Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μια διαφορετική Κυριακή

Η Άνοιξη μάς έφτασε, αλλά δεν χρειάζεται να πάμε στην εξοχή για να την προϋπαντήσουμε. Αν αύριο Κυριακή μείνουμε Αθήνα, στις 11.30 το πρωί, θα γίνουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις:
  • Η πρώτη ξενάγηση θα γίνει στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας από τους αρχιτέκτονες Δημήτρη Ευταξιόπουλο και Σταύρο Σταυρίδη, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στον αγώνα διάσωσης των κατοικιών αυτών. Διοργανώνεται από τη δημοτική κίνηση "Ανοιχτή" Πόλη. Σημείο συνάντησης τα Προσφυγικά, στις 11.30.

  • Η δεύτερη θα γίνει από την επίσης αρχιτέκτονα Μάγδα Σγουρίδη, με θέμα 17 στοές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ειδικά για την περίπτωση, καταστηματάρχες που εργάζονται σε αυτές πολλά χρόνια, θα είναι παρόντες και θα αφηγηθούν γεγονότα και αναμνήσεις τους. Σημείο συνάντησης, Πλατεία Κοραή, στάση μετρό Πανεπιστήμιο, 11.30 πμ.
Το γεγονός ότι προγραμματίστηκαν για την ίδια μέρα και ώρα μού προκάλεσε μεγάλο δίλημμα, αλλά τελικά λέω να πάω στην πρώτη, επειδή τόσα χρόνια κάτοικος Αμπελοκήπων ουδέποτε είχα μπει μέσα στις υπέροχες αυτές οικοδομές.
Όποια κι αν διαλέξετε, καλή διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: