Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι!

Έχω τόσα θέματα να σχολιάσω, αλλά το μυαλό μου επιστρέφει πάντα στη Γάζα: στα τραυματισμένα και τρομοκρατημένα παιδάκια, στα ερείπια των νοσοκομείων, στους απελπισμένους γιατρούς, στο νερό που δεν υπάρχει ούτε για τα χειρουργεία, στο ρεύμα που κόβεται, στο βόμβο των αεροπλάνων που σημαίνει θάνατο. Στη σκόνη, στο αίμα, στη μυρωδιά, στον διαρκή φόβο.

Εκατοντάδες οι νεκροί, χιλιάδες οι τραυματίες. Η Γάζα, μια λωρίδα γης χωρίς διαφυγή, όπου πέφτουν αδιάκοπα οι βόμβες των βιομηχανιών του θανάτου.
Το είδος μας είναι το μόνο που επιτίθεται εναντίον των μελών του και το φχαριστιέται κιόλας!
Κι εκείνο που με σοκάρει πιο πολύ είναι πως μέσα στο Ισραήλ υπάρχουν νεοναζί (!) που κακοποιούν όσους Ισραηλινούς τολμήσουν να διαδηλώσουν υπέρ της ειρήνης. 

Αν δεν με πιστεύετε, δείτε εβραίους που κρατούν πανό στο Παρίσι
Τι μπορούμε να κάνουμε εκτός απ' το να γράφουμε και να διαδηλώνουμε όπως έκαναν οι Άγγλοι το Σάββατο,


ή οι Γάλλοι, στους οποίους ο Ολάντ απαγόρευσε (!) τη διαμαρτυρία;



 Μποϊκοτάζ. Το μποϊκοτάζ βοήθησε, εξάλλου, και στην πτώση του στυγνού καθεστώτος των λευκών στη Νότια Αφρική.
Το χρήμα είναι το μόνο που συγκινεί τους Ισραηλινούς: διασφαλίζει την επιβίωσή τους, ζεσταίνει την πολεμική τους μηχανή, ταΐζει τα ΜΜΕ που μας κάνουν πλύση εγκεφάλου υπέρ τους, εξαγοράζει πολιτικούς, δημοσιογράφους, σεναριογράφους και σκηνοθέτες, εκδίδει προπαγανδιστικό υλικό.
Συνεπώς, ας τους χτυπήσουμε εκεί που πονάνε.

Διαβάζοντας το άρθρο της φίλης Κεράσια και Κρίνοι, διαπίστωσα πως υπάρχουν δεκάδες εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων από τις οποίες ψωνίζουμε. Όχι μόνο τα Marks and Spencer και τα Starbucks, αλλά επίσης η Danone και η Nokia:


Εισάγουμε βεβαίως και φράουλες από το Ισραήλ, όπως και λαχανικά. Ρίξτε μια ματιά στο barcode της συσκευασίας. Αρχίζει από 729; Μην το πάρετε. Τα χρήματά σας ενισχύουν την επιθετικότητα κατά των αμάχων. Πρέπει επιτέλους να μάθουμε ότι έχουμε κι εμείς οικονομική δύναμη.

Μην περιμένετε να αντιδράσει η ΕΕ. Οι ηγέτες της είναι εξωνημένοι. Δεν πρόκειται να ρισκάρουν τη θεσούλα και τα προνόμιά τους για τους Παλαιστινίους. Πόσω μάλλον αν είναι και οι ίδιοι εβραϊκής καταγωγής, όπως ο Τζέιμς Κάμερον της Βρετανίας. 
Μόνο η Χιλή της Μπατσελέτ έσπευσε να ακυρώσει οποιαδήποτε συνεργασία με το Ισραήλ. 
Η Τουρκία κήρυξε τριήμερο πένθος από σήμερα. Όχι από ευαισθησία. Από σκοπιμότητα. Χρόνια τώρα ονειρεύεται ο σουλτάνος της να γίνει ηγέτης όλων των μουσουλμάνων. 
Αν περιμένετε, όμως, αντίδραση από τον Βενιζέλο ή τον Αναστασιάδη της Κύπρου, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Η εποχή των καλών σχέσεων με τους Άραβες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Διαλύθηκε στα κοιτάσματα του φυσικού αερίου.

