Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

"Δεν θέλω ο παραλήπτης να γνωρίζει το όνομά μου"

Εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν την εκτέλεσή της. Δυστυχώς, η ιρανική ηγεσία τις αγνόησε.
Η Ρεϊάνεχ Τζαμπαρί, απαγχονίστηκε το προπερασμένο Σάββατο, στα 26 της χρόνια, επειδή το 2007 σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της.
Η ιστοσελίδα της Lifo δημοσιεύει τη σπαρακτική επιστολή που έστειλε στη μητέρα της, με την οποία της εκφράζει την αγάπη της, μιλά με παράπονο για τη μοίρα της και της ζητά να δώσει τα όργανά της σε όποιους τα έχουν ανάγκη, χωρίς να τους αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητα της δότριας.

"Δεν θέλω ο παραλήπτης να γνωρίζει το όνομά μου, να μου αγοράσει λουλούδια ή ακόμα και να προσευχηθεί για μένα. Σου λέω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι δεν θέλω έναν τάφο για να έρχεσαι να θρηνείς και να υποφέρεις", γράφει το άτυχο κορίτσι που παρέμεινε φυλακισμένο επί πέντε χρόνια προτού εκτελεστεί.

6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι υπάρχουν κράτη που λειτουργούν με τέτοιου τύπου δικαιοσύνη και κοινωνίες που επικροτούν τέτοιες αποφάσεις.
Οι λέξεις χάνουν κάθε νόημα αφού ο,τι και να πεις είναι λιγότερο από αυτό που θέλεις να εκφράσεις.

BUTTERFLY είπε...

Καταιγισμος συναισθηματων και σκεψεων! Πως γινεται να συμβαινουν αυτα; Πως γινεται να μην μπορει να τα αποτρεψει κανεις; Πως γινεται τοσος φανατισμος και τοσο μισος να θρεφονται να θεριευουν αναμεσα μας τοσο ευκολα, τοσο ελευθερα;

Mia Petra είπε...

Το σπουδαίο ήταν πως, μέσα σε ένα τέτοιο νοσηρό περιβάλλον, εκείνη η κοπέλα έβρισκε τον τρόπο να σκεφτεί και να προβληματιστεί για τα μεγάλα και τα σοβαρά, και ιδού, αυτό είναι που πληρώνεται πολύ ακριβά εντέλει...

Λωτοφάγος είπε...

@ Και δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως δεν κάναμε ούτε ένα βήμα από την εποχή των σπηλαίων, Κουκλίτη.
Να σκοτώνουν ένα κορίτσι, επειδή αμύνθηκε.

Λωτοφάγος είπε...

@ Λέμε, γενικά, πως λείπει η παιδεία από τους φανατικούς, Πεταλούδα.
Τελικά λείπει η δημοκρατική παιδεία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κοίτα το πρόσωπό της, Πέτρα: έχεις ξαναδει τόση σοβαρότητα και τόση αξιοπρέπεια σε ένα νέο πλάσμα που ξέρει πως βαδίζει προς το θάνατο;