Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Υπάρχουν και άλλοι κόσμοι

Οι προεκλογικές τσιρίδες, τα αποτελέσματα και η ταχύτητα με την οποία δρα η νέα κυβέρνηση δεν μας επέτρεψαν να ασχοληθούμε με τον υπόλοιπο κόσμο.
Η Ελλάδα είναι σέξι και talk of the town (που θά'λεγαν και τα φρι πρες) στον Πρώτο Κόσμο, αλλά στους... υπόλοιπους κόσμους οι άνθρωποι υποφέρουν και χάνουν τη ζωή τους για ψύλλου πήδημα.

Η σφαγή 132 παιδιών στο Πακιστάν από τους Ταλιμπάν στα μέσα Δεκεμβρίου δεν συγκίνησε κανέναν. Έχω ξαναγράψει ότι τα παιδιά του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου δεν μετράνε το ίδιο με τα υπόλοιπα. Κι η δύστυχη μάνα που κλαίει κάτω από τη μπούρκα της είναι αόρατη. Όπως και όταν τη σκοτώνουν με πέτρες, επειδή... επέτρεψε να τη βιάσουν!

Σκίτσο του βραζιλιάνου σκιτσογράφου Latuff που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς. Γράφει: Τουλάχιστον 2.000 άμαχοι νεκροί στην πόλη Μπάγκα της Νιγηρίας. Ο ένας τζιχαντιστής ρωτάει τον άλλον, "Λες να νοιαστεί ο κόσμος;" και ο άλλος απαντά, "Με τίποτε. Η Νιγηρία δεν είναι Γαλλία"!

Στη Νιγηρία, η εγκληματική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σφάζει, βιάζει και απάγει κορίτσια ανενόχλητη. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν θανατωθεί, μα είναι μαύροι και δεν μετράνε. Φυσικά, και αυτή την οργάνωση τη δημιούργησε και την εξόπλισε η Δύση. Για το πετρέλαιο της Νιγηρίας, βεβαίως.

Οι Κούρδοι κατάφεραν να απελευθερώσουν το Κομπάνι από τους ISIS. Η αυτοθυσία των μαχητών, ανδρών και γυναικών, ανέκοψε την ορμή ενός ακόμα μορφώματος που δημιούργησε η Δύση και που τώρα δρα ανεξέλεγκτο, καταστρέφοντας οριστικά τη Συρία. Όμως, ούτε οι Σύροι είναι Ευρωπαίοι, οπότε δεν μετράνε.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί είναι και λευκοί και Ευρωπαίοι. Έχουν, όμως, την ατυχία να βρίσκονται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Έτσι, στην μεν κυβέρνηση έχουν νεοναζί, στη δε Ανατολική Ουκρανία οι κάτοικοι είναι αναλώσιμοι, επειδή προτιμούν τους Ρώσους από τους φασίστες.
Όσο για εμάς, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδωσε καμιά βοήθεια στη μεγάλη ελληνική παροικία που ζει αιώνες στην περιοχή. Ας ελπίσουμε ότι η νέα θα ασχοληθεί.
Εκείνο που μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη ήταν η βιασύνη με την οποία η ΕΕ δέχτηκε την πρόταση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για 6μηνη αναβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. Αυτό ήταν ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης, και πραγματοποιήθηκε την τρίτη κιόλας μέρα από την ανάληψη της εξουσίας.

Στη γειτονική Κροατία, όπου πάνε για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η επιτυχία ενός 25χρονου νεαρού ανάγκασε την κυβέρνηση να χαρίσει τα χρέη σε 60.000 πάμπτωχους πολίτες! (είχα γράψει εδώ)
Οπότε γυρίζουμε και πάλι σε εμάς: η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έχουν πυροδοτήσει εξελίξεις που ούτε καν τις υποψιαζόμαστε.


5 σχόλια:

Woman in Blogs είπε...

Ένα τέτοιο ταξίδι στον κόσμο πάντα με τρομάζει, καθώς δεν υπάρχει γωνιά του πλανήτη που να μην έχει αγγίξει η βαρβαρότητα και μου δίνει δύναμη, επειδή οι άνθρωποι παντού δίνουν, όπως μπορούν τον αγώνα για την ελευθερία...
Καλημέρα!

Woman in Blogs είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
KOYKLITIS είπε...

Όταν ο Τσίπρας έλεγε ότι ή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει αφορμή να αλλάξει η Ευρώπη αντιμετωπιζόταν ειρωνικά όχι μόνο από εχθρούς αλλά και από άσπονδους φίλους.
Αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει τον δικαιώνει απόλυτα.
Είμαστε ακόμα στην αρχή.
Προχωράμε...

Λωτοφάγος είπε...

@ Πράγματι, ένα τέτοιο ταξίδι στον κόσμο, Woman in Blogs, σε προσγειώνει και σου υπενθυμίζει ότι είναι θέμα τύχης το πού θα γεννηθείς.
Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας γεννιέται σε χώρες της κόλασης. Χωρίς προοπτικές και χωρίς ελπίδα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εμείς το βλέπαμε, μα δεν τολμούσαμε να το πιστεψουμε, Κουκλίτη.
Πώς να πιστέψεις πως αυτή η κουτσουλιά στη Μεσόγειο θα προκαλούσε τέτοιες σεισμικές δονήσεις;