Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Σταύρωση χωρίς ανάσταση

Αν πας στη Γαύδο, σίγουρα θα σου μιλήσουν για την Τρυπητή, το νοτιότερο άκρο της ΕΕ. Εκεί όπου το 1986, μετά το φρικτό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ, κατέφυγαν μερικοί Ρώσοι, για να θεραπευτούν από τις μεγάλες δόσεις ραδιενέργειας που είχαν δεχτεί.


Καταπιάστηκαν με διάφορες δουλειές για να επιβιώσουν και έστησαν μια μεγάλη καρέκλα στο βράχο της Τρυπητής, για να κάθονται και να γεμίζουν τα πνευμόνια τους με τον πελαγίσιο αέρα. Ο δρόμος είναι δύσβατος, αλλά αξίζει τον κόπο.
  • Στην παραλία που απλώνεται από κάτω, οι έμποροι ψυχών άφησαν 180 πρόσφυγες από τη Συρία, τη Λιβύη, τη Σομαλία και την Αιθιοπία. Τέσσερις χώρες που μαστίζονται από πολέμους και απερίγραπτη φτώχεια. Τους είπαν ότι έφτασαν στην Ιταλία κι έφυγαν, για να φέρουν άλλους.
Ανάμεσά τους, είπε η δήμαρχος Ευαγγελία Καλλινίκου στο Κόκκινο, υπάρχουν δυο μωρά και μία έγκυος! Όμως, η Γαύδος έχει μόλις 60 κατοίκους αυτή την εποχή. Που τώρα πρέπει να θρέψουν και να στεγάσουν τριπλάσιους καραβοτσακισμένους ανθρώπους. Η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποσχέθηκε να στείλει ελικόπτερο με προμήθειες και σκηνές, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι δεν επιτρέπουν τον απόπλου -κι όταν φυσάει εκεί, δεν αστειεύεται...


Στις ΗΠΑ με τον μαύρο πρόεδρο, οι μπάτσοι σκοτώνουν ανενόχλητα μαύρους ανθρώπους. Κάπου-κάπου κάποιος γενναίος βιντεοσκοπεί το φονικό, για να υπάρξει κάθαρση.
  • Όπως χθες στη Νότια Καρολίνα, όπου 33χρονος μπάτσος φύτεψε πισώπλατα 8 σφαίρες σε 50χρονο άοπλο πολίτη που έτρεχε για να γλιτώσει. Ισχυρίστηκε ότι το θύμα αποπειράθηκε να τον αφοπλίσει. Όμως, το βίντεο που δόθηκε στην οικογένεια δείχνει ψυχρή εκτέλεση. 
Αφού τον εκτέλεσε, του παίρνει το σφυγμό! (Εφημ.των Συντ)
Ο μπάτσος απολύθηκε, ενώ ο σερίφης του βόρειου Τσάρλεστον διέταξε τα όργανα της τάξης να φέρουν κάμερες για να καταγράφουν όλα τα συμβάντα. Οι μισοί κάτοικοι της περιοχής είναι μαύροι, αλλά στο αστυνομικό τμήμα οι μαύροι είναι μόλις 18%.
Ωστόσο οι δολοφονίες συνεχίζονται και σπανίως φτάνουν στη δημοσιότητα.

  • Οι αρχαίοι Έλληνες την αποκαλούσαν Ευδαίμονα (δηλαδή ευτυχισμένη) Αραβία. Αργότερα ονομάστηκε Υεμένη και είναι γνωστή για την υπέροχη αρχιτεκτονική της. Το νότιο τμήμα της αποτέλεσε τη μοναδική κομουνιστική χώρα της αραβικής χερσονήσου. 
Σήμερα, ενιαία πια, είναι πάμπτωχη και σπαράσσεται από εμφύλιο, μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών Χούθι.

Επέλεξα αυτή τη φωτογραφία, για να δείτε τι αριστουργήματα έφτιαχναν κάποτε οι άνθρωποι εκεί
Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει την κυβέρνηση και βομβαρδίζει το Άντεν σκοτώνοντας κυρίως αμάχους, ενώ το Ιράν υποστηρίζει τους Χούθι και πιέζει το Πακιστάν να μην συμμετάσχει στους βομβαρδισμούς! Τρίτος μουστερής, η Αλ Κάιντα της Σαουδικής Αραβίας, που έχει καταλάβει μεγάλο τμήμα της χώρας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όσο οι συρράξεις στη γειτονιά μας αυξάνονται, οι κατατρεγμένοι θα συνεχίσουν να θαλασσοδέρνονται, με την ελπίδα να αποβιβαστούν στην ευρωπαϊκή ήπειρο και να σώσουν τη ζωή τους. Όποιος έχει κάποια πρόταση, ας σηκώσει το χέρι. Όχι, όμως, ναζιστικά.

4 σχόλια:

Γλαύκη είπε...

Αυτό το γεγονός μετά το Τσέρνομπιλ δεν το γνώριζα και με εντυπωσιάζει.
Όσο για τα υπόλοιπα τι να πρωτοπιάσεις;
Χέρι σηκωμένο μα ανοιχτή παλάμη για τον άδικο και τον παράλογο κόσμο μας! Άλλο χέρι δεν βλέπω να μπορούμε να προσφέρουμε παρά μόνο αν κανόυμε σινιάλα για να ξυπνήσουμε τους λαούς και ειδικά τους νέους...
Όταν τα σκέφτεσαι όλα, φτάνει στο αδιέξοδο, γι' αυτό θυμώνω πολλές φορές και γράφω πικρά και ειρωνικά ή και σκληρά ακόμα!
Καλή Ανάσταση κι από εδώ!Ανάσταση πραγματική σ' αυτόν τον κόσμο...

KOYKLITIS είπε...

Προσωπικά δεν έχω κάτι να προτείνω αλλά και κείνοι που είναι αρμόδιοι να κάνουν κάτι τέτοιο μάλλον μασημένες προτάσεις εκστομίζουν και τους δικαιολογώ, αφού η κατάσταση γύρω μας αρχίζει να παίρνει διαστάσεις απρόβλεπτες και δείχνουν να μην έχουν τέλος.
Αυτούς τους λευκούς αστυνομικούς που πυροβολούν και σκοτώνουν με το παραμικρό έγχρωμους, που στο διάλο τους βρίσκουν;
Από τα ψυχιατρεία τους επιλέγουν;
Η φωτο με την καρέκλα να αγναντεύει το πέλαγος είναι το μόνο αισιόδοξο μήνυμα στην ανάρτησή σου.

Λωτοφάγος είπε...

@ "Χέρι σηκωμένο με ανοιχτή παλάμη": μου άρεσε πολύ αυτό, Γλαύκη.
Γράφεις θαυμάσια. Δεν θέλουμε άλλα ζαχαρωμένα λόγια. Να ξυπνήσουν όλοι, θέλουμε. Είναι ανεπίτρεπτο, το 2015, να αυξάνονται οι πόλεμοι και οι λαοί της ΕΕ να σφυρίζουν αδιάφοροι!
Καλή Ανάσταση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Την "πλήρωσα" αυτή την καρέκλα με ένα γερό στραμπούληγμα, Κουκλίτη.:))

"Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία", είχε προβλέψει ο Ποιητής. Επαληθεύεται.
Καλή Ανάσταση.