Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Δεν πιστεύω σε παγκόσμιες μέρες!

Μια ματιά εδώ, θα σας πείσει ότι σχεδόν κάθε μέρα γιορτάζουμε μια παγκόσμια μέρα. Για τα παιδιά και τα θύματα βασανιστηρίων, αλλά και για το γαστρονομικό βιβλίο και τον μαξιλαροπόλεμο. Εναντίον της παιδικής εργασίας αλλά και υπέρ της αποχής από το κρέας! Για τη γραβάτα, για τους μπλόγκερ (2 Μαΐου), για τον... Πόλεμο των Άστρων (προφανώς δάκτυλος των 4 πρωταγωνιστών του Big Bang Theory είναι), για τα Στρούμφ και για τα ΑΤΙΑ (2 Ιουλίου γιορτάζουν όλα τα ούφο που γνωρίζετε). Στις 14 Μαρτίου γιορτάζουν ταυτόχρονα η μπριζόλα και η πεολειχία!!!
Όλες αυτές οι φαιδρότητες έχουν ως αποτέλεσμα την αδιαφορία έως τη λοιδωρία. Σπανίως κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού. Συνήθως ξεμπερδεύουμε με επετειακές ευχές.

Φέτος, όμως, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας μοιάζει να γιορτάστηκε νωρίτερα και με μάλλον "ανορθόδοξο" τρόπο:

Στις 21 Φεβρουαρίου, άντρες με φούστες διαδήλωσαν στην Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, επειδή αυξάνονται αλματωδώς οι βιασμοί και οι δολοφονίες γυναικών στην Τουρκία, με τελευταίο γνωστό θύμα τη φοιτήτρια Οζγκετζάν Ασλάν, στις 11 Φεβρουαρίου.

Στην Ινδία, όπου η βία κατά των γυναικών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, διαδηλώσεις με επικεφαλής άντρες είναι πολύ συχνές. Όμως, ο δεξιός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απαγόρεψε την τηλεοπτική προβολή του ντοκιμαντέρ Η Κόρη της Ινδίας (του BBC), το οποίο αφορά τον ομαδικό βιασμό, βασανισμό και δολοφονία μέσα σε λεωφορείο της 23χρονης φοιτήτριας Τζιότι Σινγκ, τον Δεκέμβριο του 2012.
Στο ντοκιμαντέρ, ο οδηγός του λεωφορείου, και βιαστής της άτυχης κοπέλας, Μουκές Σινγκ ισχυρίζεται θρασύτατα ότι έφταιγε το θύμα επειδή, όχι μόνο κυκλοφορούσε μετά τις 9, αλλά επίσης αντιστάθηκε, αντί να καθίσει να βιαστεί όμορφα κι ωραία! Απείλησε μάλιστα, ότι η εκτέλεσή του θα οδηγήσει σε άλλες δολοφονίες, επειδή κανένας δεν θα θέλει να τον καταγγείλει η βιασθείσα!

Ωστόσο, στη Ντιμαπούρ, ο κόσμος είχε άλλη γνώμη: εισέβαλαν στη φυλακή, έβγαλαν έξω κρατούμενο για βιασμό νεαρής κοπέλας, τον έγδυσαν και τον έδειραν μέχρι θανάτου! (εδώ)
Παρόμοια περιστατικά έγιναν και σε δύο ακόμα ινδικές πόλεις.
Όλα δείχνουν πως η συμπεριφορά και οι δηλώσεις της εκάστοτε κυβέρνησης συμβάλλουν στην αίσθηση ατιμωρησίας και στον πολλαπλασιασμό του κρουσμάτων βίας εναντίον των γυναικών. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό, ο σουλτάνος Ερντογάν νουθετούσε τις γυναίκες να μένουν σπίτι και να φροντίζουν τα παιδιά τους, αντί να σπουδάζουν και να εργάζονται.

6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Πολλές παγκόσμιες μέρες αλλά νομίζω ότι λείπει μία και πρέπει να προστεθεί άμεσα.
Είνα η παγκόσμια μέρα του μαλάκα που ψηφίζει τύπους σαν το Ρσχόι στην Ισπανία το Σαμαρά στην Ελλάδα και πιστεύει ότι με υπουργούς σαν το Χαρδούβελη μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει.

Γλαύκη είπε...

Συμφωνώ με τον Κουκλίτη παραπάνω ως προς την ιδέα της ημέρας του μ.....!
Όσο για τις ημέρες αφιερωμένες κάπου θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιο υποκριτικό! Να ησυχάζουν συνειδήσεις...
Όσο για την μεταχείριση των γυναικών σε πολλές χώρες είναι η χείριστη, όπως και των παιδιών. Αισθάνεσαι να υπάρχουν δύο κόσμοι, ένας σύγχρονος κι ένας στον Μεσαίωνα!
Και γιατί με ευχαριστεί που έβγαλαν τον βιαστή από την φυλακή και του έκαναν ό,τι του έκαναν;
Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω και αυτό που αισθάνομαι...
Καλή σου εβδομάδα, Λωτοφάγε μου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Υπάρχει η Μέρα του Άνδρα, Κουκλίτη. Επειδή, όμως, έχουμε ανδροκρατία, είναι μάλλον περιττή. Άρα, αν προστεθεί ένας προσδιορισμός "του Μαλάκα Άντρα", θα περιορίσεις λίγο τους εορτάζοντες.
Διότι, εκτός της ψήφου του, δίνει, αιώνες τώρα, και τη ζωή του για τα καθάρματα που τον κυβερνούν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μόνο όποιος δεν έχει παιδιά, Γλαύκη, ίσως (ΙΣΩΣ, λέω) αγανακτεί με το λυντσάρισμα του βιαστή ή -ακόμα περισσότερο- του παιδεραστή.
Και πάλι, όμως, ίσως απλώς είναι υποκριτής.
Καλή εβδομάδα και σε σένα.

Mia Petra είπε...

Καλά, πειράζει που κόλλησα στο σχόλιο του Κουκλίτη και ξεκαρδίστηκα; Πλάκα πλάκα, μόνο μια τέτοια ημέρα θα είχε ένα αντίκρυσμα! :) Καλό βράδυ παιδιά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χεχε! Πράγματι, πολύ ωραία ιδέα. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω στον φίλο μας είναι η αντιπάθειά του για τον Χαρδούβελη! Μα γιατί;