Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ήσυχες μέρες του Μαρτίου

  • Τη Δευτέρα συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από τη μέρα που το ΝΑΤΟ άρχισε να ρίχνει στη Σερβία βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Υπήρξαμε ο μοναδικός λαός της ΕΕ που διαμαρτυρήθηκε! Οι Γάλλοι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μάλιστα, με πρωτοβουλία του ιδρυτή τους και μετέπειτα ΥΠΕΞ Μπερνάρ Κουσνέρ, διέγραψαν τους δικούς μας Γιατρούς, επειδή πήγαν να περιθάλψουν τους Σέρβους. 
  • Την Τρίτη, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, γνωστοί και ως "Γαλάτες", τίμησαν με πορείες τα δύο χρόνια του αγώνα τους κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Δυο χρόνια υφίστανται καταστολή, διώξεις και χημικά, χωρίς να χάνουν το κουράγιο τους, γνωρίζοντας πως παλεύουν για την ίδια τη ζωή τους. 
Και κερδίζουν το θαυμασμό πολλών άλλων (από εδώ)
  •  "Γαλάτες" της Αθήνας είναι οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες μαζεύονται κάθε μέρα ανελλιπώς έξω από το υπουργείο, ζητώντας να μην χάσουν τη δουλειά τους, η οποία -έστω και χαμηλά αμειβόμενη- τους επέτρεπε να ζουν με αξιοπρέπεια. Έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπαλλήλων της Τρόικας, οι οποίοι αναγκάζονται να μπαίνουν από την πίσω πόρτα! Σε αντίθεση με άλλους κλάδους που... ελπίζουν να τη βολέψουν εκλέγοντας ξανά και ξανά ΠΑΣΟΚκαι ΝΔ, οι γυναίκες αυτές καθάρισαν πάλι προχθές για πάρτη μας. Έστω κι αν κατέληξαν με κατάγματα στο νοσοκομείο από κλωτσιές των ΜΑΤ! Χθες ήταν πάλι έξω από το Υπουργείο, διαμαρτυρόμενες για τον αναίτιο ξυλοδαρμό τους:
από Βήμα
  •  Χθες στη Θεσσαλονίκη, οι φαρμακοποιοί έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης εναντίον του ν/σ που θα επιτρέψει την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ μάρκετ. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό, ας κάνει μια βόλτα στη Βρετανία ή την Ολλανδία όπου έχει εφαρμοστεί. Έξω από φαρμακείο απεργοσπάστριας στη Τσιμισκή, οι συνάδελφοί της έκαναν στάση, φωνάζοντας "ξεφτίλα" και "μαζί σου θα τα πάρεις". Οι αστυνομικοί που το φρουρούσαν -ναι, το είδαμε κι αυτό!- εμπόδισαν τους φαρμακοποιούς να ρίξουν κέρματα στην είσοδο του καταστήματος.

  • Χθες επίσης έκανε πορεία το ΠΑΜΕ. Μόνο του. Ζω για τη μέρα που θα σμίξουμε όλοι μαζί..
  • ... όπως το Σάββατο στη Μαδρίτη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ισπανία συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν εναντίον της φτώχειας και υπέρ της αξιοπρέπειας. Βέβαια, στην Ισπανία δεν υπήρξαν οι δολοφονίες της Marfin ούτε άγρια καταστολή εναντίον των "Αγανακτισμένων". Ο ισπανικός λαός δεν συκοφαντήθηκε από τον ίδιο του τον πρωθυπουργό ούτε το όνομά του έγινε συνώνυμο του απατεώνα, του τεμπέλη και του χαραμοφάη. Ο Υπουργός Υγείας δεν είναι ένας σαδιστής σάικο ούτε ο πρωθυπουργός συνομιλεί με την Παναγία. Από την άλλη, οι Ισπανοί θυμούνται τα αποτελέσματα του φασισμού και δεν ανέδειξαν βουλευτές νεοναζί.

4 σχόλια:

KOYKLITIS είπε...

Γεια σου λωτο.
Περιμένοντας την κοινή πορεία του ΠΑΜΕ με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις,σε βλεπω να φτάνεις τα χρόνια του Μαθουσάλα.

Mia Petra είπε...

Τελικά, για να δουν οι Έλληνες μια μεγάλη και ενωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πρέπει να παρακολουθούν την Ισπανία... Καλημέρα.

Λωτοφάγος είπε...

@ Χαχαχα! Ναι, που να πάρ' η ευχή! Εκτός κι αν αλλάξει ηγεσία, φίλε Κουκλίτη. Ας είμαστε αισιόδοξοι.

Λωτοφάγος είπε...

@ Καλησπέρα, Πέτρα μου. Ας το δούμε κι αλλιώς: υπάρχει όμως!
(Απόψε έχω κρίση αισιοδοξίας.)