Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλή Ανάσταση!

Όπως ξέρετε, οι σχέσεις μου με την κυρίαρχη θρησκεία είναι ανύπαρκτες. Ενίοτε γίνονται εχθρικές από δηλώσεις τύπου "προσευχόμαστε στον Θεό να σαπίσει το στόμα του [Νίκου Δήμου]", που ξεστόμισε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χθες, Μεγάλη Παρασκευή, συμπληρώνοντας ότι "θα κατασπαράξει όποιον υβρίζει τον επουράνιο πατέρα του". Υποθέτω πως και ένας θνητός πατέρας θα ντρεπόταν αν το παιδί του τον υπερασπιζόταν με τόσο μίσος. Αν και πρόσφατη είναι η επίθεση του υιού Μπαλτάκου μέσα στη Βουλή, οπότε λάθος υποθέτω...

Τα κρούσματα μισαλλοδοξίας πληθαίνουν. Η Εκκλησία, το ΚΚΕ, οι Σαμαροβενιζέλοι και οι παρακοιμώμενοί τους, μοιάζουν σαν να απελευθερώθηκαν από τον καθωσπρεπισμό τους και επιτίθενται χυδαία σε όποιον τους αμφισβητεί ή έστω απειλεί το δόγμα τους. Και αν αυτό περιοριζόταν στους κύκλους τους, δεν θα πείραζε. Σε συνδυασμό, όμως, με το ταχύρυθμο σεμινάριο στο οποίο εκπαίδευσε η Χ.Α. ένα τμήμα του λαού -το πιο λούμπεν και αμόρφωτο- φτιάχνει μια εκρηκτική κατάσταση.

Η κρίση είναι κυρίως πνευματική. Βρήκε άδεια κεφάλια και εγκαταστάθηκε. Βρήκε ζαλισμένα μυαλά και τα αποκοίμισε. Βρήκε άκρατο ατομισμό και διέλυσε τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Μόνη αντίσταση το χιούμορ κι η αλληλεγγύη. Όμως, οι εχθροί δεν έχουν βγάλει όλα τα όπλα τους ακόμα. Με όλα τα ΜΜΕ δικά τους, δεν έχουν νικήσει.
 Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Κι όσο καθυστερούν οι βουλευτικές εκλογές, τόσο η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προχωρά. Ας ελπίσουμε πως στις 25 Μαΐου η ΝΔ θα έρθει δεύτερη. Μόνο τότε οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

http://www.haniotika-nea.gr/geliografia-100/
Η κατάργηση του φαστ τρακ που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο με πρόταση του Κρίτωνα Αρσένη πρέπει να εγκριθεί από τα 27 κοινοβούλια και θα ισχύσει σε ένα χρόνο. Ώς τότε, οι Σαμαροβενιζέλοι προλαβαίνουν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα στους κάθε Λάτσηδες. Ακόμα κι αν μια αριστερή κυβέρνηση ακυρώσει αυτές τις ελεεινές πράξεις, θα πρέπει να αφιερώσει για αυτό πολύ χρόνο και κόπο, τη στιγμή που χρειάζεται όλες της τις δυνάμεις για να ξαναστήσει τη χώρα.
Ο μήνας που μεσολαβεί μέχρι τότε είναι κρισιμότατος. Εχθροί και φίλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο καθένας για δικό του λόγο. Ας αφήσουμε γκρίνιες και μικροψυχίες στη μπάντα και ας προσπαθήσουμε να τους ανατρέψουμε, έστω και με την ψήφο μας. Η επανάσταση που ονειρευόμαστε αργεί ακόμα. 

Καλή  Ανάσταση, λοιπόν. Στα μυαλά, στις αντιλήψεις, στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης. 

8 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Άμα υπάρχουν μητροπολίτες (τρομάρα τους) που εκφράζονται έτσι και λαός (ποίμνιο) που τους ακούει βουβό ως συνήθως, η επανάσταση αργεί αιώνες ακόμα... Χρόνια πολλά φίλε μου.

Μαρία Νικολάου είπε...

Χρόνια Πολλά και καλά μυαλά... που δεν το βλέπω δηλαδή...
Καλά να περάσεις σήμερα.

Διαχειριστής είπε...

Χριστός Ανέστη Λωτό! Για εμάς αναμένεται η Ανάσταση προσεχώς!

Χρόνια Πολλά σε σένα και τους αγαπημένους σου!

Λωτοφάγος είπε...

@ Όπως βλέπεις, Πέτρα μου, η εποχή Χριστόδουλου ήταν πολύ αθώα σε σύγκριση με τη σημερινή.
Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα

Λωτοφάγος είπε...

@ Ευχαριστώ, επίσης, Μαρία μου. Ελπίζω να πέρασες όμορφα σήμερα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Κερασιά μου, πάντα ελπίζουμε και πάντα προσπαθούμε...
Χρόνια πολλά και του χρόνου πάλι εδώ με καλύτερα νέα.

BUTTERFLY είπε...

Χριστος Ανεστη Λωτοφαγε! Η Πιστη ευτυχως δεν ειναι το ιδιο με τη θρησκεια! Η Πιστη απελευθερωνει, η θρησκεια συχνα μας κραταει δεσμιους.
Ας κρατησει καθενας στην καρδια του τα κομματια που αφηνουν τη συνειδηση του ανεπαφη...

Λωτοφάγος είπε...

@ Δίκιο έχεις, Πεταλούδα. Αρκεί να τα κρατάει στην καρδιά του για να τη ζεστάνουν και όχι για να την περιτειχίσουν.
Χρόνια σου πολλά.