Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Εκκλησία εναντίον Χάρου

Δεν εννοώ, φυσικά, κάποια μονομαχία σε μαρμαρένια αλώνια. Αναφέρομαι στην πώληση έκτασης  15.000 στρεμμάτων σε εταιρεία του Κατάρ. Πωλητής είναι ο Γ. Χάρος, απόγονος των Φλαμπουράρηδων, παλιάς ζακυνθινής οικογένειας. Η έκταση συνορεύει με την περίφημη παραλία Ναυάγιο. Όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό κώλυμα: ο τέως μητροπολίτης Ζακύνθου διεκδικεί ένα μέρος, ενώ κάποιοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν αποκτήσει κάποια στρέμματα, με τη μέθοδο της χρησικτησίας.
Ποιος φταίει για όλα αυτά;
Πρώτα πρώτα το ελληνικό κράτος, που δεν έχει μέχρι σήμερα φτιάξει κτηματολόγιο και δασολόγιο. Το ξέρατε ότι στα Επτάνησα οι δασικές εκτάσεις δεν ανήκουν αυτονόητα στο κράτος; Αν τις θέλει, οφείλει να προσκομίσει τίτλους ιδιοκτησίας!
Έπειτα, ο Εγκέλαδος που κατέστρεψε τα αρχεία το 1953.
Η απληστία των παπάδων και των κάθε λογής καταπατητών.
Και πάλι το ελληνικό κράτος, που δέχεται χρυσόβουλα, κώδικες με ασαφείς περιγραφές και διεκδικήσεις από κόντηδες, οι οποίοι κάποτε χρίστηκαν ευγενείς από τους Ενετούς για λόγους που όλοι φανταζόμαστε.
Και όσοι, λέγοντας ανάπτυξη και επένδυση, εννοούν την αρπαχτή που θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον και θα προσθέσει μερικές ακόμα κιτς κατασκευές.

Η έρευνα του Τάσου Τέλλογλου για την περίφημη αγοραπωλησία:

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Ο τίτλος έκτακτος.
Για τα υπόλοιπα εκφράζω την απορία μου για το πως ο Λαλιώτης κατάφερε να μην ασχοληθεί κανείς με τα πεπραγμένα του σαν αρμόδιου για το κτηματολόγιο τον καιρό εκείνο...

Λωτοφάγος είπε...

@ Μιλάμε για τον Λαλιώτη, Κουκλίτη: τον πιο σκοτεινό, ίσως, εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Τον αδιάβροχο Λαλιώτη. Που έσβησε όλα τα ίχνη πίσω του.