Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Εθελοδουλίας ανάγνωσμα πρόσχωμεν

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος σαματάς, επειδή εκείνος  ο καλός κύριος που μας έστειλε η καγκελάριά μας, ο Γιόακιμ Φούχτελ, υπέβαλε 8σέλιδο ερωτηματολόγιο στους δήμους, ζητώντας να μάθει τι ακίνητη περιουσία έχουν, ποιους συλλόγους, πόσων χρονών είναι οι δημότες τους και αν υπάρχουν ΑΜΕΑ, Ρομά και μετανάστες.

Ο κ. Φούχτελ. Η φωτογραφία από εδώ

Κι εκείνη η απαράδεκτη ανακοίνωση του Κώστα Πουλάκη του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα πει, "Υπάρχουν και όρια. Δεν πουλάμε κύριοι"; Ποιος μίλησε για πώληση; Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν τι τους δώσαμε. Γουρούνι στο σακκί θα πάρουν; Πολύ αγενής είστε, κ. Πουλάκη. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Δεν το ξέρετε;

Άσε πια τους χαρακτηρισμούς του Κώστα Ήσυχου (πάλι του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως) για την κυβέρνησή μας, επειδή η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη στήριξη των υπερχρεωμένων χωρών. Δεν απείχαμε μόνο εμείς, στο κάτω κάτω. Όλη η Ευρώπη τό' παιξε ουδέτερη, εκτός από τις Γερμανία, Βρετανία, Φιλανδία και Τσεχία, οι οποίες ψήφισαν Όχι, μαζί με ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιαπωνία! 41 λευκές ψήφοι, 124 θετικές και 7 αρνητικές.
Σιγά μην στηρίξουμε την Αργεντινή, που αρνείται να πληρώσει τους γύπες! Κορόιδα είμαστε εμείς που θα εξοφλήσουμε μέχρι κεραίας και μάλιστα βάσει αγγλικού δικαίου; Εντάξει, θα μας πάρει καναν αιώνα, βέβαια, αλλά δεν θα μας πουν μπαταχτσήδες. Και οι γύπες είναι φίλοι μας, κα Κριστίνα Φερνάντες.

Σαν σήμερα, πριν από 41 χρόνια δοκιμάστηκε από τον Πινοτσέτ στη Χιλή το κοστουμάκι που έραψαν τα Παιδιά του Σικάγου. Προ τετραετίας, έφτιαξαν νέο μοντελάκι για εμάς. Βέβαια, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πίστεψαν τα παπαγαλάκια που τους έλεγαν ότι είμαστε τεμπέληδες και διεφθαρμένοι κι ότι δίκαια τιμωρούμαστε. Σιγά σιγά θα καταλάβουν πως η πανούκλα θα επεκταθεί και σε αυτούς, αλλά, όπως είχε πει ο γερμανός ιερέας Μάρτιν Νιμόλερ, τότε δεν θα υπάρχει κανείς να διαμαρτυρηθεί πλέον. Όχι εμείς, πάντως.

Λίγο καιρό πριν από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, οι Αμερικανοί θεωρούσαν ότι η κεντρική κυβέρνηση είχε συγκεντρώσει μεγάλη εξουσία, περιορίζοντας την ελευθερία τους. Μετά τους Δίδυμους Πύργους, που άλλαξαν τον πλανήτη ολόκληρο, οι ίδιοι Αμερικανοί δέχονταν να παραχωρήσουν μεγάλο μέρος της ελευθερίας τους, για να έχουν ασφάλεια.
Προφανώς δεν είχαν ακούσει το ρηθέν υπό του δικού τους Βενιαμίν Φρανκλίνου πως, όσοι εγκαταλείπουν τη στοιχειώδη ελευθερία για να έχουν ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.
Και οι δύο επέτειοι δείχνουν πως υπήρχε μακροπρόθεσμος συνδυασμός. Τίποτε δεν έγινε τυχαία. Και οι νεοφιλελεύθεροι είναι φίλοι μας.

6 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Κορυφαίος τίτλος
Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο Σ !!!

Διαχειριστής είπε...

Τι να πεις! Τα μάζεψες πάλι όλα τα μαργαριτάρια της επικαιρότητας!

Mia Petra είπε...

Κέντησες φίλε μου, κέντησες... Τουλάχιστον σε διαβάζουμε εμείς και σε απολαμβάνουμε, γιατί όλοι αυτοί "οι φίλοι" μας, μας έχουνε ξεγράψει προ πολλού... Καλό βράδυ :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Η εθελοδουλία δεν έχει όρια, τελικά, Ιχνηλάτη μου. Σαν την ανοχή μας, ένα πράμα!

Λωτοφάγος είπε...

@ Είναι τόσα τα μαργαριτάρια της επικαιρότητας, Κερασιά μου, που άλλο θέμα σκέφτομαι το πρωί και άλλο μου προκύπτει το βράδυ.

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ πολύ, Πέτρα μου.
Εκείνο που με προβληματίζει είναι πως εμείς οι ίδιοι έχουμε ξεγράψει τον εαυτό μας.