Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κατήφορος της γελοιότητας

Δανείστηκα τον τίτλο μου από το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, που ταιριάζει γάντι με τα καμώματα των Σαμαροβενιζέλων:
  • Θα αρχίσω από την πιο επικίνδυνη γελοιότητα, που είναι η αποστολή πυρομαχικών στους Κούρδους, οι οποίοι ανέλαβαν την επίθεση κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Θα στείλουμε, λέει, σφαίρες για καλάσνικοφ, που έχουν κατασχέσει Αστυνομία και Λιμενικό, αλλά δεν μας χρησιμεύουν σε τίποτε, αφού δεν έχουμε τέτοια όπλα. 
(Γιατί αυτή η ιστορία μού θυμίζει κάτι εμβόλια κατά της γρίππης που είχε αγοράσει η κυβέρνηση του Κωστάκη και μετά ψάχναμε να τα πουλήσουμε σε ένα ταλαίπωρο αφρικανικό κράτος;)
Μόλις πριν από λίγες μέρες, όμως, κάτι παπαγαλάκια μιλούσαν για τζιχαντιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα και ετοιμάζονται για επιθέσεις αυτοκτονίας! Δηλαδή δεν τους φοβόμαστε πια;
 "Είσαστε με τα καλά σας; Πού μας μπλέκετε πάλι; Κηρύξαμε τον πόλεμο στους Τζιχαντιστές!", γράφει πολύ σωστά η Kontranews. Η οποία ισχυρίζεται ότι τα πυρομαχικά αγοράστηκαν, και μάλιστα με δανεικά.
  • Μύλος γίνεται μετά τη δήλωση του Άδωνη ότι θα βγάλει έξω τα λεφτά του αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και την προτροπή του προς τους δημοσιογράφους που τον φιλοξενούσαν να πράξουν το ίδιο.  Το όνομα της συζύγου του υστερικού τηλεβιβλιοπώλη περιλαμβάνεται στη Λίστα Λανγκάρντ, αλλά κανενός δεν ιδρώνει το αφτί. Χθες επιχείρησε να... ξεμπροστιάσει τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση, ζητώντας του να επαναλάβει "δήλωση περί δημοψηφίσματος' σε περίπτωση άρνησης της ΕΕ να διαπραγματευτεί. Ο Βούτσης το αρνήθηκε, φυσικά, με αποτέλεσμα Κυρ.Μητσοτάκης και Π.Παναγιωτόπουλος να "αδειάσουν" τον Άδωνη.
Βέβαια, λίγες μέρες πριν, ο ίδιος ο Α. Σαμαράς είχε κινδυνολογήσει για bank run (μαζική ανάληψη καταθέσεων) σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε νεοδημοκράτες βουλευτές. Χθες θυμήθηκε να το διαψεύσει η Σοφία Βούλτεψη, η οποία, με τη σειρά της, είχε μιλήσει για "ένοπλες συνιστώσες"(!) του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη μανία του να απολύσει 6.500 ανθρώπους μέχρι το τέλος του χρόνου, έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τις υποθέσεις πέντε δήμων, οι οποίοι αρνήθηκαν τον "επανέλεγχο" της μεταβολής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Συμπτωματικά, πρόκειται για δήμους τους οποίους κέρδισαν αριστερές παρατάξεις. Ωστόσο, εκατοντάδες δήμοι έχουν αρνηθεί τον επανέλεγχο.
Όπως εξηγεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης,  υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία που απαγορεύει να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται συνεχώς. Έτσι, προσλαμβάνονταν με συμβάσεις 9 μηνών, απολύονταν για 3 μήνες, εξακολουθώντας να εργάζονται, και μετά ξαναπροσλαμβάνονταν!
  • Και φυσικά, η μεγαλύτερη γελοιότητα είναι το να κατηγορούνται οι Καθαρίστριες ότι έδειραν τα ΜΑΤ! Αν ζήσω, θα το διηγούμαι στα εγγόνια μου.

3 σχόλια:

Βίκυ Δερμάνη είπε...

κάποτε πίστευα ότι ακόμα και η γελοιότητα είχε όρια...
κάποτε πίστευα πως η φαιδρότητα δεν ήταν επικίνδυνη....

καλημέρα Λωτοφάγε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολλά πιστεύαμε κάποτε, Βίκυ μου. Κυρίως ότι ο ελληνικός λαός είναι πολιτικοποιημένος.
Καλή σου μέρα.

Rodia είπε...

το δυστύχημα είναι ότι η γελοιότητά τους τρέχει με χίλια και δεν βρίσκονται τρόποι να τους σατιρίσει κανείς...