Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Στοές και πινακίδες

Αρχικά, κάποια παιδιά ζωγράφιζαν τις διαφημιστικές πινακίδες της πόλης, οι οποίες είχαν απομείνει λευκές. Οι ζωγραφιές έμοιαζαν παιδικές, όμως τις ομόρφαιναν με έναν παράξενο τρόπο.
Κάποια στιγμή, οι αντίστοιχες πανύψηλες πινακίδες της Αττικής Οδού γέμισαν φράσεις που προβλημάτιζαν, αλλά έπρεπε να τις δεις με τη σειρά, για να βγάλεις κάποιο νόημα.




Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Popaganda έψαξαν και βρήκαν τους αυτουργούς. Πρόκειται για νεαρούς Γάλλους, που παρακολουθούν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα, από το 2008. Διαβάστε την ιστορία τους εδώ

Νωρίτερα απόψε, παρακολούθησα συζήτηση με θέμα τη σχέση αστυνομικού μυθιστορήματος και Αθήνας, στην 37η Γιορτή Βιβλίου, που φέτος στήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης.


Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κτήριο ρυθμού Bauhaus, με εξαιρετική και ευάερη στοά, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη, που πρόσφατα δόθηκε στους πολίτες.
Επισκεφθείτε και τα δύο.
Η έκθεση βιβλίου θα λειτουργεί μέχρι τις 10 το βράδυ ώς την Κυριακή, ενώ το Λύκειο είναι ανοιχτό 8 το πρωί με 8 το βράδυ και έχει κατατοπιστικές πινακίδες.
Όταν μπείτε μέσα, θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: