Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Γιατί ΟΧΙ;

Ο Jo Di Graphics ανέβασε στο τουίτερ της δηλώσεις των πρώην. Των πρώην νεκροθαφτών μας. Που τους ταΐζουμε πλουσιοπάροχα τόσα χρόνια και αυτοί σε αντάλλαγμα "σπάζουν" τότε πότε "τη σιωπή τους", για να υποθηκεύσουν το μέλλον και των επόμενων γενεών:


Αυτούς όλους, που λέτε, θα τους θάψουμε μια μέρα με τιμές πρωθυπουργού. Διότι, όπως είχε πει στους Δύο Ξένους η υπέροχη Ντένη Μαρκορά, "Αυτοί που κηδεύονται δημοσία δαπάνη, έχουν συνήθως ζήσει δημοσία δαπάνη"!

Θαυμάστε τους:
Ο πρώτος, με το θαύμα του Χρηματιστηρίου, μάζεψε σε λίγα χέρια όλο τον πλούτο και μας έχωσε στην ευρωζώνη με χαλκευμένα στοιχεία από την Γκόλντμαν Σακς
Ο δεύτερος διάγει τρυφηλόν βίον στη Ραφήνα, τον οποίο διακόπτει μόνο για να ανέβει στα ορεινά της Βουλής και να ψηφίσει μνημόνια και συμφωνίες χειραγώγησής μας. Ο πιο έξυπνος από όλους. Το είδε νά' ρχεται και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Ούτως ή άλλως, το πρωθυπουργιλίκι το δέχτηκε μόνο για να έχει μια σύνταξη στα γεράματα. Εκπροσωπεί επάξια το "λάθρα βιώσας".
Ο τρίτος ούτε ήξερε ούτε κατάλαβε τι έκανε, μέχρι τις Κάννες του 2011. Μόνο τότε ψέλλισε κάτι για δημοψήφισμα, ο Σαρκοζί τον έβρισε στα γαλλικά και ο πρόθυμος χοντρός τον παραίτησε με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο τέταρτος είναι ο πιο φαιδρός τελικά: σχεδόν κανείς δεν τον θέλει στο κόμμα του, αλλά δεν τον παραιτούν, προκειμένου να καεί μόνος του αν δεν αποδειχτεί αριστερή παρένθεση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τότε θα μείνει ένας μαύρος λεκές στην Ιστορία. Αν, όμως, η κυβέρνηση πέσει, ελπίζει να επιστρέψει δόξη και τιμή. Με ημερομηνία λήξης, φυσικά.

Ο Τσίπρας στην προχθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ δήλωσε ότι δεν είναι πρωθυπουργός παντός καιρού, υπονοώντας ότι σε περίπτωση που πλειοψηφήσει το ΝΑΙ, αυτός θα παραιτηθεί. Δεν θέλει να εφαρμόσει νέα μέτρα χωρίς ελάφρυνση του χρέους.

Αυτή η φωτογραφία (Menelaos Myrillas//SOOC) με τις προετοιμασίες για τη συνέντευξη, μού θυμίζει λιγάκι τον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι.

Επειδή τα μέτρα είναι εξοντωτικά, οι Σαμαροβενιζέλοι είχαν αρνηθεί να τα εφαρμόσουν, με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση να έχει σταματήσει από το περσινό καλοκαίρι. Προκήρυξαν εκλογές τον Γενάρη, γνωρίζοντας ότι η χειροβομβίδα ήταν απασφαλισμένη.
Για άγνωστους λόγους, η νέα κυβέρνηση είχε μεθύσει με το "αθάνατο κρασί του '21" και υπερεκτίμησε τις δυνάμεις της ή υποτίμησε τον εχθρό. Όμως συνέχισε πεισματικά τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και αυτό εξοργίζει τους εργοδότες των μελών του Eurogroup.
Σημειώστε ότι αυτό το περίφημο όργανο είναι άτυπο και δεν έχει καμιά εξουσία, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύνταγμα.

Παρά τα όσα λένε, όμως, έχουμε φίλους:
Τον Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρο του αριστερού κόμματος Die Linke. Ο μεστός του λόγος σήμερα στη γερμανική Βουλή έδειξε πόσο χαμηλού πολιτικού επιπέδου ήταν οι υπόλοιποι. 
Τους σπουδαίους οικονομολόγους Κρούγκμαν και Στίγκλιτς.
Τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν που είναι σοσιαλδημοκράτης, σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας που μας κουνάει το δάχτυλο και είναι χριστιανοδημοκράτης.
Τους Ποδέμος, φυσικά.
Το κόμμα Σιν Φέιν της Ιρλανδίας και τον ηγέτη του, Τζέρι Άνταμς.
Τους εκατό και πλέον Γερμανούς πανεπιστημιακούς και πολιτικούς επιστήμονες που υπέγραψαν αυτό το κείμενο στο διαδίκτυο.
Και εδώ ισχύει το διαχρονικό, Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πως ποιος είσαι.

