Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Διαδήλωση χωρίς μπάτσους, ψάρι χωρίς ποδήλατο!

Παραφράζω ένα φεμινιστικό σύνθημα της δεκαετίας του 1970, για να δηλώσω την απαρέσκειά μου για τη συγκέντρωση της Τετάρτης:
Πρώτον, δεν κατάφερα να προσεγγίσω την πάνω πλατεία! Στριμώχτηκα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ανάμεσα σε παρέες και μεμονωμένους διαδηλωτές που μιλούσαν στα κινητά τους, προσπαθώντας να συναντήσουν τους φίλους τους. Δεινοπάθησα μέχρι να βγω στον παγωμένο αέρα.
Δεύτερον, άργησα πολύ να βρω την παρέα μου! Και άκουσα μπινελίκια που δεν ήμουν στην ώρα μου. Λες και μπορούσα να πετάξω. Είπαμε να μαζευτείτε, αλλά όχι τόσο πολλοί!
Τρίτον, το μετρό Συντάγματος λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να προστίθενται διαρκώς εκατοντάδες άνθρωποι στο ήδη μεγάλο πλήθος! Τίποτε δεν τους δυσκόλεψε τη ζωή.
Τέταρτον, δεν είχε αστυνομία! Ούτε για δείγμα. Μας άφησαν απροστάτευτους από κάτι μεσήλικες με φουσκωτά τζάκετ, οι οποίοι έπιαναν χώρο για δύο.
Πέμπτον, έλειπαν και πάλι τα κιγλιδώματα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Ωστόσο, κανείς δεν έδειχνε διάθεση να καταλάβει τη Βουλή, που ήταν αφύλακτη.  Μυστήρια πράγματα!
Έκτον, έκανε πολύ κρύο και είχα ξεχάσει τα γάντια μου. Το μόνο που με έσωσε από τα κρυοπαγήματα ήταν η πολυκοσμία. Εμ' πήγαμε, εμ' δεν είχε και θέρμανση;
Έβδομον, κανείς δεν φώναζε! Τουλάχιστον στην κάτω πλατεία. Όλοι μιλούσαν, γελούσαν και έπιναν τσιπουράκια στο πόδι.
Δεν κάνουμε επανάσταση έτσι, συμπολίτες. Μυρίζει πασοκίλα! Άντε πια. Μόνο το ζεϊμπέκικο του Άκη έλειπε.

Η φωτογραφία είναι του @SeyitAldogan. Πολύς κόσμος σας λέω!

8 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Χαχαχα!Ψάρι χωρίς ποδήλατο! Τι είναι αυτό; Σύνθημα;

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, το σύνθημα ήταν κάπως έτσι: "Γυναίκα χωρίς άντρα, ψάρι χωρίς ποδήλατο".
Είσαι πολύ νέα για να το έχεις ακούσει. Χαχα!

Mia Petra είπε...

Αχ, τι καλά! Νιώθω κι εγώ πολύ νέα, διότι ούτε εγώ το ήξερα το ψάρι με το ποδήλατο! :))

Απόψε ήμουν κι εγώ στην πλατεία. Κρύο δεν είχε πολύ, είχε όμως πολύ αισιοδοξία! Ανάσα αισιοδοξίας! Καλό βράδυ Λωτοφάγε και καλή εβδομάδα!

το φονικο κουνελι είπε...

Πάντως μοσχομύριζε ο τόπος από τα ψητά λουκάνικα και τα σουβλάκια! Καλή βδομάδα!

Γλαύκη είπε...

Αχ, Λωτοφάγε μου, ήμουν εκεί και την Τετάρτη κι εχθές, όμως δεν με ενόχλησε αυτή η ησυχία, γιατί θεωρώ πως στη δεδομένη στιγμή κάπως έτσι πρέπει να γίνει. Συμπαράσταση δηλώνουμε στην προσπάθεια που γίνεται αυτή την στιγμή με την φυσική μας παρουσία και τίποτε άλλο ... προς το παρόν!!!
Οι κραυγές αυτή την ώρα δεν ωφελούν. Μόνο καθαρό πνεύμα χρειάζεται και ανοιχτά αυτιά και μάτια. Όταν φωνάζεις δεν ακούς!
Ας φυλάμε τις δυνάμεις μας κι ας είμαστε σε εγρήγορση, μια και θα χρειαστεί σίγουρα παρακάτω να βάλουμε και πάλι τις φωνές. Μην νομίζεις ότι οι περισσότεροι που ήταν εκεί δεν το γνωρίζουν αυτό!
Καλή σου εβδομάδα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Σε σύγκριση με μένα, όλοι είστε νέοι, Πέτρα μου. Χαχαχα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ντροπή, Κούνελε! Τα καρότα σου εσύ! Πού ξανακούστηκε κουνέλι κρεοφάγο; Εστω και φονικό.

Λωτοφάγος είπε...

@ Μα, κι εγώ πέρασα θαυμάσια, Γλαύκη μου. Νιώθεις τόσο καλά όταν δεν απειλείσαι!
Όμως, η Πέτρα μού ζήτησε να σχολιάσω, και εννοούσε... ανάποδα.