Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Σουπιές καλαματιανές

Δεν θέλω να σχολιάσω εκτενώς τη σύναξη των 58 ή "ελληνικής Ελιάς", όπου είχαν μαζευτεί όλα τα αρχιλαμόγια και οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για το χάλι μας -μαζί με τους πελάτες τους, βεβαίως-βεβαίως.
Το έκανε πολύ καλύτερα ο σπουδαίος σκιτσογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Μιχάλης Κουντούρης προχθες:
Απλώς αναρωτιέμαι τι δουλειά έχει εκεί μέσα ο πανεπιστημιακός Γιώργος Γραμματικάκης. Γιατί, καλέ μου καθηγητά, δεν καθόσουν να κοιτάς την Κόμη της Βερενίκης και τον Γαλαξία; Γιατί συναγελάζεσαι με την κάθε Σώτη; Γιατί ευτελίζεσαι στα γεράματα;


Αμ' το άλλο; Που μαζεύτηκε κόσμος και λαός στο Μουσείο Ακροπόλεως για να τιμήσει τον μεγάλο ποιητή Χρήστο Παναγιωτόπουλο; Δεν τον ξέρετε; Λογικό. Αυτός, λέει, το πρωί είναι ποιητής και το βράδυ παρουσιαστής ειδήσεων στο Μέγκα μου.
Αφού δεν βλέπω ειδήσεις στην τηλεόραση δεν τον ήξερα ούτε κατ' όνομα. Βεβαιώθηκα, όμως, πως είναι σπουδαίος, αφού η παρουσίαση των ποιημάτων του έγινε στο Μουσείο και παραβρέθηκαν οι Σαμαροβενιζέλοι, ο υπουργός Πολιτισμού Παν.Παναγιωτόπουλος, μεγαλοδημοσιογράφοι, ποιητές και στιχουργοί όπως ο Τίτος Πατρίκιος (!), ο Μάνος Ελευθερίου και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, καλλιτέχνες όπως ο Θ.Μικρούτσικος, η Πέμη Ζούνη, ο Δημ.Παπαδημητρίου (που μελοποίησε μάλιστα μερικά ποιήματα) και ο απαραίτητος Γιάννης Μπέζος.
Και εδώ το τραγικό είναι πως πήγε και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Κι ο Παντελής Θαλασσινός. Καλλιτέχνες που έχουν τόση σχέση με τους υπόλοιπους καλεσμένους, όσο ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.
Έσκασαν επίσης μύτη η Νάντια Βαλαβάνη κι ο Γιάννης Μηλιός του ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί; Για να μην χάσετε τους θεϊκούς στίχους; Ή για να φωτογραφηθείτε με τους υπόλοιπους γκλαμουράτους; Δεν είπαμε να προσέχετε τις παρέες σας, εκεί στην Κουμουνδούρου;


Φαντάζομαι ότι προσέξατε το πλάνο του Μαΐου: στις 18 δημοτικές εκλογές, ενώ στις 25 επαναληπτικές (όπου χρειαστεί), πακετάκι με ευρωεκλογές.
Σου λέει η καλαματιανή σουπιά, "θα πάνε στα χωριά τους να εκλέξουν βλαχοδημάρχους, αλλά την επόμενη Κυριακή δεν θα πάνε, για οικονομικούς λόγους, οπότε δεν θα με μαυρίσουν πολύ στην Ευρώπη".
Βλέπετε, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο, όπου όταν αλλάζεις κατοικία δεν εγγράφεσαι αναγκαστικά στο νέο σου δήμο, αλλά ψηφίζεις εφ' όρου ζωής στο αγνό χωριουδάκι των γονιών σου!


Για να αποτοξινωθώ, θα ασχοληθώ με έναν αληθινό άνθρωπο: τον Μάριο Ζέρβα ή Μάριο Ζ., ο οποίος δικάζεται σήμερα, κατηγορούμενος ότι τον Μάρτιο του 2010 ήταν μασκοφόρος και πετούσε μολότοφ, η μία εκ των οποίων έκαψε το πόδι ενός μπάτσου!


Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά ότι ο Μάριος δεν φορούσε κουκούλα, αλλά τα ράστα μαλλιά του φιτίλιασαν τους ματατζήδες, έστω κι αν ανακάλυψαν ότι τελικά ήταν δάσκαλος κολύμβησης μικρών παιδιών!
Καλή τύχη, Μάριε.
Για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, διαβάστε το άρθρο της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου στο περιοδικό UNFOLLOW:
http://unfollow.com.gr/web-only/6608-zervaso/

6 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Αυτοί είναι οι πνευματικοί μας άνθρωποι, που θέλουν να πουλήσουν την ... πνευματικότητά τους!

Λωτοφάγος είπε...

@ Πνεύματα μέσα σε οινοπνεύματα ή και σε φορμόλη, Κερασιά.
Καλο σου βράδυ

Mia Petra είπε...

Δεν μου αρέσει καθόλου ο κάδος ανακύκλωσης.... Καλό σου βράδυ φίλε μου! (58 να είναι οι ώρες τους/πιτσιρίκος/διάβασε το)

Unknown είπε...

Τα ζομπι παρουσιαζονται σαν σωτηρες και τα παιδια με οραματα κι αγωνιες σερνονται σαν κακουργοι σε δικες.Πρεπει να τσακισουν καθε εστια αντιστασης,ειναι αδιστακτοι

Λωτοφάγος είπε...

@ Δεν πρόκειται για ανακύκλωση, Πέτρα μου, μα για επανάχρηση. Διότι το ντενεκάκι ξαναγίνεται αλουμίνιο και φτιάχνεις καινούργιο. Ενώ εδώ είναι σαν το παλιόκουτο που το ξαναχρησιμοποιείς: πάντα παλιόκουτο θα παραμείνει.

Λωτοφάγος είπε...

@ Και το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, Βάσω.