Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πουλώντας σχολεία!

Το 2007 στο Λονδίνο, μου έκαναν εντύπωση τα πωλητήρια σε εκκλησίες. Για ποιο λόγο θα αγόραζε κάποιος μια εκκλησία; Τα ξαδέλφια μου ανέλαβαν να μου εξηγήσουν ότι υπάρχουν κάμποσες ανενεργές, τις οποίες οι αγοραστές μετατρέπουν σε γκαλερί ή παμπ, αλλά σε μένα κάτι τέτοιο φαινόταν αδιανόητο.

Φαίνεται, όμως, ότι έφτασε ο καιρός που το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεπουλάει, όχι μόνο εκκλησίες, αλλά επίσης σχολεία, γυμναστήρια και δρόμους!
Ένα ωραίο πρωί, ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Θεσσαλονίκη) έμαθε ότι εκποιείται ένα τεράστιο δημόσιο συγκρότημα 4 σχολείων, 3 γυμναστηρίων, μιας εκκλησίας και ενός δρόμου, ο οποίος στο σχέδιο αποκαλείται "ρέμα". Είναι προφανές ότι το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει ό,τι δημόσιο βρει, χωρίς καν να το έχει δει από κοντά. Ό,τι πάρουμε, τώρα που προλαβαίνουμε!
Την είδηση δημοσιεύει το θεσσαλονικιώτικο μπλογκ Παράλλαξη, μαζί με την επισήμανση ότι, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο Όλι Ρεν σε ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, η Τρόικα ουδέποτε υποχρέωσε την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει δημόσια κτήρια ή το νερό!



Ασφαλώς δεν είναι το μόνο έγκλημα στο οποίο δεν έχει ανάμειξη η Τρόικα, παρά τα όσα ισχυρίζονται οι Σαμαροβενιζέλοι. Τρανά παραδείγματα, το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα εγκλήματα διαπράττονται στα παρασκήνια, την ίδια στιγμή που στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα σφάζονται παλικάρια στην ποδιά του Τατσόπουλου, του Σταύρου (αφέντη τσουτσουλομύτη) και της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ενώ η πρωθυπουργάρα μας ορκίζεται στο Bloomberg ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλα δανεικά!

Παρεμπιπτόντως, επειδή ελάχιστα πράγματα έχω διαβάσει για τη Θράκη -στην οποία μόλις πρόσφατα καταργήθηκε ο κατάπτυστος φράκτης- δεν έχω άποψη για τη Σουλεϊμάν και το αν είναι υποχείριο του τουρκικού προξενείου. Μου κάνει εντύπωση, όμως, που ελάχιστοι αναφέρθηκαν στην υποψηφιότητα της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Ήταν μια πολύ καλή κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέρασε στα ψιλά. Δυστυχώς, η αστοχία σε κάποιες επιλογές και η... αγωνία για το αν θα δεχτεί ο Λάκης ή αν απορρίφθηκε ο Βαρουφάκης από τον Λαφαζάνη, την επισκίασαν.

Δεν θα βαρεθώ να το γράφω: εκείνο που έχει σημασία είναι να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές. Δεν είναι τυχαία η σπουδή των Σαμαροβενιζέλων να βάλουν τις δημοτικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα. Δείχνει πως φοβούνται τη συμμετοχή. Το μαύρισμα από όσους έχουν χάσει τη δουλειά, το σπίτι τους ή κάποιον αγαπημένο αυτόχειρα.
Ας μην τους χαριστούμε, για να μην βρεθούμε κι εμείς σύντομα πουλημένοι.

2 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Η Κούνεβα είναι η πιο λαμπρή υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ! Μην ανησυχείς Λωτό, η κριτική δεν κάνει κακό, ίσα ίσα δείχνει οτι πρόκειται για ένα χώρο δημοκρατικό. Και στο εσωτερικό του υπάρχουν φωνές για όλα αυτά, και ευτυχώς που υπάρχουν. Αλίμονο αν οι πολιτικές ηγεσίες αφεθούν να αυθαιρετούν για να έχουμε μια πλαστική εικόνα προς τα έξω. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πλεονέκτημα είναι ακριβώς το ότι ακούγονται όλα αυτά σε αντίθεση με το νεκρό ΚΚΕ που όλοι σιωπούν - βλ Μπογιόπουλο. Καλά, δε μιλάμε για τις διαγραφές στα καθεστωτικά κόμματα μόλις κάποιος ψηφίσει κατά συνείδηση.

Πιστεύω πως θα υπάρχει μεγάλη αποχή αλλά και από τους δεξιούς που ενώ χάνουν από τα εισοδήματά τους, δεν μπορούν να αποκολληθούν από τον παραδοσιακό ιδεολογικό και κομματικό χώρο τους και θα προτιμήσουν να μην πάνε καθόλου.

Λωτοφάγος είπε...

Δεν είναι απλή κριτική, Κερασιά μου, το να ανασύρουν από τη λήθη όποιον υποψήφιο έχει διαγράψει ο Σύριζα και να ειρωνεύονται την "επιπολαιότητά του". Τόνοι λάσπης θα πέσουν τις επόμενες εβδομάδες.
Σήμερα άκουσα τυχαία τον Ευαγγελάτο να λέει πως η πρώην σύζυγος του Νίκου Κωνσταντόπουλου και νυν υποψήφια της ΝΔ κατηγορείται για λογοκλοπή. Λες και πρέπει κανείς να απολογείται για τις επιλογές των πρώην συζύγων! Το σερβίρισε ο καλεσμένος του με τέτοιον τρόπο, ώστε έμοιαζε λες και ήταν συριζαία!