Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Μποϊκοτάρουμε το Ισραήλ

Εδώ και μόλις δύο εβδομάδες, οι πολίτες σε όλο τον κόσμο μποϊκοτάρουν εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων. Ωστόσο, το Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει να νιώθουν τον αντίκτυπο -όπως δείχνουν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.
Υπενθυμίζω τον κατάλογο των εταιρειών αυτών και το ισραηλινό barcode που αρχίζει με 729:

Όλες οι νέες εικόνες από τα tweets του Volteros

6 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Επειδή τώρα με τη ζέστη πίνουμε πολλές πορτοκαλάδες και λεμονίτες, δεν αγροάζω ΗΒΗ και Fanta που είναι συμφερόντων pepsi cola και coca cola αλλά παίρνω ΕΨΑ και LUX που είναι και ελληνικά προϊόντα και πολύ πιο ωραίες, έστω κι αν είναι λίγο πιο ακριβές! Όμως δυστυχώς στα super market βλέπω τον κόσμο που ψωνίζει χωρίς συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο το μπουκοτάζ των Ισραηλινών προιόντων,μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σε αυτή την φάση.
Είναι ένα όπλο στα χέρια των λαών που μπορεί να γονατίσει την ναζιστική ηγεσία του κράτους τρομοκράτη.
Ας προσπαθήσουμε να πείσουμε όσους μπορούμε περισσότερους να αποφεύγουν να αγοράζουν τα προιόντα τους.Ας τους χτυπήσουμε εκεί που πραγματικά πονάνε.

Λωτοφάγος είπε...

@ Πολλά χρόνια τώρα δεν αγοράζουμε Ήβη και Fanta, Κερασιά.
Από τότε που πήγαμε στο Πήλιο και ανακαλύψαμε την ΕΨΑ. Δεν υπάρχει σύγκριση! Όλα τα προϊόντα της είναι θαυμάσια. Και η LUX πολύ καλή.
Πρόσφατα ανακαλύψαμε και το πράσινο τσάι με μοσχολέμονο της Life, καθώς και πράσινο τσάι με μαστίχα μιας χιώτικης εταιρείας -μου διαφεύγει το όνομά της- σε πράσινο μπουκάλι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Εκεί όπου πονάμε όλοι, ανώνυμε φίλε, αν κρίνω από το σοκ του μποϊκοτάζ στα ευρωπαϊκά προϊόντα που επέβαλε ο Πούτιν.
Θέλω να δω τι θα γίνει με τους αγρότες. Κυρίως επειδή η εθελόδουλη κυβέρνησή μας νομίζει πως μπορεί να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις της ΕΕ.

Καντριανιώτης είπε...

Οι αγρότες αγαπητέ Λωτοφάγε,τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουν για τις επιλογές τους.
Το Ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προιόντα,θα είναι η ταφόπλακα τους.
Οι αγρότες ήταν οι λιγώτερο θιγμένοι απο την οικονομική κρίση.Μάλλον κάποιοι σαν τους Βαγγελάτους της Μανωλάδας,είδαν την κρίση για ευκαιρία περισσότερων κερδών εκμεταλλευόμενοι την δυστυχία των σύχρονων μεταναστών-σκλάβων.
Νόμιζαν πως αυτοί θα την βγάλουν καθαρή,και είναι αυτοί που σε μεγάλο ποσοστό ψήφιζαν και στήριζαν τους ακροδεξιούς Σαμαροβενιζέλους.Τους έφταιγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που τάχα κατέστρεψαν το κράτος.
Ας πουλήσουν τώρα τα προιόντα τους στην Γερμανία και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ,ή ας τα βάλουν κατάπλασμα που είναι το πιό πιθανό.
Αν μάλιστα ισχύσει και ο ΕΝΦΙΑ θα τους πάρουν τα χωράφια για ένα κομμάτι ψωμί.
Ας πρόσεχαν.

Λωτοφάγος είπε...

@ Προσυπογράφω το σχόλιό σου, αγαπητέ Καντριανιώτη, παρόλο που θλίβομαι με τις εξελίξεις:
ως οικολόγος, για το ενδεχόμενο χιλιάδες τόνοι φρούτων και λαχανικών να καταλήξουν στις χωματερές
ως πολίτης, για την ανικανότητα και τον αρριβισμό του Βενιζέλου, ο οποίος, τυφλωμένος από τον τεράστιο εγωισμό του, νόμισε πως ο Πούτιν είναι του χεριού του
και ως άνθρωπος, για έναν ολόκληρο κλάδο που υποφέρει -κι ας φταίει το ξερό του το κεφάλι.