Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μην πας Αύγουστο στη Βενετία

Ο βενετσιάνος αστυνόμος Γκουίντο Μπρουνέτι είναι έντιμος και ανθρωπιστής, διαβάζει Μάρκο Αυρήλιο, είναι παντρεμένος με καθηγήτρια αγγλικής λογοτεχνίας αριστοκρατικής καταγωγής αλλά αριστερών τάσεων, έχει δύο  παιδιά και λατρεύει τα τραμετσίνι (tramezzini), μικρά ιταλικά σάντουιτς με ποικίλο περιεχόμενο.
Τον Αύγουστο, οπότε διαδραματίζεται το μυθιστόρημα Ο Μπρουνέτι και ο κακός οιωνός, η Βενετία έχει καύσωνα και πάρα πολλούς τουρίστες, αλλά η οικογένεια Μπρουνέτι ταξιδεύει με τρένο για τα βουνά, όπου ο αστυνόμος ονειρεύεται να διαβάζει δίπλα στο τζάκι και να σκεπάζεται με κουβέρτες.

Ένα τηλεφώνημα για δολοφονία σε μια ακριβή περιοχή της πόλης θα τον αναγκάσει να επιστρέψει, για να ψάξει το θέμα της διαφθοράς στον δικαστικό κλάδο. Ενώ, ταυτόχρονα, θα αναζητά έναν τσαρλατάνο που τρώει τα λεφτά της θείας του βοηθού του, υπαστυνόμου Βιανέλο.


Η αμερικανίδα Ντόνα Λεόν, που ζει εδώ και χρόνια στην αγαπημένη της Βενετία, έγραψε το 2010 για θέματα που μοιάζουν ελληνικά και πολύ επίκαιρα. Οι χαρακτήρες είναι οικείοι, το χιούμορ λεπτό, οι πολιτικές και κοινωνικές νύξεις πάντα παρούσες, η καθημερινότητα στη Βενετία γοητευτική. Αξίζει να το διαβάσετε.

2 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Μόλις τελείωσα το συγκλόνιστικό ΝΟΝΟ και σε πρώτη ευκαιρία θα διαβάσω και αυτό που προτείνεις επειδή εμπιστεύομαι το γούστο σου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Με κολακεύει η εμπιστοσύνη σου, καλέ μου φίλε.
Η Λεόν γράφει πολύ παραστατικά. Θα σου αρέσει.
Καλό μήνα.