Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τα παιδιά δεν είναι κινούμενοι στόχοι

Θα έχετε, φαντάζομαι, προσέξει ότι οι μισοί οδηγοί δεν θα έπρεπε κανονικά να έχουν πάρει δίπλωμα οδήγησης. Κι ότι, εκτός από την ανικανότητά τους, συνηθίζουν να μιλούν στο κινητό ή στον διπλανό τους, κοιτώντας τον στα μάτια.
Στους απρόσεκτους οδηγούς, τους ριψοκίνδυνους μηχανόβιους και τους αφηρημένους πεζούς, προστέθηκαν τελευταία και οι ποδηλάτες: ελάχιστοι έχουν σωστή οδική συμπεριφορά, ενώ κάποιοι δεν έχουν καν φανάρια ή καθρέφτες!
Κάπως έτσι καταλήξαμε να έχουμε αναλογικά τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία στον δυτικό κόσμο.

Όλα αυτά τα ξέρετε. Εκείνο που ίσως αγνοείτε είναι πως, από το 1996-2007. σκοτώθηκαν 600 παιδιά, τα περισσότερα γύρω από σχολεία!
Έχω γράψει και παλαιότερα για το μπλογκ https://sostegr.wordpress.com/, που προσπαθεί να αποτρέψει τα τροχαία δυστυχήματα, ενημερώνοντας τους πολίτες. Αυτές τις μέρες "τρέχει" μια καμπάνια, με τίτλο, Ένα παιδί δεν είναι κινούμενος στόχος. 
Στο ραδιοφωνικό σποτ ακούγεται η φωνή του Σταμάτη Κραουνάκη.

Χθες ξεκίνησε και η έκθεση αφίσας στην πεζογέφυρα της Κηφισίας που χτίστηκε από γονείς και φίλους του Σόλωνα Καρυδάκη, ο οποίος παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε το 2009 από διερχόμενο οδηγό. Σήμερα θα ήταν 21 χρόνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: