Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Oι "ανέγγιχτοι" του Χαλανδρίου

Πριν από λίγες μέρες έγραψα για τους δικούς μας "ανέγγιχτους", τους τσιγγάνους. Τους Ρομά, όπως αυτοαποκαλούνται. Που ζουν σε αυτή τη χώρα αιώνες, είναι Έλληνες πολίτες, υπηρετούν στο στρατό, ψηφίζουν, αλλά κανείς μας δεν θέλει να τους βλέπει, γιατί είναι βρόμικοι και αγράμματοι. Το γιατί είναι έτσι, μας αφήνει αδιάφορους. Θέλουμε απλώς να μαζέψουν τα κουρέλια τους και να εξαφανιστούν.

Σε λίγες ώρες,  οι μπουλντόζες της... Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα κατεδαφίσουν τις παράγκες των Ρομά δίπλα στο Νομισματοκοπείο. Ζουν εκεί από τη δεκαετία του 1970, και τα παιδιά τους πάνε -όταν πάνε!- στα σχολεία του Χαλανδρίου. Ούτε ο Δήμος ούτε η άλλοτε Νομαρχία και σήμερα Περιφέρεια Αττικής σκοτίστηκαν ποτέ να βρουν κάποια ευρωπαϊκά κονδύλια για να τους κάνουν καλύτερη τη ζωή.

http://www.avgi.gr/article/4171788/gkremizoun-ton-kataulismo-ton-tsigganon-sto-nomismatokopeio-tin-triti

Και πού θα πάνε τώρα, μέσα στο χειμώνα; Αααα, μην ανησυχείτε, τους έχουν έναν ωραίο οικισμό στο όρος Πατέρα. Για την ακρίβεια, ο οικισμός είναι στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα, οι οικίσκοι είναι στα μπετά, δίκτυα αποχέτευσης, νερού και ηλεκτρικού δεν υπάρχουν, για να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους πρέπει να ταξιδέψουν χιλιόμετρα και, επιπλέον, οι Δήμοι Μεγάρων και Μάνδρας έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, επειδή διαφωνούν με την εγκατάσταση αυτή!

Οι Ρομά, πολίτες του Χαλανδρίου και οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν χθες έξω από τα γραφεία της Διοίκησης, αλλά ο Γ.Γ. της Διοίκησης Μ..Αγγελάκας τούς γείωσε και εμμένει στην απόφαση.
Η νέα διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου -μία από αυτές που ο Κούλης Μητσοτάκης στέλνει στον Άρειο Πάγο επειδή αρνούνται να απολύσουν υπαλλήλους διά της "αξιολογήσεως"- διαφωνεί με την εκδίωξη αυτών των ταλαίπωρων ανθρώπων και προσπαθεί να την αναβάλει, μήπως και δεν ξεχειμωνιάσουν στο ύπαιθρο τόσα παιδάκια.
Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, που υποστηρίχτηκε από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει ήδη δύο τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσει. Ας ευχηθούμε να τα καταφέρει.

Και το πολιτικό τραγούδι Fire, που μου αρέσει πολύ. Το έγραψε η Ayo, η οποία γεννήθηκε από Νιγηριανό πατέρα και Ρομά μητέρα:

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Αγαπητέ λωτο κακώς διαμαρτύρεσαι.
Δίπλα από τους τσιγγάνους μένουν άνθρωποι!
Προφανώς να μη το γνωρίζεις αλλά ούτε κι εγώ το ήξερα μέχρι που το άκουσα από την κυβερνητική εκπρόσωπο.
Ναι,αυτό το πράμα που εκτός από κυβερνητική εκπρόσωπος νομίζει πως είναι και άνθρωπος.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Μπράβο φίλε μου για την ανάρτηση.

Λωτοφάγος είπε...

@ Αγαπητέ Κουκλίτη, το άκουσα κι εγώ και εξεπλάγην: πώς είναι δυνατόν να μένουν άνθρωποι δίπλα στους τσιγγάνους;
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ενσαρκώνει την κυβέρνηση: αστοιχείωτη, κακομούτσουνη σουσού, αμετροεπής και ψεύτρα.
Καλό σου μήνα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλό σου μήνα, φίλε Ιχνηλάτη.