Λένε πως ο Ρόμπερτ ντε Νίρο έκανε την παρακάτω δήλωση, θεωρώντας υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τη συμπεριφορά του Ισραήλ, όπως θα θεωρούσαμε υπεύθυνο το αφεντικό του λυσσασμένου σκύλου αν το ζώο μάς δάγκωνε. Κάποιοι στο διαδίκτυο την αμφισβητούν, δεδομένου πως τον περασμένο μήνα ο διάσημος ηθοποιός ήταν εκεί, για τη γιορτή του Πέρες.

από tweet του World Peace

4 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Καλημέρα Λωτό μου! Κάτι έστω να κάνουμε από αυτά τα πολύ όμορφα που καταθέτεις! Κι εγώ έχω ταραχτεί πολύ με αυτό το αναίτιο έγκλημα!

Είναι πάρα πολλά τα προϊόντα συμφερόντων Ισραήλ, άμεσα ή έμμεσα. Να προσθέσω τους χουρμάδες που πουλάει ο ΑΒ και εισάγονται από το Ισραήλ.

Αυτά τα αργοτικά προϊόντα είναι κυριολεκτικά ποτισμένα με το αίμα των Παλαιστινίων αφού το Ισραήλ έχει ορίσει έτσι τα σύνορα ώστε να έχει τις πηγές του νερού, τα πηγάδια, στη μεριά του και οι Παλαιστίνιοι δεν έχουνε νερό για καλλιέργειες, ούτε καλά καλά για τις άλλες βασικές ανάγκες. Έτσι έχει στηθεί ο "παράδεισος" της χώρας της Σιών.

Unknown είπε...

Καλώς σε βρίσκω, έστω και μέσα από μια ανάρτηση που μας πονάει πολύ..προτείνεις όμως κάποιο τρόπο αντίδρασης,με τα μόνα "λόγια" που μπορούν οι υπαίτιοι "ν΄ακούσουν".
Θα μπορούσα να αναδημοσιεύσω? Περιμένω την έγκριση σου.
Καλή σου μέρα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλημέρα, Κερασιά μου. Δεν τα ξέρω καλά τα προϊόντα. Κυρίως επειδή δεν αγοράζουμε εκτός εποχής (φράουλες).
Τους χουρμάδες τους παίρναμε από την αγορά παλιά, ώσπου άρχισαν να τους βυθίζουν στο λάδι του κοκκοφοίνικα (άλλη οικολογική αμαρτία αυτή!).

Υπάρχουν καταστήματα στο κέντρο, που πουλάνε παλαιστινιακά προϊόντα, όπως το κουσκούς. Προφανώς η καλλιέργειά του δεν θέλει πολύ νερό.
Το αστείο είναι πως ο Γούντι Άλεν δήλωσε ότι οι Άραβες δεν υποδέχτηκαν εγκάρδια τους εποίκους το 1948!!!

Λωτοφάγος είπε...

@ Ασφαλώς και μπορείς να αναδημοσιεύσεις, Georgette, ό,τι θες.
Το μποϊκοτάζ είναι αναίμακτο, έχει μόνο οικονομικές συνέπειες, βασίζεται στην ελεύθερη βούληση και δεν μπορεί να το απαγορεύσει κανείς.
Θυμήσου το μποϊκοτάζ στις φράουλες Μανωλάδας τα προηγούμενα χρόνια: οι πονηροί μετονόμασαν τις φράουλές τους σε Αχαΐας, για να τις πουλήσουν.
Καλημέρα.