Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κτηνίατρος για ΤΕΙ παραδοσιακής μουσικής!

Το TVXS δημοσίευσε επιστολή των φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα), με την οποία διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, καθώς και την απαξιωτική συμπεριφορά του διευθυντή του Τμήματος, Αναστάσιου Τσίνα, ο οποίος έχει και πολύ σχετική ειδικότητα. Είναι κτηνίατρος!

Ειδικότερα, ο βαθμός και ο μισθός υποβαθμίστηκαν τόσο, ώστε 20 καθηγητές δεν υπέγραψαν συμβάσεις για τη νέα χρονιά, οι 350 πτυχιακές εργασίες θα εποπτεύονται από μόλις 2 μουσικολόγους, εκ των οποίων ο ένας λείπει με άδεια,  ενώ ο διευθυντής (ο κτηνίατρος που λέγαμε) συμπεριφέρεται απαξιωτικά σε καθηγητές και φοιτητές, είναι αυταρχικός και συγκεντρωτικός.

Από περσινή διαμαρτυρία των φοιτητών του τμήματος
Βεβαίως, για τους αμόρφωτους χασοδίκες, χασομέρηδες και οικονομολόγους της πεντάρας που ψηφίζουμε για να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή, οι μουσικοί και οι κατασκευαστές μουσικών οργάνων είναι παρακατιανοί. Η δε παραδοσιακή μουσική τούς εξυπηρετεί μόνο αν θελήσουν να χορέψουν κανα τσάμικο στην εκλογική τους περιφέρεια.
Όμως, αυτά τα παιδιά, όπως και εκείνα του τμήματος κατασκευής επίπλων ή κάποιων άλλων "γήινων" τμημάτων, που δεν έχουν την αίγλη της ΑΣΟΕΕ ή του ΕΜΠ, αλλά δεν συνήθισαν ποτέ στην παπαγαλία, είναι οι δημιουργοί που ίσως κατάφερναν να δώσουν πνοή σε μια γερασμένη και άκρως συντηρητική χώρα. 
Αντί για αυτό, αισθάνονται πως είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Ας συμμεριστούμε, έστω, την αγωνία τους.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Η μουσική στην Ελλάδα, Λωτοφάγε, έχει τουλάχιστον απαξιωθεί. Το γεγονός ότι διαβάζω αυτά που διαβάζω και για την παραδοσιακή μουσική, δεν μπορεί παρά μόνο να προσθέσει στα παράπονα μου.

Η μουσική θα έπρεπε να είναι δίπλα στα -λεγόμενα- πρωτεύοντα μαθήματα.

Αλλά, εδώ δεν έχουμε λεφτά, με τη μουσική θα ασχολούμαστε...;

Mia Petra είπε...

Και φυσικά η μουσική εξημερώνει τα ήθη φίλε Έρασμε και θα έπρεπε να ήταν πρώτη στη λίστα, αλλά αυτό θα συνέβαινε σε κάποια σοβαρή χώρα. Ανεξάρτητα από αυτό, έμαθα φίλε Λωτοφάγε, ότι σε κάποιο ΕΠΑΛ ( από τα λιγοστά εναπομείναντα), λόγω έλλειψης μαθηματικού, το μάθημα το διδάσκει ένας..καθηγητής πληροφορικής! Ε, εντάξει μωρέ, υπάρχουν και χειρότερα, έτσι δεν είναι; Χαλλλαρά !

KOYKLITIS είπε...

Αν ο κτηνίατρος αντιμετώπιζε με κατανόηση τους σπουδαστές της μουσικής θα λέγαμε ότι είχε διαλέξει λάθος επάγγελμα.
Η συμπεριφορά του όμως δεν μας επιτρέπει να πούμε κάτι τέτοιο και δε μένει παρά να συμφωνήσουμε ότι σωστά πορεύτηκε στη ζωή του.
Το θέμα όμως δεν είναι ο κτηνίατρος αλλά αυτά τα άμουσα κτήνη που τον τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Όταν θα γίνουμε "μια κανονική χώρα"(normal) -όπως λέει κι ο πρωθυπουργός μας- τότε θα κάνουμε τη Μουσική πρωτεύον μάθημα, Έρασμε. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Απλώς τώρα είμαστε abnormal. :))

Λωτοφάγος είπε...

@ Είσαι σίγουρη πως είναι καθηγητής Πληροφορικής, Πέτρα; Μήπως ήταν μαθηματικός ή φυσικός, που έκανε ένα ρετουσάρισμα μερικών μηνών και αναβαθμίστηκε σε καθηγητή πληροφορικής; Διότι αυτοί δεν χάνουν τις αρχικές τους ιδιότητες. :)) Έχω κανα-δυο τέτοιες περιπτώσεις υπόψη μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχεις δίκιο, Κουκλίτη. Τουλάχιστον είμαστε σίγουροι πως δεν τους βλέπει σαν βόδια. Γιατί, τότε, θα ήταν πιο στοργικός απέναντί τους.