Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Φορολογικές πονηριές

  • Ο γιος της σκοτώθηκε από ελαττωματικό όλμο τον Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια της θητείας του. Το περασμένο Σάββατο(!), κάποιος υπάλληλος της ΔΕΗ την πήρε τηλέφωνο, για να της πει ότι τώρα πια δεν είναι πολύτεκνη και χάνει το προνόμιο του μειωμένου τιμολογίου!
  • Ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ Γιάννης Στουρνάρας αρνείται να πληρώσει φόρο για τα ακίνητα της Τράπεζας της Ελλάδος, της οποίας πλέον προΐσταται. Πολύ σωστά. Οι φόροι είναι για τα κορόιδα, τα οποία ψηφίζουν ξανά και ξανά τα ίδια κόμματα, 40 χρόνια τώρα.
  •  Η εφορία "απαλλοτρίωσε" (θυμάστε τη λέξη επί 17Νοέμβρη;) 197.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών, τα οποία ήταν μέρος της κρατικής επιχορήγησης, για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, δηλαδή τους δανειστές!
  • Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοφία Βούλτεψη δήλωσε 130 τετραγωνικά από το ακίνητό της στη Γλυφάδα ως "βοηθητικούς χώρους", προκειμένου να πληρώσει μικρότερο χαράτσι τότε και ΕΝΦΙΑ σήμερα! Τι βοηθητικοί χώροι ήταν αυτοί, Σοφάκι; Συνεργείο αυτοκινήτων, αποθήκη για τρακτέρ ή σπιτάκι σκύλου;
Ύστερα από όλα αυτά τα χαριτωμένα, ακούω στο ραδιόφωνο τη νέα διαφημιστική εκστρατεία, που προσπαθεί να καταπολεμήσει τα λαθραία τσιγάρα, απειλώντας μας με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.


Μα, τα περίπτερα, μανάρια μου, τα κλείσατε εσείς, με την εξοντωτική μείωση του ποσοστού κέρδους στα τσιγάρα και με την απαίτησή σας να τα πληρώνουν προκαταβολικά! Ο δικός μου περιπτεράς δεν άντεξε και έγινε ντελιβεράς. Βλέπει περισσότερο το παιδί του, λέει, παρά τότε που ξυπνούσε από τα χαράματα, για να πληρώνει τον Δήμο και τον Στουρνάρα.
Το δεύτερο γελοίο επιχείρημα είναι πως το κράτος χάνει έσοδα από τη φορολογία. Και περιμένετε να συγκινηθεί, ποιος; Ο άνεργος που δεν μπορεί να αγοράσει νόμιμο καπνό, ο συνταξιούχος κάθε κατηγορίας που βλέπει να πτωχοποιείται μέρα με τη μέρα ή όσοι συνωστιζόμαστε κάθε τέλος του μήνα στις τράπεζες, για να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και κάθε φόρο που κατεβάζει η κούτρα σας;
Δεν πιστεύω πως υπάρχει Έλληνας που να αγνοεί την έκταση της φοροδιαφυγής από τους ίδιους τους στυλοβάτες του κράτους και τους εργολάβους. Ούτε πως τα λεφτά πηγαίνουν σε τράπεζες και όχι σε θέσεις εργασίας.
Το μόνο επιχείρημα που στέκει είναι ότι ο λαθραίος καπνός περιέχει βαρέα μέταλλα. Ενίοτε και ραδιενεργά κατάλοιπα. Μόνο ο κίνδυνος για την υγεία μετράει λιγάκι, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση των νοσοκομείων. Σε αυτόν θα πόνταρα άνετα, αν ήμουν διαφημιστής. Τα υπόλοιπα δεν συγκινούν κανέναν. Όμως, αυτό το επιχείρημα ακούστηκε πολύ λίγο.

6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Τα λες τόσο καλά που θέλω να προσθέσω μόνο ότι είναι κρίμα που δεν είσαι διαφημιστής.
Φυσικά ποτέ δεν είναι αργά!

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Πολλά πράγματα θα μπορούσα να γίνω, Κουκλίτη.
Προτίμησα μια ήσυχη ζωή, με διαδηλώσεις. :)))

Mia Petra είπε...

Δεν τους αντέχω άλλο. Θέλω να φύγουν χτες... Καλό βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όλοι μας, Πέτρα μου, μα θα πρέπει να πιούμε και το πικρό ποτήρι της τρομολαγνείας προτού απαλλαγούμε -ελπίζω οριστικά.

Mia Petra είπε...

Να το ξαναπιούμε θέλεις να πεις, αν και εύχομαι αυτήν τη φορά, όχι πάλι με τα ίδια ολέθρια αποτελέσματα...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μακάρι η ευχή σου να πραγματοποιηθεί.