Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Το καλό με τους απαισιόδοξους...

... είναι πως, όταν συμβεί κάτι καλό, χαίρονται πάρα πολύ.

Δεν πίστευα πως ο Γαβριήλ Σακελαρίδης θα περνούσε στον δεύτερο γύρο και μάλιστα πρώτος. Τα προτερήματά του -νέος, δραστήριος και ωραίος- δεν συγκινούν πολλούς σε αυτή τη γερασμένη και συντηρητική μέχρι αηδίας χώρα. Ξεκίνησε άγνωστος μεταξύ αγνώστων, όργωσε την Αθήνα σε μερικές μόνο εβδομάδες και κατόρθωσε να... προσπεράσει τον -επιφανειακά μόνο- άχρωμο και άγευστο Καμίνη, τον οποίο έσπευσε τώρα να στηρίξει ο Σαμαράς, γκρεμίζοντας τις όποιες αυταπάτες.
Δεν πειράζει. Η ουσία είναι πως ο Γαβριήλ πέρασε θριαμβευτικά στη δεύτερη Κυριακή. Και πού ξέρεις; Ίσως στις 25 Μαΐου να έχουμε για πρώτη φορά αριστερό δήμαρχο, στην πιο καταθλιπτική πρωτεύουσα της Ευρώπης!


Το δεύτερο νέο που μου αναπτέρωσε το ηθικό είναι ότι, αφενός το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, και αφετέρου το 98,04% διαφωνεί με το ξεπούλημα, ενώ μόλις 4.278, σε σύνολο 218.002 ψηφισάντων, συμφωνεί. Υπήρξαν μάλιστα πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν μόνο για το νερό.

Υποθέτω ότι μπορείτε από το βλέμμα να τους ξεχωρίσετε
 Το τρίτο καλό νέο -και πιο αναμενόμενο από τα υπόλοιπα- είναι πως ο Δήμος Αριστοτέλη έχει πλέον δήμαρχο τον Γιώργο Μίχο και όχι τον ανεκδιήγητο αρ-Πάχτα, παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς. Η νίκη ήταν αναμενόμενη, επειδή οι δημότες είχαν αμεσοδημοκρατικά εκλέξει τον Μίχο ως υποψήφιό τους. Εκείνος δηλώνει ότι θα ανοίξει διάλογο για την εξόρυξη χρυσού, έστω κι αν ο ίδιος είναι αντίθετος, και θα επιδιώξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να μην είναι μονόδρομος τα ορυχεία.

(Τις τελευταίες εβδομάδες, η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευε τις φωτογραφίες υποψηφίων από όλη την Ελλάδα. Χωρίς να διαβάσω το κείμενο, προσπαθούσα να εντοπίσω ποιος ήταν ο πασόκος, ο νεοδημοκράτης και ο αριστερός. Η επιτυχία μου ήταν πάνω από 90%. Και οφειλόταν στο βλέμμα: τα λαμόγια φαίνονται με την πρώτη.)

Είμαι λοιπόν τριπλά ευτυχής και ελπίζω να είμαι ακόμα περισσότερο από Δευτέρα.

9 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Χαίρομαι με τη χαρά σου, χαχαχα!!!

Για να δούμε.... τι θα δούμε! Έχει τρομάξει το μάτι μας!

Mia Petra είπε...

Πραγματικά, γράφω παντού πως δεν είμαι αισιόδοξη, στην Ελλάδα είμαστε, όλα είναι πιθανά, πλην των ευχάριστων και σπάνιων εξαιρέσεων. Καλή σου μέρα.

...Ατακαδόρ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
...Ατακαδόρ είπε...

Tο 4ο πολύ καλό ήταν ότι πρώτευσε ο «ανεξάρτητος» Mπέος!!!

Όχι παίζουμε...

Kάτι σαν το 1993 με τον -απαλλαγέντα με 1 ψήφο- «χαρισματικό»...

Έ! ρε γλέντια!

Λωτοφάγος είπε...

@ Εμείς οι απαισιόδοξοι, Κερασιά, χαιρόμαστε με το τώρα, ακριβώς επειδή το αύριο μας έχει απογοητεύσει πολλές φορές. χεχε

Λωτοφάγος είπε...

@ Πέτρα μου, στην Ελλάδα είμαστε. Αν δεν μπορούμε να φύγουμε, τουλάχιστον ας υπάρχουν και κάποια ευχάριστα να μας δώσουν μια ελπίδα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Οι Έλληνες ψηφίζουν ορίτζιναλ πλέον, Ατακαδόρ. Όχι μαϊμούδες. Χαχαχα!

Καραμούζα είπε...

Πέστα χρυσόστομε!
Aισιοδόξησα κι εγώ!
Kυρίως γιατί διαψεύστηκαν οικτρά κάποιοι ...βαριοί αναλυτές της «σύνθεσης» των ...χρυσαύγουλων.
Ίσως τώρα συνέλθουμε κάπως...

Στο δικό «κονάκι» πάντως http://arritarimata.blogspot.gr
έχω μιά "πραγματεία" περί σταθερότητας.
Mην την χάσετε... Θα χάσετε!

Λωτοφάγος είπε...

@ Την επόμενη Κυριακή τι θα κάνει ο "εκλεκτός λαός", Καραμούζα;
Διότι αυτοί έχουν κολλήσει στην καρέκλα και δεν φεύγουν με τίποτε. Εκτός κι αν η διαφορά είναι τεράστια.
Θα δούμε.