Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Αυτό δεν καταπίνεται με τίποτε, Αλέξη!

Διάβασα κάτι σκόρπια κατά την απουσία μου, μα περίμενα πρώτα να ενημερωθώ περισσότερο προτού τα πάρω άγρια στο κρανίο!
Η ανησυχία υπήρχε μέσα μου από τις παραμονές των εκλογών του 2012, όταν, σε μια ενημερωτική ομιλία σου στο Μαρούσι, μάταια ανέμενα κάποια αναφορά στο χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους και στη φορολόγηση της πρώτης.
Με τη λαίλαπα που ακολούθησε, η υπόθεση μισοξεχάστηκε, μολονότι το αίτημα της φορολόγησης επανερχόταν συχνά-πυκνά. Στο μεταξύ, όλοι βλέπαμε την αργή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς δεξιότερες θέσεις, τη διείσδυση πασοκικών ρεταλιών και την αποδόμηση των δημοκρατικών διαδικασιών. Η ελπίδα πως, αργά ή γρήγορα, αυτός ο συντηρητικός λαός-κοπάδι θα ξεσηκωνόταν έσβησε άδοξα. Σε αντίθεση με τους ηρωικούς Βούλγαρους, οι οποίοι έβγαιναν για μήνες στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την τιμή του ρεύματος, οι δικοί μας διαδηλωτές λιγόστευαν διαρκώς.

Ασφαλώς δεν έφταιγε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια έφταιγε λιγότερο από όλα τα άλλα κόμματα. Έχω επανειλημμένα γράψει και σχολιάσει πως το ΚΚΕ φέρει τεράστια ευθύνη για τη δεξιά στροφή, καθώς ο μόνος του στόχος ήταν και παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται στους οπαδούς του μόνο τη μετά θάνατον επανάσταση.

"Ο Τσίπρας είναι άθεος!", έκρωζαν τα παπαγαλάκια για πολλές μέρες πέρυσι. "Ο Τσίπρας έκανε σύμφωνο συμβίωσης και δεν βάφτισε τα παιδιά του". Αυτά που για τους πουλημένους ήταν κατηγορία, για εμάς ήταν ελπίδα. Ελπίδα ότι θα απαλλαγούμε σύντομα από το θεοκρατικό καθεστώς του Σαμαρά και των προτακτόχων του.


Και ξαφνικά, Αλέξη, επισκέπτεσαι το Άγιο Όρος. Αυτή καθαυτήν η επίσκεψη δεν σήμαινε ότι έγινες θεούσος. Κι ο Φλωράκης είχε πάει παλαιότερα, χωρίς να νοιαστεί κανείς.
Με ποιο σκεπτικό, όμως, υποσχέθηκες οικονομική βοήθεια στους αργυρώνυτους καλόγερους; Για να πάρεις τις ψήφους αυτών ή των θρησκόληπτων που σταυροκοπιούνται στραβοκοιτάζοντας με μίσος τους συνανθρώπους τους;
Με ποιο δικαίωμα συνέκρινες τον αγώνα των ηρωικών Ζαπατίστας με αυτούς που ανέκαθεν χάιδευαν την εξουσία και έβγαζαν Εφραίμ;
Τι σχέση έχει το σύνθημα "Όλα για όλους, τίποτε για μας" ανθρώπων σαν τον υποδιοικητή Μάρκος  με τις οικονομικές συναλλαγές των μοναστηριών;
Δίκαια η Ελένη Πορτάλιου, από τα λίγα πλέον έντιμα στελέχη, λέει ότι έριξες "τα άγια τοις κυσί". Μόνο οι ανιστόρητοι σύμβουλοί σου θα μπορούσαν να σου υπαγορέψουν τέτοιες αηδίες!

Η μπούρδα "αφήστε με μόνο με την πανίερη εικόνα" ήταν άραγε δική σου ή εκείνων που εμπνεύστηκαν τα συνθήματα "Νέα Ελλάδα" και "25 ψηφίζουμε, 26 φεύγουν"; Από πότε ένας άθεος ή, έστω, ένας αγνός χριστιανός συνομιλεί με εικόνες; Για να ζητησεις τι; Την εξουσία; Αυτήν να τη ζητήσεις από τον λαό, χωρίς ψιλά γράμματα σε κραυγαλέα συμβόλαια.

Ξέρεις, Αλέξη, ο κατήφορος που έχεις πάρει καταλήγει στον πάτο της Ιστορίας. Κανένας δεν θέλει ένα κακέκτυπο του Σαμαρά, τη στιγμή που έχουμε το ορίτζιναλ. Κανείς επίσης δεν θέλει μια αρσενική Κανέλλη.
Χρειαζόμαστε μια ριζοσπαστική Αριστερά, που θα βγει θαρρετά και θα μιλήσει για τις δυσκολίες, ζητώντας τη συνδρομή όλων των αναξιοπαθούντων πολιτών. Που δεν θα τάζει παραδείσους, λαγούς με πετραχήλια και διορισμούς στο δημόσιο. Που δεν θα χαϊδεύει θρησκόληπτους, τοκογλύφους και εμπόρους ψυχών.
Όσοι πλουτίζουν εν μέσω κρίσης, δεν θα σε ψηφίσουν ποτέ, Αλέξη. Υποθέτω πως δεν θα το ήθελες κιόλας.
Αν συνεχίσεις αυτές τις αψυχολόγητες και ηλίθιες δηλώσεις, θα χάσεις το 4% που αποτελούσε ανέκαθεν τη μαγιά του ΣΥΡΙΖΑ. Το 4% που διαδήλωνε, που αγωνιζόταν, που στελεχώνει τις ομάδες αλληλεγγύης, που αγωνιά για το αύριο όλων. Όχι μόνο της τσέπης του.
Κι αν το χάσεις αυτό, Αλέξη, δεν θα έχεις πού να στραφείς όταν το 80% σου γυρίσει την πλάτη επειδή το διέταξαν οι πρετεντέρηδες κι οι μπάμπηδες.

Και, να σου πω και κάτι άλλο; Οι ηγέτες έρχονται και παρέρχονται. Είναι αναλώσιμοι. Η ψυχή της Αριστεράς, όμως, όχι. Είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. Κι αυτήν οι σύμβουλοί σου δεν μπορούν να μας την πάρουν.

3 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Λωτο με συγκίνησες.
Από όλη την ιστορία εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η επιθυμία του άθεου Αλέξη να παραμείνει μόνος για ένα τέταρτο με την εικόνα!
Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια,εκτός της ψυχιατρικής που μάλλον έχει το λόγο.
Αλληλούια.

Διαχειριστής είπε...

Ρε παιδιά, είπε τέτοιο πράγμα; Οτι θέλει να μείνει μόνος με την εικόνα; Θα σταυροκοπηθώ δηλαδή!!! Τι ζούμε Παναγία μου;

Λωτοφάγος είπε...

Κουκλίτη και Κερασιά, καλησπέρα.

Αν δεν μας άγγιζαν όλα αυτά, αν τα βλέπαμε από τον Όλυμπο, θα μας φαίνονταν πολύ ενδιαφέροντα.
Δυστυχώς, όμως, δεν ζούμε στον Όλυμπο, και μας φαίνονται πολύ ανησυχητικά.