Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κατήφορος της γελοιότητας - τόμος δεύτερος

Πήγε σεμνά και ταπεινά ο Α.Σαμαράς στο Βερολίνο για να δει την κυρά του και γύρισε με άδεια χέρια. Η επίσκεψη, όμως, προκάλεσε την παραίτηση του πρέσβη μας, Παναγιώτη Ζωγράφου.


Η αιτία; Υπάρχουν δύο εκδοχές:
Κατά τη Deutsche Welle, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης εξεμάνη επειδή ο πρέσβης δεν τον ενημέρωσε ότι η Κάγκελα δεν επρόκειτο να δώσει στήριξη. Όμως, εκείνος είχε ήδη προτείνει την αναβολή της επίσκεψης, θεωρώντας δυσμενές το κλίμα, αλλά αγνοήθηκε. Αυτό το τελευταίο διαψεύστηκε από το ΥΠΕΞ του Βαγγέλη.
Η άλλη είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες που θέλουν τον Π.Ζωγράφο να νιώθει ταπεινωμένος, επειδή κανείς δεν τον ενημέρωσε για την επικείμενη επίσκεψη και φυσικά κανείς δεν τον κάλεσε να συμμετάσχει!
Και μια χαριτωμένη λεπτομέρεια: ο πρέσβης είναι πρώτος ξάδελφος της πρωθυπουργάρας μας!

Η άλλη χυδαία γελοιότητα διεπράχθη από τον υπουργό Παιδείας (!), Α.Λοβέρδο, ο οποίος έχει πλέον ειδικότητα στο να κρεμάει ανυπεράσπιστους ανθρώπους στα μανταλάκια.  Μετά τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών -οι οποίες τελικά αθωώθηκαν- όταν ήταν υπουργός Υγείας, τώρα τα έβαλε με τους εκπαιδευτικούς.
Ενώ ποτέ δεν μαθαίνουμε πότε δικάστηκαν, και αν καταδικάστηκαν,. εκατοντάδες παιδόφιλοι που συνελήφθησαν τα τελευταία χρόνια, αυτός βγήκε στα κανάλια έξαλλος, για να απολύσει τέσσερις καθηγητές, που τελικά ήταν τρεις και ένας διοικητικός, επειδή είχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας ή αποπλανούσαν παιδιά.
Και γιατί όλη αυτή η παράσταση; Για να ξεχάσουμε ότι χιλιάδες εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία και πως κόπηκαν μαθήματα που θα μπορούσαν να συναρπάσουν τα παιδιά, όπως η Αστρονομία, ή να τα προστατέψουν από κακοτοπιές, αρρώστιες και συμπλέγματα, όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. 
Διότι καμιά αυταρχική κυβέρνηση δεν θέλει ελεύθερα πνεύματα, που να σκέφτονται και να αναρωτιούνται.

4 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Η παραίτηση του πρέσβη, το μεγαλοπρεπές άκυρο της Μερκέλας, η κλήση του ΔΝΤ στον Σταθάκη, ο πανικός του μαλάκα (συγνώμη, Άδωνι) και της ανέραστης (συγνώμη, Βούλτεψη) δηλώνουν ότι πέφτουν.

Όσο για το Λοβέρδο, είναι φανερό πως στήνει όλο το επικοινωνιακό κόλπο έτσι ώστε να συνδεθεί ο προσδιορισμός "παιδόφιλοι" με το επάγγελμα "εκπαιδευτικοί".
Για προφανείς λόγους...

Αλλά το χειρότερο που έκανε αυτό το νόθο πολιτικό παιδί του πράκτορος Κρόκους είναι ότι εξαπάτησε χιλιάδες νεοεισαχθέντες φοιτητές με την σχεδόν ψεύτικη υπόσχεση για επαναφορά των μετεγγραφών και μόλις χτες ανακοίνσε ότι θα ξεκινήσουν (και αν) από Γενάρη του 15, όταν δηλαδή θα είναι η πρώτη εξεταστική.
Έτσι πόσα και πόσα παιδιά είναι με το ένα πόδι στην πόλη που πέρασαν και με το άλλο σ' αυτήν που ελπ΄ζιουνν πως θα μετεγγραφούν.
Και κυρίως οι οικονομικά αδύναμοι, οι οποίοι χρειάζονται τη μετεγγραφή γιατί δεν μπροούν να συντηρήσουν δεύτερο σπίτι.
Έτσι χιλιάδες φοιτητές χάνουν το εξάμηνό τους.
Και όταν μάλιστα ισχύει το σύστημα "ν+2", αυτό μπορέι να αποβεί μοιραίο για το φοιτητικό μέλλον των παιδιών αυτών.

θα ήταν χίλιες φορές καλύτερο και εντιμότερο να έλεγε ο υπουργός "φέτος δε θα γίνουν μετεγγραφές" έτσι ώστε να ήξερε ο καθένας τι θα γίνει ήδη απ' την ωρα που συμπληρωνε το μηχανογραφικό του.

Λωτοφάγος είπε...

@ Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις.
Παλιά νόμιζα πως η κυβέρνηση του Κωστάκη ήταν η γελοιοδέστερη που είχα ζήσει. Ακολούθησε ο Γιωργάκης και τώρα ο Αντωνάκης κι η παρέα του που το τερμάτισαν, ελπίζω.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Απέχθεια...

Λωτοφάγος είπε...

@ Περιμένω πότε θα τη νιώσουν κι οι υπόλοιποι, φίλε Ιχνηλάτη.