Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η κακιά μητριά Ελλάς

Πρώτα, με τη δικαιολογία της κρίσης, η κυβέρνησε κατήργησε το ετήσιο επίδομα των 20.000 ευρώ (!) που έδινε στο πολιτιστικό κέντρο των ομογενών στη Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας. Όλο το χειμώνα μάθαιναν οι άνθρωποι ελληνική γλώσσα και ελληνικούς χορούς, φορώντας παλτά, σκουφιά και γάντια!

Τον Ιανουάριο, η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ, και λίγο μετά ξέσπασε ο ουκρανικός εμφύλιος. Οι δυνάμεις του Κιέβου επιτέθηκαν στη Μαριούπολη.
Μάταια η ομογένεια ζητούσε βοήθεια από τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο. Όχι να τους συνδράμει με χρήματα. Να τους δώσει μόνο ένα δελτίο ταυτότητας, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία έδωσαν στις δικές τους μειονότητες που ζουν στην Ουκρανία. Για προστασία. Να προσποιηθεί ότι τάχα νοιάζεται.
Δεν είχε χρόνο για φτωχαδάκια ο Βαγγέλης. Ούτε επενδύσεις κάνουν ούτε μπορεί να φωτογραφηθεί μαζί τους με καμάρι επειδή έχουν πρόσβαση στον Πούτιν.

Τι κι αν ζουν εκεί αιώνες τώρα, αποτελώντας υπόδειγμα εργατικότητας και δημιουργικότητας; Τι κι αν είναι και νιώθουν Έλληνες; Τι κι αν δακρύζουν στη σκέψη της Ελλάδας; Ποιος ακούει τις εκκλήσεις τους;
Μόνο ο Στέλιος Ελληνιάδης στάθηκε από την αρχή δίπλα τους και καλούσε εκπροσώπους στις εκπομπές του στο Κόκκινο.
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός μετέδωσε πριν από λίγο ότι έχουν σκοτωθεί δύο ομογενείς από επίθεση δυνάμεων πιστών στο Κίεβο, ενώ άλλος ένας είναι τραυματισμένος.
Οι υπόλοιποι έχουν ήδη καταλάβει πως είναι απελπιστικά μόνοι. Η Ελλάδα των ονείρων τους αποδείχτηκε κακιά μητριά.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Η Ελλάδα (δια στόματος Βενιζέλου ή μάλλον με το ίδιο του το στόμα) τρώει τα παιδιά της, όπου κι αν βρίσκονται (ειδικά αν δεν "ευνοούνται" λόγω γεωγραφικής θέσης... Καλό μήνα :)

Λωτοφάγος είπε...

@ Ναι, τα τρώει κυριολεκτικά, Πέτρα. Εκτός κι αν προφτάσουν να φύγουν.
Καλό μήνα και σε σένα.