο μέλλον:
  • Παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του Ισραήλ, η Δύση συμφώνησε με το Ιράν τη διακοπή του πυρηνικού του προγράμματος, με αντάλλαγμα τη σταδιακή άρση όλων των κυρώσεων και του πολύχρονου εμπάργκο (κυρίως στα φάρμακα). 
 
Πρόκειται για προσωπική επιτυχία του Ομπάμα. 
Γερμανία και Γαλλία σπεύδουν για τα πρώτα συμβόλαια, ως ντίλερ των διαφόρων SIEMENS, TOTAL κ.ά.
 
    Από tovima.gr
  • Αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις ΗΠΑ και Κούβα. Το Γκουαντάναμο δεν έχει κλείσει ακόμα. Ελπίζω το όμορφο νησί να μην καταντήσει ξανά το πορνείο της Καραϊβικής.

  • Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε πέρασε νόμο που επιτρέπει στον στρατό να επεμβαίνει στο εξωτερικό -κάτι που είχε απαγορευτεί μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Από rizospastis.gr
Προς το παρόν έχει ψηφιστεί μόνο στην Κάτω Βουλή, εν μέσω μεγάλων διαδηλώσεων. Οι αντίπαλοί του μιλούν για ιαπωνικό επεκτατισμό, εξαιτίας και της διένεξης Ιαπωνίας-Κίνας για τα νησιά της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, όπου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ας σημειωθεί ότι η Κίνα ουδέποτε στην ιστορία της επιχείρησε να επεκταθεί πέρα από τα σύνορά της με στρατιωτικά μέσα.
  • Την ίδια στιγμή, στη θαλάσσια περιοχή της Φουκουσίμα, όπου είχε γίνει το πυρηνικό δυστύχημα πριν από τέσσερα χρόνια, οι μετρήσεις δίνουν πολύ μεγαλύτερες τιμές στο στρόντιο 90 σήμερα, από ό,τι το 2011. Προφανώς, η διαρροή συνεχίζεται ανεξέλεγκτη.
Οι ειδήσεις από τη Φουκουσίμα είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες, αφενός διότι κανείς δεν μπορεί να κάνει μετρήσεις στην ίδια τη δεξαμενή, αφετέρου επειδή το εργοστάσιο είναι κοντά σε πόλη με δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους.
  • Εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα τους ή βρίσκονται ήδη σε στρατόπεδα της Τουρκίας, περιμένοντας να φτάσουν στην Ευρώπη.
Η υποδοχή στα δυτικά Βαλκάνια γίνεται με άγριο ξύλο και βασανιστήρια, ενώ ελληνικά νησιά όπως η Λέσβος αδυνατούν να περιθάλψουν χιλιάδες ανθρώπους, ήδη καταπονημένους! Η αίτηση Ελλάδας και Ιταλίας προς την υπόλοιπη ΕΕ να δεχτεί 40.000 πρόσφυγες, εκτός του ότι δεν έγινε δεκτή, φαντάζει πλέον σαν τρύπα στο νερό.
  • Στο Ιράκ, οι περισσότεροι από τους λεγόμενους Τζιχαντιστές είναι ξένοι και μάλιστα... Κοσοβάροι! Αυτό είναι τόσο ύποπτο, όσο και το γεγονός ότι το μόνο κράτος που δεν έχει δεχτεί επίθεση από τον ISIS στη Μέση Ανατολή είναι το Ισραήλ.
  • Μετά την απώλεια της αυτοδυναμίας εξαιτίας του Κουρδικού κόμματος, ο "σουλτάνος" Ερντογάν ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία, με πρόσχημα τους Τζιχαντιστές, για να χτυπήσει τους Κούρδους.
Ο ίδιος, βέβαια, εξόπλισε και διευκόλυνε τα τελευταία χρόνια τους τζιχαντιστές του ISIS,  προκειμένου εκείνοι  να τον βοηθήσουν με τη σειρά τους στην οικοδόμηση της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τώρα οι Κούρδοι τού κόβουν το βήχα και θέλει να τους τιμωρήσει.

Η Γη γυρίζει, μοιάζοντας με τεράστια νάρκη, έτοιμη να εκραγεί. Για μια ακόμα φορά, ο καζινοκαπιταλισμός έπαιξε με χώρες και λαούς, προκαλώντας ατελείωτο πόνο και θάνατο.

4 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Το έχουμε ρίξει στην ομφαλοσκόπηση. Καλά τα λες...
Δυσοίωνες όλες οι ειδήσεις. Έως και απειλητικές για το μέλλον του πλανήτη.

Λωτοφάγος είπε...

@ Είμαστε αυτοκαταστροφικοί, Μαρία μου. Απορώ πώς υπάρχουμε ακόμα.

BUTTERFLY είπε...

Εχεις σκεφτει ποτε πως αν ο ανθρωπος εξαφανιζοταν οπως οι δεινοσαυροι, ο πλανητης θα ηταν πραγματικος παραδεισος; Μηπως τελικα οι ανθρωποκεντρικες θεωριες και θρησκειες πρεπει να αναθεωρηθουν; Ενα υπερμετρο ΕΓΩ εχουμε γινει και τιποτα παραπανω!

Λωτοφάγος είπε...

@ Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, καλή μου. Κάποιοι με αποκαλούν μισάνθρωπο για αυτό. Έχουμε ακριβώς ως ανθρωπότητα ένα υπέρμετρο ΕΓΩ, μεγαλύτερο κι από του Βενιζέλου.