Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σχετικά ή άσχετα με το δημοψήφισμα

  • Ο Βίνφριντ Βολφ, πολιτικός επιστήμονας, συγγραφέας και επί 8 χρόνια βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς, δημοσίευσε άρθρο στη χθεσινή Εφημερίδα των Συντακτών, με το οποίο αναλύει τα διαφορετικά ποσοστά ΦΠΑ που ισχύουν σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης και το λόγο για τον οποίο ο αυξημένος ΦΠΑ είναι κοινωνικά άδικος.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

  • Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου εισηγείται να ληφθεί σοβαρά υπόψη η νέα πρωτοβουλία Γιούνκερ, αφού το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα.
 Το ΝΑΙ θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε παραίτηση (σημείωση δική μου: ο Πρωθυπουργός το είπε καθαρά χθες, με τη φράση "Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού")
Το ΟΧΙ δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει σεβαστό από την ευρωπαϊκή ολιγαρχία
(σημείωση δική μου: ΔΕΝ θα γίνει σεβαστό. Θα μας πατήσουν κάτω!)
όλο το άρθρο εδώ

Του Πέτρου Ζερβού (ΕφΣυν) στις 28/6/15. Από τότε οι εταίρες ανασυντάχθηκαν.
  • Σήμερα στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη στο Κόκκινο -η οποία παρεμπιπτόντως έχει ξεφύγει τελείως, όσον αφορά την αγένεια, την ψευτοκουλτούρα και τον ξερολισμό- ο πολύ καλός δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι, 
Το 1974, το ερώτημα ήταν αν θέλαμε μοναρχία ή αστική δημοκρατία. Το ΚΚΕ τότε, δεν διανοήθηκε να βγάλει δικό του ψηφοδέλτιο με το ερώτημα αν θέλουμε λαοκρατία και σοσιαλιστικό καθεστώς. Αντίθετα αγωνίστηκε για να απαλλαγούμε από τον Κοκό.

Του Δερμεντζόγλου από το TVXS
  • Τέλος, ο συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος έγραψε στην ιστοσελίδα της Lifo:
"Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού που επιχειρούν είναι τερατώδης, πρόστυχη και διχαστική. Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας και τον τρόμο που σπέρνετε, για να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε, με ευρώ ή δραχμή. Θα το μάθετε στις 5 Ιουλίου το βράδυ. Τότε θα σας δώσουμε την εντολή.
Ώς τότε, βουλώστε το όλοι. Σας ξέρουμε, δεν σας εκτιμάμε, δεν σας πιστεύουμε. Δεν θα μας βάλετε εσείς να σκοτωθούμε μεταξύ μας".

6 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Σε σχέση με το τελευταίο, δεν χρειάζεται να μας βάλει κανείς να σκοτωθούμε μεταξύ μας, μια χαρά τα καταφέρνουμε κι από μόνοι μας...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κούλογλου είναι γνωστό τι καπνό φουμάρει και από τότε με τον Κορτζίδη. Τα θυμάσαι τα ξεφτιλίκια του.

Για τη Λουπάκη, δυστυχώς υπάρχει πολύς κόσμος αυτού του ήθους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόσμος του στυλ Ρηγάδες θολοκουλτουριάρηδες ξερόλες που νομίζουν οτι έχουν πιάσει τον Πάπα από τα ...απαυτά.

Εμείς πάντως ψηφίζουμε ΟΧΙ δαγκωτό εννοείται!

Η Ζωή χτες μας έκανε υπερήφανους! Ένα άκρως αφροδισιακό βίντεο! Η Κοσιώνη το έχει τερματίσει στη φασιστοπροπαγάνδα.

http://giatinalitheia.blogspot.gr/2015/06/blog-post_30.html

KOYKLITIS είπε...

Για τη Λουπάκη κάπου και κάπως συμφωνώ μαζί σου, για το όλο στιλ της γενικά, αλλά την προτιμώ από τον Κούλουγλου που όσο αυτός είναι αριστερός άλλο τόσο είμαι κι εγώ θρήσκος,
οπότε δεν τον εμπιστεύομαι ούτε για την πρόβλεψη του καιρού.
Να σου πω ακόμα ότι πιστεύω πως ένα ΟΧΙ γύρω στα 70% θα ανάγκαζε ακόμα και το Βούδα να βγει από την αταραξία του,το θέμα είναι όμως ότι δεν φαίνεται δυνατό τέτοιο ποσοστό του ΟΧΙ, αφού τα κανάλια και οι ουρές στις τράπεζες διαμορφώνουν ένα κλίμα στον κόσμο περίπου στο σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω!
Έχω όμως εμπιστοσύνη στον αρχηγό ότι θα τα καταφέρει,αλλά κι αν δεν τα καταφέρει τουλάχιστον το πάλεψε και μας έκανε να νιώσουμε έστω για λίγο περήφανοι.


Μαρία Κανελλάκη είπε...

Προσυπογράφω το κείμενο του Χαριτόπουλου.
Μέχρι κεραίας!...

το φονικο κουνελι είπε...

Τόση τρομοκράτηση και τέτοιο γενικευμένο, καλλιεργούμενο κλίμα φοβίας δε θυμάμαι να έχω ζήσει ως τώρα, φίλε μου Λωτοφάγε... Έφτασε ως και στους δικούς μου ανθρώπους. Πρόκειται για τον ορισμο του ψυχολογικού πολέμου...

Να δούμε που θα πάει όλο αυτό...

Λωτοφάγος είπε...

Φίλοι μου, συγγνώμη που δεν απάντησα στα σχόλιά σας. Είναι δύσκολες μέρες, γεμάτες αγωνία. Θα φροντίσω να είμαι πιο συνεπής από εδώ κι εμπρός.
Να είστε καλά.