Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Μην μολύνετε τα πάντα, λαμόγια!

Ο πρώτος λεκές είχε γίνει από μια "ΜΚΟ" της Αρχιεπισκοπής, επί εποχής Χριστόδουλου, ονόματι Αλληλεγγύη. Στα ψυγεία της ανακαλύφθηκαν χιλιάδες σάπια κοτόπουλα, που ετοιμαζόταν να στείλει στην Αφρική, ώς ανθρωπιστική βοήθεια.

κάνανε και χιουμοράκι!
Πέραν αυτού, όμως, είχε φάει κάπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Εξωτερικών, για βοήθεια σε διάφορους αναξιοπαθούντες, την οποία φυσικά ποτέ δεν έδωσε. Το σκάνδαλο κουκουλώθηκε και η ΜΚΟ μετονομάστηκε σε... Αγάπη!

Ασήμαντη λεπτομέρεια: διευθυντής της Αλληλεγγύης, διορισμένος από τον Χριστόδουλο, ήταν ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, νούμερο δύο στο κανάλι Alpha και... ιερέας της Εκκλησίας της Ρουμανίας!

Κατά καιρούς ακούγονταν διάφορα για ΜΚΟ στο Κόσοβο, οι οποίες εκπόρνευαν κορίτσια ή πουλούσαν ανθρώπινα όργανα.
Πολλοί είναι εκείνοι που ανέκαθεν τσουβάλιαζαν όλες τις ΜΚΟ είτε ως υποκριτικές, είτε ως όργανα του παγκόσμιου σιωνισμού ή καπιταλισμού -ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός.

Τα σκάνδαλα, όμως, που αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες -για οργανώσεις που ιδρύθηκαν για την εξουδετέρωση βομβών ή την κατάσβεση πυρκαγιών, ενώ στην πραγματικότητα ροκάνιζαν δημόσιο χρήμα, με τις ευλογίες των ελληνικών κυβερνήσεων- κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα το έργο το οποίο προσφέρουν, δεκαετίες τώρα στη χώρα μας, οι έντιμες ΜΚΟ.

Ιδίως τώρα που, λόγω κρίσης, οι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ οι υποστηρικτές μειώνονται.
Οργανώσεις που στηρίζουν φυλακισμένους, ανασφάλιστους ασθενείς, ανέργους, ψυχασθενείς, εξαθλιωμένους πρόσφυγες, κακοποιημένα ή εγκαταλειμένα παιδιά, ανθρώπους κατατρεγμένους.
Οργανώσεις που προσφέρουν το δώρο της γνώσης σε παιδιά καταυλισμών ή ακριτικών περιοχών.
Οργανώσεις που παλεύουν για την προστασία της φύσης και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Οργανώσεις που διασώζουν σπόρους, παραδοσιακές ποικιλίες και καλλιέργειες.
Όλες αυτές οι ομάδες, οι οποίες στηρίζονται μονάχα στο έργο και στην καλή τους φήμη, δεν πρέπει επ' ουδενί να τσουβαλιάζονται με τα λαμόγια και τους κοπρίτες.

Υποκαθιστούν το κράτος σε τομείς που εκείνο δεν ανέπτυξε ποτέ ή τώρα ξηλώνει ανενδοίαστα.
Δεν είναι επαναστάτες. Τουλάχιστον, δεν είναι επαναστάτες του καναπέ, όπως αυτοί που τους ειρωνεύονται. Αγαπούν τους ανθρώπους και προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο τους.
Αντιλαμβάνονται πως, αν δεν προστατέψουν τη φύση -με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές- τότε η καταστροφή της θα φέρει και τη δική μας καταστροφή.

Συνεπώς, μην ακούτε τα παπαγαλάκια χωρίς κριτική σκέψη. Κάπου αποσκοπούν, επιτιθέμενοι κατά των ΜΚΟ συλλήβδην. Θα φανεί αργά ή γρήγορα.

Διαβάστε εδώ  την ανακοίνωση τριών γνωστών ΜΚΟ.

2 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Δε θα μπορουσα να συμφωνω περισσοτερο! Κι ειναι χαρακτηριστικο των ανθρωπων το τσουβαλιασμα! Ενας σκαρτος ολοι σκαρτοι! Προς Θεου, μην μπουμε στο τριπακι αυτο!

Λωτοφάγος είπε...

@ Όσο δεν κλείνουμε την τηλεόραση, Πεταλούδα μου, η πλύση εγκεφάλου θα μας διαλύει και τον εγκέφαλο.
Καλό σου βράδυ.