Εν πάση περιπτώσει, θα ψηφίσω ΟΧΙ. Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή οι κερδοσκόποι θα πατήσουν πάνω μας για να διαλύσουν και τους υπόλοιπους λαούς.
Τα ΜΜΕ έχουν αναλάβει εργολαβικά την τρομοκράτηση των πολιτών σε όλη την ΕΕ, για να μην δουν την απειλή για τον πλανήτη που αποτελεί η συμφωνία TTIP με τις πολυεθνικές.
Ενώ ταυτόχρονα ξεσπούν νέοι πόλεμοι ανάμεσα στους πιο φτωχούς.
Ο καθένας ας κάνει ό,τι του αναλογεί. Και ένα περήφανο ΟΧΙ είναι η μικρότερη πράξη αντίστασης στην υποδούλωση και την εξαθλίωση.

7 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Όπως πάντα, πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση σου και στο φινάλε της με συγκίνησες κιόλας... Κι εγώ με τη σειρά μου, για τους εξής τέσσερις απλούς λόγους (Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς) ψηφίσω ΟΧΙ. Δεν υπάρχουν πιο ισχυρά επιχειρήματα από τις φάτσες αυτών των απίθανων, που ενίοτε εμπιστευτήκαμε τη μοίρα μας στα βρώμικα χέρια τους...

KOYKLITIS είπε...

Στη σκέψη και μόνο ότι αν επικρατήσει το ΝΑΙ θα ξανακάτσουν στις υπουργικές καρέκλες τύποι σαν το Βορίδη το Γεωργιάδη και τους λοιπούς κρυπτοφασίστες,τρελαίνομαι
Ελπίζω τούτος ο λαός να μην επηρεαστεί από τις ουρές στις τράπεζες και να πάει στην κάλπη με το ΟΧΙ,έχοντας στο μυαλό του τις ουρές στο ταμείο ανεργίας στα συσσίτια και στις νέες περικοπές του μισθού και της σύνταξης που τον περιμένουν.
VENSEREMOS.

Ανώνυμος είπε...

Αφού μετά από 6 χρόνια σιωπής μίλησε και ο Κωστάκης της Ραφήνας.... τι να πούμε για το Ναι!

Κάτι πολύ αισιόδοξο

Διαδικτυακή δημοσκόπηση δίνει 70% στο ΟΧΙ

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/07/70.html

Λωτοφάγος είπε...

@ Πέτρα μου, έχεις δίκιο, οι 4 αυτοί λόγοι είναι αρκετοί.
Απλώς προτείνω να κοιτάξουμε πέρα από τη μικρή μας χώρα, πέρα από τα Βαλκάνια, πέρα από την Ευρώπη.
Ο πλανήτης είναι ένας και εύθραυστος.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μακάρι να το σκεφτεί αυτό ο κόσμος, Κουκλίτη.
Ή έστω να κλείσει την τηλεόραση και να ηρεμήσει για λίγο, για να αποφασίσει χωρίς κραυγές.
Venceremos. Αν το θελήσουμε.

Woman in Blogs είπε...

Ζούμε σε μια Δημοκρατία κι αλίμονο αν έχει μονάχα μία διέξοδο, αυτή του ναι σε όλα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Το απομεσήμερο είδα την εικόνα του, Ανώνυμε φίλε, και τρόμαξα: αν ο Βούδας της Ραφήνας έσπασε τη σιωπή του, έρχεται πράγματι ο Αρμαγεδων!

Ψήφισα, αλλά κάθε ιστοσελίδα ή μπλογκ έχει αναγνώστες συγκεκριμένης ιδεολογίας. Διαφορετικά θα ήταν τα αποτελέσματα στο The Toc της χαριτόβρυτης Στάη, διαφορετικά στο Κουτί της Πανδώρας του Βαξεβάνη και διαφορετικά στο σάιτ του Ριζοσπάστη ή στο Βαθύ Κόκκινο.
Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να βλέπεις ότι κάποιοι ψήφισαν Ναι.