Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Οι προστάτες των πολιτών

Ο ξυλοδαρμός των καθαριστριών και των φωτορεπόρτερ αποσκοπεί στο να μην διανοηθούμε να αμφισβητήσουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Οι εικόνες της ντροπής έκαναν το γύρο του κόσμου. Αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι, που τις είδαν εκεί, καταλαβαίνουν ότι το καμπανάκι θα χτυπήσει σύντομα και για αυτούς.
Όπως λέει κι ο πανεπιστημιακός Κ. Βεργόπουλος, η Ελλάδα είναι το πειραματικό εργαστήρι της Ευρώπης και του πλανήτη.


Ελπίζω πως εδώ και το τελευταίο τηλε-αποχαυνωμένο έχει πλέον αντιληφθεί, πως η ίδια πολιτική συνεχίζεται από τον Μανολιό που απλώς έβαλε τα ρούχα του αλλιώς,
πως ο καινούριος ΥΠΟΙΚ με το αστείο όνομα δεν έχει καθόλου αστείες προθέσεις, 
πως, όσο εμείς γελάμε με τον Χαρδούβελη, τον Ντινόπουλο και τον Γιακουμάτο, ο γιατρός Βασιλάκης Κικίλιας στέλνει τους ρόμποκοπ να χτυπάει γυναίκες που αγωνίζονται για τη ζωή και όχι για το σούσι τους.

Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να κερδοσκοπήσει κάποιος ημέτερος που διαθέτει εταιρεία καθαρισμού κι όχι για οικονομία.
Αυτές οι εταιρείες κοστίζουν πολύ περισσότερο στο Δημόσιο από τα 600 ευρώ που έπαιρνε καθεμία από αυτές τις γενναίες γυναίκες. Εξάλλου, αυτούς τους μήνες που είναι σε διαθεσιμότητα, οι καθαρίστριες παίρνουν το 70% του μισθού τους, ενώ το υπουργείο καθαρίζεται από συνεργείο! Διπλά έξοδα, δηλαδή.
Πάντως, ο Άρειος Πάγος δεν ενέκρινε την απόλυσή τους, αλλά ανέστειλε την επαναπρόσληψη, που είχε αποφασιστεί πρωτόδικα, μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα εκδοθεί η οριστική απόφαση.
Οι καθαρίστριες θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ εξετάζουν την περίπτωση να εφεσιβάλουν την πρωτόδικη απόφαση, ούτως ώστε να μην έχει έρεισμα ο Άρειος Πάγος!
Μύλος, δηλαδή, σε μια χώρα που έχει σοβαρό έλλειμμα δικαιοσύνης, αλλά περίσσευμα αυθαιρεσίας.


ΕΔΕ θα γίνει για τον ματατζή που χτύπησε πισώπλατα στο κεφάλι τη Φωτεινή Νικηταρά, φορώντας ένα περίεργο γάντι. "Δεν είναι σιδερογροθιά, αλλά γάντι μοτοσυκλετιστή, ενισχυμένο με ελαστικές κοκκάλινες απολήξεις"(!), διατείνεται η αστυνομία.
Για να μην χαίρεστε άδικα, και για τον σχεδόν θανάσιμο τραυματισμό του φωτογράφου Μάριου Λώλου,

αλλά και για την επίθεση με κρότου-λάμψης που οδήγησε στην κώφωση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου,

είχαν διαταχθεί ΕΔΕ, αλλά κανείς δεν έμαθε τα πορίσματά τους.

Ο ξυλοδαρμός μεσόκοπων γυναικών, που θα μπορούσαν να είναι μανάδες τους, σοκάρει. Αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε μια πιο δημοκρατική κυβέρνηση να διορθώσει τον διεστραμμένο χαρακτήρα αυτών των νεαρών, οι οποίοι λατρεύουν την εξουσία και την ασκούν εις βάρος αδύναμων πολιτών. Φυσικά, σχεδόν όλοι ψηφίζουν Χ.Α. Διότι, όπως έχει γράψει ο Τόμας Μαν, "Όποιος ξέρει να διατάζει, ξέρει και να υπακούει. Και το αντίστροφο".

Όσο για τις δηλώσεις του νέου υπουργού Προ-Πο Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την απίστευτη βιαιότητα των ΜΑΤ, ας θυμηθούμε πώς έληξε το σύντομο καλοκαίρι των Αγανακτισμένων
 https://www.youtube.com/watch?v=S20_JuaX8gg&list=PL7C3C77CC56EFC1A5&index=3

Για το τέλος, μια διαχρονική δήλωση του Μάνου Χατζηδάκη, από το θάνατο του οποίου συμπληρώνονται αύριο είκοσι χρόνια:
από εδώ
Ο ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο 105,5 θα μεταδίδει όλη μέρα αύριο αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη και αποσπάσματα από εκπομπές του.

2 σχόλια:

Ατρεύς είπε...

1. «Αυτές οι εταιρείες κοστίζουν πολύ περισσότερο στο Δημόσιο από τα 600 ευρώ που έπαιρνε καθεμία από αυτές τις γενναίες γυναίκες.»
Το είπε προχθές σε τηλεπαράθυρο ο -από πολλές πλευρές απίθανος!- Κύρτσος: «Είχα στην εταιρεία μου καθαρίστρια. Την απόλυσα και πήρα συνεργείο καθαρισμού. Μού κόστιζε πολύ περισσότερο. Τους σταμάτησα και πήρα πάλι καθαρίστρια»!!!

2. «Αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε μια πιο δημοκρατική κυβέρνηση να διορθώσει τον διεστραμμένο χαρακτήρα αυτών των νεαρών, οι οποίοι λατρεύουν την εξουσία και την ασκούν εις βάρος αδύναμων πολιτών».
ΔΕΝ υπάρχει τρόπος... αλλά και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ύπαρξης μονάδων ξυλοδαρμού πολιτών. Αν βέβαια η κυβέρνηση δεν τους φοβάται/περιφρονεί.
Να πουληθεί ο ΕΙΔΙΚΟΣ εξπλισμός ξυλοδαρμού/κατατρομοκράτησης που έχουν και να μεταταγούν στις υπηρεσίες προστασίας από πραγματικούς εγκληματίες (π.χ. με πεζές περιπολίες).

Τελεία
(...όχι το κόμμα του Γκλέτσου... η άλλη)
και παύλα.

Λωτοφάγος είπε...

Καλησπέρα, Ατρέα.
1. Είπε τέτοιο πράγμα ο Κύρτσος; Ενδιαφέρον! Για το ήθος του ανδρός, εννοώ.
2. Αναφέρομαι στον διεστραμμένο χαρακτήρα. Πιστεύεις πως θα άλλαζαν εάν απλώς τους ανέθεταν πεζές περιπολίες; Ή μήπως θα ήταν δημόσιοι κίνδυνοι για κάθε ταλαίπωρο που θα βρισκόταν στο δρόμο τους;
Μήπως είχες δει το Κουρδιστό Πορτοκάλι; Εκεί εφαρμόζουν στον φασίστα πρωταγωνιστή μια εξίσου φασιστική μέθοδο αναμόρφωσης.