Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Αρχίστε να ξηλώνετε το κασκόλ, προτού γίνει βρόχος

Συμπλήρωσαν ένα μήνα οι απεργοί πείνας στις φυλακές, και το ρημάδι το ν/σ για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' δεν έχει ακόμα κατατεθεί. Μόνο ο Δημήτρης Κουφοντίνας διέκοψε την απεργία, πεπεισμένος ότι όπου νά'ναι έρχεται.
Άκουγα σήμερα το πρωί στο Κόκκινο τον κ. Παρασκευόπουλο να λέει πως εργάζονται πυρετωδώς στο υπουργείο, για να το ετοιμάσουν. Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω την ειλικρίνειά του. Όμως, η υγεία αυτών των ανθρώπων κινδυνεύει. Ας κατατεθεί για να συζητηθεί και υπάρχει χρόνος να διορθωθούν τα λάθη του.
Μακάρι κανένας πολίτης να μην χρειαστεί νοσηλεία στο Νοσοκομείο ("κολαστήριο" το αποκαλούν όσοι το γνώρισαν) Φυλακών Κορυδαλλού.
Μετά, φυσικά, θα πρέπει να καταργήσετε τον κουκουλονόμο και τον τρομονόμο.

Αποφυλακίζεται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, αρνείται όμως να βγει, επειδή κρατείται η σύντροφος του ενός από τους γιους της. Αν αρχίσουμε να μπουζουριάζουμε συγγενείς εξ αίματος και εξ αγχιστείας, θα καταντήσουμε Αμερική. Η όποια ενοχή δεν είναι ούτε κληρονομική ούτε κολλητική, κ. Υπουργέ μου.

Στο μεταξύ, μετά τις περίεργες επιθέσεις στα Εξάρχεια, έχουμε τις ακόμα πιο περίεργες καταλήψεις, όπως αυτές των πεντέμιση ημερών στο ρ/σ Στο Κόκκινο την περασμένη εβδομάδα, ή τις άλλες σε πρυτανείες και σχολές. Προκαλούν τον υπουργό Προ.Πο. Γ. Πανούση να διατάξει την εισβολή των ΜΑΤ και δίνουν στους Σαμαροβενιζέλους την ευκαιρία να μιλήσουν για "ξέφραγο αμπέλι", όπως έκανε ο Βασίλης Καΐλας... συγγνώμη, Κικίλιας, ήθελα να πω.

Ξανανοίγει η ΕΡΤ, λέτε. Πότε; Το ν/σ έπρεπε να είναι έτοιμο από τις 25 Ιανουαρίου, αγαπητέ ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζατε ότι οι εκλογές ήταν εγγύς -που θά'λεγε κι ο Λιακόπουλος- κι εσείς διαθέτατε μόνο ένα ραδιόφωνο. Πώς θα αντιμετωπίζατε την επίθεση των βοθροκάναλων χωρίς δημόσια τηλεόραση;
Αντίθετα, από την πρώτη μέρα, υπουργοί και βουλευτές έπιασαν στασίδι στους ναούς των "νταβατζήδων". Μαθαίνω μάλιστα ότι ενημερώνουν μέσω τουίτερ σε ποιο "μαγαζί" θα βρίσκονται κάθε μέρα...
... αντί να πάνε στα υπουργεία και τα γραφεία τους, για να καθαρίσουν τη σαπίλα!

Τα λάθη του Αγιέντε τα γνωρίζετε, φαντάζομαι: ήταν τόσο δημοκράτης, ώστε δεν ξερίζωσε τα ζιζάνια από τη δημόσια διοίκηση. Μέχρι που τον φάγανε.
Εσείς, γιατί δεν τους ξηλώνετε; Τι πάει να πει "δεν παραιτούμαι";
Γιάννης Στουρνάρας (εγνωσμένης αξίας): να φύγει πάραυτα!
Αναστασία Σακελλαρίου ("κατά λάθος" επέστρεψε 1,2 εκατομμύριο ευρώ στο EFSF): να φύγει πάραυτα!
Τάσος Μπάνος (ο εκπρόσωπος της Πολιτείας κατά της SIEMENS, που έκρινε... αβάσιμη την προσφυγή): να φύγει πάραυτα.
Χωρίς αποζημίωση. Για παράβαση καθήκοντος, απιστία και διάφορους νομικούς όρους.
Κι ο Χατζάκης να φύγει από το Εθνικό Θέατρο. Γιατί; Αφενός επειδή το λέει ο κ. Ξυδάκης και αφετέρου διότι κανείς δεν τον θέλει στο χώρο.

Να φέρετε μέσα στον Απρίλη το ν/σ για τους μετανάστες και, κυρίως, τα παιδιά τους. Αυτά που, όταν τελειώνουν το σχολείο, ανακαλύπτουν ξαφνικά πως δεν έχουν χαρτιά ούτε πατρίδα και πως πρέπει, ή να φοιτούν αενάως ή να δουλεύουν με ασφάλιση (την ποια;). Αποκαταστήστε την αδικία, για να μην χάσουμε κι αυτά τα παιδιά.

Τέλος, να εκκαθαρίσετε την Αστυνομία, το δικαστικό σώμα και να καταργήσετε τα ΜΑΤ.
Το θέμα δεν είναι να σωθείτε εσείς και τα ωραία σας μάτια. Το πρόβλημα είναι πως, αν καταφέρουν να σας ανατρέψουν, τότε η Ελλάδα είναι χαμένη! Θα πέσουν πάνω της σαν ακρίδες και θα την κατασπαράξουν.
Ένα δείγμα είναι η αφιονισμένη επίθεση κατά του Γ.Κατρούγκαλου (των αντισυνταγματικά απολυμένων) και της Ζωής Κωνσταντοπούλου (που τους χαλάει τη συρμαγιά).
Κι ας είναι η πιο γελοία αντιπολίτευση που είχαμε ποτέ!

Θαυμάστε τους που φεύγουν, επειδή σηκώθηκε να μιλήσει ο Κατρούγκαλος. ( το βίντεο εδώ και η φωτο από εδώ)

3 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Δεν σου κρύβω την αγωνία μου. Σε μια χρονική στιγμή που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ποτέ, δεν κινούνται οι διαδικασίες τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσαμε, αν μη τι άλλο, όλοι εμείς που δεν αντέχουμε να επιστρέψουμε ούτε δευτερόλεπτο, στον πρότερο εφιάλτη που ζούσαμε ως χθες... Ειδικά για τη δικαιοσύνη, έχω πολύ μεγαλύτερη ανησυχία.. Καλό ξημέρωμα.

Λωτοφάγος είπε...

Έτσι είναι, Πέτρα μου.
Καλό ξημέρωμα και σε σένα.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Όπως λέει κι ο Αρβανίτης: "ΤΙ δεν καταλαβαίνεις;"
Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις και μεταξύ μας. Όλοι θα θέλαμε άμεσες και γρήγορες μεταρυθμίσεις και αποκαταστάσεις των αδικιών. Με τον εσωτερικό πόλεμο να κορυφώνεται και να γίνεται ολοένα πιο βρώμικος και με δεκάδες μέτωπα ανοιχτά σε όλους τους τομείς, θα χρειαστεί να ακονίσουμε την υπομονή μας και να μη χάνουμε την πίστη μας.
Εκεί άλλωστε αποσκοπούν οι φιλότιμες προσπάθειες των πατριδοκάπηλων. Να "σπάσουμε". Ε ας μην τους κάνουμε το χατήρι.