Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχίζουν να τα μαζεύουν

Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας δήλωσε το πρωί στο Μέγκα πως "αποκλείεται" να είναι θαμμένος ο Αλέξανδρος στον τύμβο Καστά, "με βάση τα έως τώρα στοιχεία". Λίγο μετά, έσπευσε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να συμφωνήσει με τη γραμματέα Λίνα Μενδώνη, η οποία θεωρεί ότι κανένας δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού.
Στην πρώτη του δήλωση παραπονέθηκε πως κάποιοι εύχονται να έχει συληθεί ο τάφος και να μην βρεθεί τίποτε.

Εκτός από τη συνήθη μοχθηρία ορισμένων, που δεν χρωστούν καλή κουβέντα, ποιος φταίει, Υπουργέ μου, που το θέμα έχει γίνει τόπι που κλωτσάει ο κάθε πικραμένος και λέει ό,τι του κατέβει; Ποιος μας τα έχει κάνει... Τερκενλή με τις εικασίες που προέρχονται από τη διαίσθηση του κάθε Καργάκου;

Οφείλατε όλοι να είστε φειδωλοί και να μην φτιάξετε όλον αυτόν τον Καραγκιόζ μπερντέ, από όπου οι δυστυχείς παπαράτσι ελπίζουν να ξεκλέψουν μια δήλωση, έστω και του καφετζή της Περιστέρη! Αλλά ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και μας σπρώχνει συχνά σε εξευτελιστικές κινήσεις.
Μαζέψτε τα, λοιπόν, συγκεντρωθείτε όλοι και μην κατηγορείτε την καθηγήτρια Όλγα Παλαγγιά ότι "κυνηγά πέντε λεπτά δημοσιότητας", τη στιγμή που εσείς μονοπωλείτε το ενδιαφέρον επί ενάμιση μήνα με αντιφατικές ανοησίες.
Διότι μόνο τώρα κατάλαβα τα υπονοούμενα για την Περιστέρη στην επιστολή της κόρης του πρώτου ανασκαφέα Δημήτρη Λαζαρίδη 

4 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Όλο αυτό εντάσσεται στο σχέδιο "καλές ειδήσεις" που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση ενόψει εκλογικών εξελίξεων. Γι αυτό προβάλλουν την Αμφίπολη, τον αγωγό από το Αζερμπαϊτζάν και γενικά αν δεις ΝΕΡΙΤ και τα άλλα ιδιωτικά κυβερνητικά κανάλια όλο κάτι καλό βρίσκουνε να προβάλλουν για να φτιάχνουν τη διάθεση του κόσμου και να λέει τι καλά που πάμε. Βέβαια οι φόροι φόροι γιατί μην ξεχνιόμαστε, χρειάζονται τα έσοδα και δεν εισπράττουν παρά ελάχιστα αφού ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει.

Unknown είπε...

Καραγκιόζης ο λαός, καραγκιόζης κι ο πολιτικός. Τουλάχιστον είμαστε σε επαφή με τις ρίζες μας αυτές. Αν μη τι άλλο, με κάποιες ρίζες πρέπει να είμαστε σε επαφή. Αφού, οι άλλοι οι πρόγονοί μας είναι τόσο μακριά, θα εμπνευστούμε από τις οθωμανικού τύπου παρωδίες (αν βγάζει αυτό κάποιο νόημα).
Ενδιαφέρον έχει ότι τώρα πλέον ο κάθε Έλληνας είναι και αρχαιολόγος. Όπως με κάθε θέμα <> της επικαιρότητας, πάνω στο οποίο είναι -φυσικά- ειδικός. Τελικά, μόνο εγώ δεν είμαι πολυπράγμων.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έσοδα δεν υπάρχουν, Κερασιά μου, αλλά έχουν πετύχει έναν ακόμα στόχο: η πλειοψηφία θεωρεί ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Μην πω ότι τις φοβούνται κιόλας.
Τελικά, μέσα σε 2,5 χρόνια έχουν καταφέρει να μετατρέψουν έναν λαό σε τρομαγμένο όχλο. Που ασπάστηκε εκείνη την ανοησία πως, αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, θα είχαν απαγορευτεί! Αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Λωτοφάγος είπε...

@ Έχουμε σκύψει τόσο πολύ πια, Έρασμε, που είμαστε σε άμεση επαφή με τις ρίζες μας, κι όχι με τον ουρανό.
Μπα, είμαστε πολλοί οι αδαείς. Κυρίως όσοι δεν βλέπουμε τηλεόραση. Εγκατέλειψα το άθλημα από το 2010, όταν τα ιδιωτικά κανάλια κόντεψαν να με τρελάνουν.