Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Είμαι με τα παιδιά!

Και περιμένω από τους γονείς να τα στηρίξουν, .επειδή
  • Τα σχολεία συρρικνώθηκαν ή έκλεισαν
  • Οι καθηγητές είτε έχασαν τη δουλειά τους, είτε οι μισθοί τους κατάντησαν επίδομα ενοικίου
  • Τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία κλείνουν, γκρεμίζοντας τα όνειρά τους
  • Οι δωρεάν μετακινήσεις μαθητών από δύσβατες και μακρινές περιοχές καταργήθηκαν
  • Τα περιμένει δυσοίωνο μέλλον, στρωμένο από μαθητείες και voucher για να πλουτίζουν οι φίλοι των κυβερνώντων, ενώ τα ίδια καταδικάζονται στην ανεργία
  • Το "νέο" λύκειο είναι βαθιά ταξικό και αποκλείει εκείνα που έχουν ήδη βιώσει την ανεργία των γονιών τους, την ανέχεια και την κατάθλιψη. Όχι τυχαία, από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν εγκαταλείψει το σχολείο χιλιάδες παιδιά.
Αν τα παιδιά μου πήγαιναν σήμερα σχολείο, θα διαδήλωνα δίπλα τους. Όπως διαδήλωσα στις αρχές του 1990, όταν ήταν ακόμα στο δημοτικό, αλλά και εναντίον του νόμου Αρσένη, όταν ακούστηκε το περίφημο, "Κάτσε καλά, Γεράσιμε".
Οι σημερινοί γονείς τι περιμένουν και δεν διαδηλώνουν; Να τα συλλάβουν και να τα περάσουν από δίκες;

Ο πολιτικός που διαπόμπευσε τις οροθετικές, ετοιμάζεται για νέες ανδραγαθίες

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οπως πολυ καλα λετε οι καταληψεις στα σχολεια θα κλεισουν του χρονου 25 χρονια. σε αυτα τα χρονια βελτιωθηκε η εκπαιδευση στην χωρα μας;
γρηγορησ (το 1990 ημουν στο γυμνασιο)

Mia Petra είπε...

Έχεις δίκιο. Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν τα παιδιά τους και να περιφρουρήσουν (έως και να κλιμακώσουν) τον αγώνα τους. Το θέμα είναι αν υπάρχει η ωριμότητα -και το θάρρος- για να συμβεί αυτό, μιας και οι γενιές των γονιών, έχουμε αποδείξει ως τώρα, δυστυχώς, το αντίθετο... Καλή σου μέρα.

Λωτοφάγος είπε...

@ 25 χρόνια, αγαπητέ Γρηγόρη; Και ακόμα το "15% στην παιδεία" είναι ζητούμενο;
Τι θλίψη...

Λωτοφάγος είπε...

@ Αν δεν βρουν το θάρρος, τότε θα τα δουν σύντομα πίσω από τα κάγκελα -αν πιστέψουμε τις απειλές που εκσφενδονίζουν οι συνήθεις αργόσχολοι των καναλιών, Πέτρα.
Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ενας ανθρωπος που εκτιμω για τα κειμενα του, εγραψε για το θεμα των πανεπιστημιακων καταληψεων. πιστευω οτι θα σας ενδιεφερε να το δειτε και να κανετε μονοι σας την αναλογια των συνεπειων αυτης της μεθοδου διαμαρτυρίας στον χωρο της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης.
http://manosstefanidis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_16.html
γρηγόρησ