Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Δεν είμαστε μόνοι...

Προς μεγάλη θλίψη της Τρόικας εσωτερικού, βέβαια.
Οι βουλευτές του Die Linke, του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς δηλαδή, σήκωσαν σήμερα πλακάτ δηλώνοντας αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, μετά την ομιλία της Άνγκελα Μέρκελ στη Βουλή:

από http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/ypsosan-plakat-yper-tis-elladas-mesa-sti-germaniki-boyli-foto
Όσα φάουλ κι αν κάνει η κυβέρνηση, όσο κι αν μας εξοργίζει με τις παλινωδίες και την αθέτηση βασικών υποσχέσεων, όπως η κατάργηση των 57 φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, γεγονός παραμένει ότι έχει ανοίξει μια ρωγμή στο τείχος της χρηματοπιστωτικής Ολιγαρχίας. Κι αυτό είναι που τρομάζει τους οικονομικούς δολοφόνους.
Μόνο η αλληλεγγύη των λαών μπορεί να διαλύσει τη σημερινή βαρβαρότητα και να φέρει κάτι που να μοιάζει με Δημοκρατία.

Παρεμπιπτόντως, η δεξαμενή σκέψης Bridging Europe έκανε μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι 53% πλέον των ελλήνων πολιτών επιθυμεί την έξοδο από την Ευρωζώνη, ενώ το 62% πιστεύει πως δεν είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι -χωρίς, όμως, να είναι αντίθετο.
Ένα αποτέλεσμα που δείχνει, αφενός ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες και αφετέρου ότι η κυβέρνηση μας παραμυθιάζει ισχυριζόμενη πως εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε την έξοδο.

Κι επειδή το να είσαι έλληνας μετανάστης και να παρακολουθείς από μακριά τη φτωχή πατρίδα σου είναι ίσως πιο επώδυνο από το να βιώνεις τα γεγονότα κάθε μέρα, διαβάστε τη μαρτυρία μιας νεαρής δημοσιογράφου: http://www.newdiaspora.com/el/matina-stevis/

4 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Τέτοια λέγε μας και οι "μενουμευρωπαϊστές" θα ριζώσουν στην είσοδο της Βουλής! :) Καλό απόγευμα Λωτοφάγε και καλό σ/κ!

KOYKLITIS είπε...

Πολύ ωραία και συγκινητικά τα λέει η ανταποκρίτρια.
Οι βουλευτές του Die Linke μας εντυπωσίασαν αλλά ο γερμανικός λαός μας απογοήτευσε με το να δηλώνει,στην πλειοψηφία του,ότι δεν μας θέλει για εταίρους του.
Βέβαια,όταν έχουν μάθει να σε βλέπουν σαν εταίρα λογικό το βρίσκω...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μόνο κατσαρόλες δεν είχαν οι γελοίοι, Πέτρα. Δεν χρειάζονταν όμως, διότι είναι πιο σοφιστικέ οι μέθοδοι πλέον: ο Γιάννης Στουρνάρας.
Καλό σ/κ και σε σένα. Εγώ εδώ θα είμαι, πάντως.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ο γερμανικός λαός ενημερώνεται από τη Bild, Κουκλίτη. Που τους λέει πως οι φόροι του τρέφουν τους τεμπέληδες Έλληνες.
Είναι τόσο αποβλακωμένοι, ώστε ψηφίζουν Μέρκελ. Κάτι πάει να γίνει κι εκεί, όμως.
Εταίρα και μάλιστα β΄διαλογής.