Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τι μπορείτε να κάνετε τα παιδιά σας.

  •  Να τα βάλετε ενέχυρο στην εφορία της περιοχής σας
Όπως εκείνος ο άνεργος στη Ρόδο, που δεν είχε, λέει, εξασφαλίσει το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ! Όταν ανακάλυψε πως η εφορία του πήρε τα 300 ευρώ που του είχε καταθέσει η μάνα του, πήρε το δίχρονο παιδάκι του και είπε στον έφορο να το κρατήσει, αφού δεν του έμεινε φράγκο.
Εμ! Πού πας, χρυσέ μου; Βλάκες είναι οι Σαμαροβενιζέλοι που έσπευσαν να κατοχυρώσουν ως ακατάσχετο το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματά τους, με ντροπολογία της τελευταίας στιγμής; Αυτοί χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στις τράπεζες. Δεν παίζουν.
  • Να το υπερασπιστείτε, συλλαμβάνοντας τον τρομερό αντίπαλό του.
Στο 8ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, δύο δεκάχρονα παιδιά μάλωσαν. Ο πατέρας του ενός, όμως, με ελαφρώς... αποκλίνουσα αντίληψη περί δικαιοσύνης, έκανε μήνυση και έστειλε αστυνομικούς για να συλλάβουν το άλλο παιδί. Με αυτή του την ενέργεια, πέτυχε δύο πράγματα: να απομονώσει το δύστυχο παιδί του από τα υπόλοιπα και να εξευτελίσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι παραλίγο να συλλάβουν τη διευθύντρια που τους απαγόρεψε την είσοδο! Ο υπουργός τι άποψη έχει;
  • Να χρησιμοποιήσετε τη μνήμη του ως εφαλτήριο για να αποκτήσετε καλοπληρωμένο και γκλαμουράτο αξίωμα.
http://www.efsyn.gr/?p=244392
Αυτό ακριβώς έκανε ο πατέρας του δολοφονημένου νεαρού χρυσαυγίτη Γ. Φουντούλη και εξελέγη ευρωβουλευτής. Αντίθετα, οι γονείς του άλλου δολοφονημένου, Μ. Καπελώνη, ζήτησαν από το δικαστήριο να απαγορέψει την καπηλεία του νεκρού παιδιού τους από τη Χ.Α. Η απόφαση θα βγεί στις 21 Νοεμβρίου, αλλά ο ευρωβουλευτής Φουντούλης έχει ήδη παρέμβει στο δικαστήριο, ζητώντας να μην γίνει δεκτό το αίτημα των άλλων γονέων.
  • Μπορείτε να το στείλετε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για να σπουδάσει
Βεβαίως, δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να περάσει τη "μεγάλη πόρτα", επειδή ο νέος πρύτανης, που βγήκε με το νόμο της Διαμάντως, έχει καλέσει τα ΜΑΤ και απαγορεύει τις... εισαγωγές και τις εξαγωγές από το κτήριο. Επίσης μπορεί και να φάει ξύλο από καθηγητές και συμφοιτητές του, αν επιμείνει να μπει. Μην ανησυχείτε, όμως, είναι θέμα διαφορετικής αντίληψης περί δικαιοσύνης -όπως είπα και πιο πάνω.
  • Πριν από το πανεπιστήμιο, βέβαια, ίσως θα θέλατε να το στείλετε σε παιδικό σταθμό. 
Αν βρίσκεστε, όμως, στο Άνω Δάσος Χαϊδαρίου, αυτό δεν είναι εφικτό, αφού το υπάρχον είχε μεν κοστίσει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας 2.237.000 ευρώ το 2007, αλλά έχει μια μικρή κακοτεχνία: η είσοδος βρίσκεται σε απαγορευτικό ύψος και τα παιδάκια είναι λίγο κοντούλικα, με αποτέλεσμα να μην έχει λειτουργήσει ποτέ!


http://www.efsyn.gr/?p=184900

6 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Χαχα.
Ακόμα δεν έβαλαν τη σκάλα στον παιδικό σταθμό;
Απορώ γιατί δεν βγήκε η Βούλτεψη να καταγγείλει το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαχειριστής είπε...

Αυτό με τους γονείς του Καπελώνη το είχα διαβάσει. Μπράβο τους, δείχνει πραγματικά οτι είχε πέσει θύμα αυτό το παιδί. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις.

Mia Petra είπε...

Δυο θύματα, δυο κόσμοι...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δυστυχώς για την οικογένεια Καπελώνη, Πέτρα μου.
Φαντάζεσαι τον πόνο τους να βλέπουν διαρκώς την εικόνα του παιδιού τους στους δρόμους;

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν ξέρω τι απέγινε ο σταθμός, Κουκλίτη.
Το δημοσίευμα είναι παλιό, μα είναι τόσο σουρεαλιστικό που μοιάζει με εικόνα της Ελλάδας πριν από την κρίση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Διάβασα πως είναι αριστερή οικογένεια, Κερασιά. Κι ο γιος τους ήταν στη Χ.Α. μόλις μερικούς μήνες. Κρίμα...