Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

"Επιστρέφεται ως απαράδεκτον"

  • Η Πρόεδρος της Βουλής επέστρεψε προχθές ως απαράδεκτο το στικάκι με την έκθεση Στουρνάρα, θεωρώντας ότι ο κεντρικός τραπεζίτης δυναμιτίζει την οικονομία. Και, φυσικά, έχει δίκιο, αφού σε δύο μέρες οι καταθέτες πήραν από τις τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια για να τα βγάλουν έξω ή να τα χώσουν στα στρώματα.
Έχετε αναρωτηθεί πόσες φήμες και παρεμβάσεις από την εποχή του Κώστα Καραμανλή μέχρι σήμερα έχουν σπρώξει χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους σε πρόωρη σύνταξη ή τους καταθέτες σε μαζικές αναλήψεις; Είναι πολύ συχνές, για να είναι τυχαίες!

Το εγχώριο Tea Party θεωρεί υπαίτιους αυτούς που διόριζε ή που εξανάγκασε σε σύνταξη

Ο Π. Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ δήλωσε ότι έλληνες δημοσιογράφοι πληρώνονταν από το Ταμείο για να κάνουν προπαγάνδα. Δεξιοί και αριστεροί διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους. Η Λ. Κανέλλη μάλιστα σε πρωινή εκπομπή, ούρλιαζε και έβριζε! Η Πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει επισήμως τον κατάλογο από το ΔΝΤ. Απλά και καθαρά.

Ο Ερίκ Τουσέν, ως επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ανακοίνωσε χθες ότι 242 δισεκατομμύρια από το συνολικό χρέος είναι παράνομα και απεχθή!
Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε σήμερα και για το χρέος και για τον Στουρνάρα στην εκπομπή του Κ. Αρβανίτη. (εδώ, από το 2:11:50) και μας πληροφόρησε ότι τα πρόσωπα του προηγούμενου καθεστώτος που κατέχουν καίριες θέσεις δεν μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς νομοθετικές ρυθμίσεις. Οι δανειστές έχουν φροντίσει να κατοχυρώσουν αυτές τις θέσεις και τις απαιτούν!

Επίσης, σχόλιο του Γ. Δελαστίκ για τη διαμάχη Κωνσταντοπούλου-Στουρνάρα, εδώ
  • Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατέθεσε χθες στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του Γ. Στουρνάρα για "ενδεχόμενο δόλο".
  • Η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα δίνει μάχη στο ευρωκοινοβούλιο, συμμετέχει στην Επιτροπή για το Χρέος, ενώ ταυτόχρονα παρεμβαίνει όποτε το κρίνει απαραίτητο για να σχολιάσει νηφάλια ανόητες επιλογές τύπου Παναρίτη.
Κατόπιν όλων αυτών, ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι Κυρίες, διότι οι κύριοι μάς έχουν απογοητεύσει πολλές φορές!

4 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Είχαμε συνηθίσει στις "κυρίες" του κομμωτηρίου, με τις επώνυμες τσάντες & τα ανοιχτά ντεκολτέ, που προσβάλλουν το γυναικείο φύλλο και το ρόλο τους ως εκπρόσωποι του κοινοβουλίου.
Η παρουσία μορφωμένων, δυναμικών και μάχιμων γυναικών, ξεσήκωσε όπως ήταν αναμενόμενο, θύελλες αντιδράσεων. Μπράβο τους για την αντρίκια στάση τους και την ανθεκτικότητά τους στις ύβρεις που δέχονται καθημερινά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Αντρίκεια; Άσε, γιατί πονάει αυτή η λέξη. Θυμίζει Αντωνάκη. Μπουχτίσαμε πια με την αντρική σχολή.
Θα πρότεινα θαρραλέα και ασυμβίβαστη, Μαρία μου.
Ε, τι να κάνουν κι οι μαντάμες του κομμωτηρίου; Ό,τι διαθέτει κανείς πουλάει. Άλλες ντεκολτέ, άλλοι εξυπνάδες.

Mia Petra είπε...

Καλέ μου Λωτοφάγε, μόλις το έγραψα και κάπου αλλού: ο Αλέξης γιατί κάνει τόση φασαρία μέσω των κυριών της κυβέρνησης του και δεν ξηλώνει τον Στουρνάρα, να πάει από εκεί που ήρθε; Τι δουλειά έχει ένας πρώην-τραπεζίτης-μετέπειτα-υπουργός-της-τρόικα να επανατοποθετείται στην τράπεζα; Μας δουλεύουν;;;

Λωτοφάγος είπε...

@ Το εξηγεί η Ζ. Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη που έδωσε στον Αρβανίτη: πρέπει να αλλάξουν οι μνημονιακοί νόμοι.
Δεν επανατοποθετήθηκε διοικητής της ΤτΕ, απλώς παρέμεινε αμετακίνητος και με τη νέα κυβέρνηση. Δεν νομίζω να απαλλαγούμε σύντομα από αυτόν.