Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Περί Ξηρού κόμης

Οργίασαν πάλι τα κοινωνικά δίκτυα με το βίντεο Ξηρού. Ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του για τη χρονική συγκυρία της απόδρασης, τη σκηνοθεσία, την ερμηνεία και την εμφάνιση στο βίντεο. Από τις καλύτερες "πειραγμένες" φωτογραφίες που είδα ήταν αυτή, από τον Προβοκάστορα:

Με αυτή την κόμμωση, δεν σας θυμίζει τον καλόγερο Τακ στον Ρομπέν των Δασών;

Μολότοφ χθες βράδυ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη. Έτρεχαν πάλι σαν τρελοί οι Δίες στην Ιπποκράτους.
Χθες το πρωί, όμως, αναβλήθηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου (!) η δίκη των 18 Ματάδων που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό και έκθεση σε κίνδυνο άοπλων πολιτών, στις 29 Ιουνίου 2011. Εκείνη τη μέρα, οι δυνάμεις καταστολής έριξαν χημικά στο σταθμό του μετρό, σε καταστήματα, ακόμα και σε εισόδους πολυκατοικιών.
Να θυμίσω ότι, έκτοτε, ο σταθμός Συντάγματος κλείνει σε κάθε ευκαιρία, ενώ το δημοκρατικό αυτό μέτρο επεκτείνεται διαρκώς. Σε συνδυασμό με την επικείμενη απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στις συγκοινωνίες, σε λίγο θα καταργηθούν όλοι οι σταθμοί λόγω αχρησίας.

Πάντως, οι ένστολοι δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου προσέφυγαν για τις περικοπές στους μισθούς τους. Σύμφωνα με το σκεπτικό, δεν έγινε καμιά προσπάθεια να αντληθούν έσοδα από τη φοροδιαφυγή. Με αυτή την απόφαση ως δεδικασμένο, μπορούν κι άλλοι κλάδοι να κάνουν προσφυγή και να ζητήσουν αναδρομική επιστροφή των περικοπών που υπέστησαν. Άρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: