Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ο σάκος του μποξ

Η Ραχήλ Μακρή γίνεται συχνά στόχος στο τουίτερ και μάλιστα από χρήστες που συνήθως δεν συμπεριφέρονται σαν Ούννοι. Μαζί τους συμφώνησαν και κάποιοι συριζαίοι, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να πουν στην Κεντρική Επιτροπή, "αφού τη θέλατε υποψήφια, λουστήτε την".
Ωστόσο, και αυτή τη φορά φαίνεται πως εκείνη μεν είχε δίκιο σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν οι περιφερειακές τράπεζες να τυπώσουν χρήμα, οι δε επικριτές της ήταν ανενημέρωτοι και ανόητοι. Επειδή ούτε είχαν διαβάσει ούτε και διασταύρωσαν αυτά που είπε. Βιάστηκαν, όμως, να τη βρίσουν, επειδή είναι η Μακρή.
Δείτε εδώ.

Πριν από καιρό, όταν ακόμα κυκλοφορούσε η εφημερίδα Επενδυτής, η Ραχήλ Μακρή είχε μιλήσει για τα "φρουτάκια" που θα κατακλύσουν την Ελλάδα και θα μετατρέψουν τους πολίτες σε τζογαδόρους.
Πράγματι, τώρα που ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε στον (πάλι αυτός;) Δ. Μελισσανίδη, 4.500 "κουλοχέρηδες" θα μπουν σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, με προοπτική να φτάσουν τις 16.500 μέχρι το καλοκαίρι!


Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο. Το 1999, η Intralot, ο ΟΠΑΠ και ο (ποιος άλλος;) Βαγγέλης Βενιζέλος επρόκειτο να φέρουν 200.000 κουλοχέρηδες! Το σχέδιο απέτυχε, επειδή κοινωνικοί φορείς και η τότε αντιπολίτευση αντέδρασαν έντονα.
Όπως καταλαβαίνετε, η... επένδυση "κάθε χωριό και κουλοχέρης" θα γδάρει οικονομικά τους ευάλωτους, προσθέτοντας νέα δεινά στην ελληνική κοινωνία και νέα πλούτη στους αγαπημένους μας ολιγάρχες.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα μεγάλη ιδέα, στο άρθρο του Πέτρου Κατσάκου εδώ.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Οι τραγικές συνέπειες της φτώχειας, ο επίσημος τζόγος... Όσο για τα λεγόμενα της Μακρή, δες κι εδώ κάτι ενδιαφέρον:

http://sotosblog.com/2015/01/17/%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%AC-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82/

Μαζεστίξ είπε...

Η Μακρή μου έχει γίνει εξαιρετικά συμπαθής λόγω των συνεχών και αήθων επιθέσεων που δέχεται και από την αξιοπρεπή της αντίδραση.
Θεωρώ ότι έχει μια απλοϊκή (για να το πω ευγενικά) πολιτική σκέψη, αλλά έχει επιδείξει θάρρος, αξιοπρέπεια και καθαρότητα.

Όσο για τους κουλοχέρηδες, αρκεί να σεφτεί κανείς πως χαϊδευτικά ονομάζονται "ο ληστής με το ένα χέρι"