Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Για γέλια και για κλάματα

  • Ο καταπληκτικός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, ως άλλος "Αχόρταγος" του Δ.Ψαθά, δεν αρκείται πλέον στο ρόλο του αρχηγού κόμματος, αλλά ονειρεύεται υπουργιλίκια. Ζητάει εδώ και μέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ να διώξει τους ΑΝΕΛΛ και την Αριστερή Πλατφόρμα και να πάρει αυτόν! Ούτε απλή αριθμητική δεν γνωρίζει.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους "θεσμούς" να μην δεχτούν τις προτάσεις της κυβέρνησης και να μην της δώσουν ούτε ένα ευρώ! Για λιγότερα από αυτό, οι αρχαίοι Αθηναίοι εξορίζανε τους αντίστοιχους Κούληδες (η λέξη και με τις δύο έννοιες).
  • Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, και κάποιοι αραδιάζουν εξυπνάδες στο τουίτερ. Δηλαδή η εικόνα του κοινοβουλίου προχθές, με έναν τέως πρωθυπουργό να πουλάει αντριλίκι, βουλευτές να απειλούν την Πρόεδρο επειδή είναι γυναίκα και την αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρεί από εμπάθεια, τους έκανε περήφανους; 
Ακόμη απεχθέστερη είναι η έλλειψη ευαισθησίας όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της κας Σταμάτη μέσα από το ψυχιατρείο.
  • Όταν αποφασίστηκε η διεξαγωγή της δίκης των χρυσαύγουλων στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν βρέθηκε κανείς να αναρωτηθεί μήπως δεν είναι σωστό για τους δημότες και τους μαθητές;  
Υπενθυμίζω ότι η δίκη Κορκονέα έγινε στη Λαμία, για να μην γίνουν επεισόδια από μαθητές και φοιτητές. Η συγκεκριμένη είναι πολύ σοβαρή, κ. Παρασκευόπουλε. Δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Ήδη τα πρωτοπαλίκαρα κυκλοφορούν ελεύθερα. Θα πρέπει επιτέλους να αποφασιστεί αν πρόκειτα για κόμμα ή για εγκληματική οργάνωση.


  • Η ειρηνική είσοδος των αντιεξουσιαστών στο περιστύλιο της Βουλής έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να  βυσσοδομήσει και πάλι. Όπως υπενθύμισε ο @arkoudos στο τουίτερ, οι ίδιοι είχαν επιτρέψει στον υιό Μπαλτάκο να εισβάλει στο κτήριο και να δείρει χρυσαυγίτες βουλευτές! Πριν από ένα χρόνο ακριβώς.
  • "Αστική με αριστερό φιλολαϊκό περιτύλιγμα" χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ. Ερωτηθείς αν υπάρχει ανάγκη να εκσυγχρονίσει το λόγο του, απάντησε ότι αυτό προσπαθεί να κάνει καθημερινά το κόμμα. Μα, καλά, δεν βλέπετε ότι πρόσθεσε τη λέξη "περιτύλιγμα";
  • Έχει να πέσει πολύ γέλιο με τα συστημικά ΜΜΕ, αφού το υπουργείο θα ασχοληθεί με τις συχνότητες, τη φορολόγηση των κερδών και τα θαλασσοδάνεια από τράπεζες.
Γι' αυτό και η Ραχήλ Μακρή το αναφέρει χαλαρά και χαμογελαστά ενώπιον της Τρέμη και του Ευαγγελάτου, των οποίων η ταραχή προδίδεται από τα τικ στα πρόσωπά τους:



6 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Γενικά ζούμε μια περίοδο όπου όλα ταρακουνιούνται, μέχρι κάπου να κάτσουν, που ελπίζουμε να είναι κάπου καλύτερα από πριν. Γι αυτό βλέπουμε όλα αυτά σε επίπεδο λόγων αλλά και γεγονότων. Κάτι πάει να αλλάξει και αυτό δεν θα γίνει χωρίς τριγμούς από όλες τις πλευρές.

KOYKLITIS είπε...

Όλα όσα αναφέρεις με τόση γλαφυρότητα χάνονται μπροστά στο βίντεο με τη Μακρή.
Η πλάκα είναι ότι η Τρέμη (τρέμοντας), ρωτάει τη Ραχήλ που εξαπολύει κεραυνούς με χαμόγελο και αταραξία Βούδα, γιατί θυμώνει!
Χαχαχα. Τέλειο!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Η Όλγα τρέμει...
Χαρακτηριστικό και γλαφυρότατο το βίδεο.
Καλό βράδυ Λωτοφάγε!

Mia Petra είπε...

Αχ Θεέ μου, ο,τι κι αν διάβασα πιο πάνω (που είναι όλα σημαντικά!) μετά τη Ραχήλ Μακρή, το χάος! Μια Μακρή και μια Κωνσταντοπούλου, έστω κι αν είναι δυο "κούκοι", είναι ικανές να φέρουν την άνοιξη! Καλημερούδια :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Όταν ζεις την Ιστορία, Κερασιά, αδημονείς να καταλήξει κάπου. Αν όμως τη δεις σε βάθος χρόνου, καταλαβαίνεις πως όλα ρέουν, μόνο που δεν είναι ερήμην σου πια.
Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει. Θα τα ζήσουμε όλα, με τα μάτια ανοιχτά.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κουκλίτη, Μαρία και Πέτρα, γι' αυτό το άφησα τελευταίο, σαν κερασάκι στην τούρτα.
Στην περίπτωση αυτή είναι κερασάρα! Μακρή, Σακοράφα και Κωνσταντοπούλου μπορούν να σε τρελάνουν με την αταραξία τους! Όσο οι άλλοι βουρλίζονται, αυτές λένε τα πιο φοβερά πράγματα χαμογελώντας. Είναι δε φανερό ότι το απολαμβάνουν.