Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

"Η πόλις αιθάλω"...

Έγραψε πολύ εύστοχα στο twitter ο/η χρήστης Ελευθερία ή Σάdακλος.

Ναι, για μια ακόμα χρονιά, η ατμόσφαιρα γύρω μας είναι δηλητηριασμένη!
Πέρυσι το φθινόπωρο, τα τζίνια που ψήφιζε επί δεκαετίες ο ελληνικός λαός είχαν τη φαεινή ιδέα να εξισώσουν την τιμή του πετρελαίου κίνησης με εκείνη του πετρελαίου θέρμανσης. Οι βδέλλες που λέγονται τράπεζες ήθελαν λεφτά, και τα τζίνια δεν τολμούσαν να πειράξουν το κύκλωμα του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Με τη συνήθη υστερία μας, σπεύσαμε να φτιάξουμε τζάκια ή να βγάλουμε από το ήδη υπάρχον το βάζο με τα πλαστικά λουλούδια που το στόλιζε. Έχοντες ή μη αντέχοντες δηλώσαμε πως το πετρέλαιο είναι ακριβό και δεν αγοράσαμε. Η μαφία των καυσόξυλων και του πέλετ έσπευσε να καλύψει τη ζήτηση, αποψιλώνοντας τα ανυπεράσπιστα δάση.
Οι πραγματικά φτωχοί άναψαν ξυλόσομπες και μαγκάλια. Δύο φοιτητές πέθαναν από τις αναθυμιάσεις. Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να τους ψέξουν για αμάθεια! Η αμαρτία τους ήταν πως, εν έτει 2013, δεν γνώριζαν από μαγκάλια!

Οι πόλεις πνίγηκαν στην αιθαλομίχλη. Μόνο ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έλειπε.

Την άνοιξη τα στουρνάρια έκαναν ταμείο: μείον δεκάδες εκατομμύρια από φορους που δεν εισπράχθηκαν! Και ποιος ξέρει πόσοι άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της ραγδαίας πτώσης στις πωλήσεις πετρελαίου.

Από τότε, δεν άλλαξαν τίποτε. Είπαμε: δεν τολμούν να αγγίξουν τους λαθρέμπορους καυσίμων. Κανείς εχέφρων δεν πριονίζει το κλαδί όπου κάθεται. Αντίθετα, με το γνωστό τους θράσος, συνιστούν την περιορισμένη χρήση τζακιών το σαββατοκύριακο!
Τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που ξανά μανά απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους και το πρώτο πρόστιμο των 500 ευρώ το ρίχνει στον καφετζή ενός χωριού, ο οποίος ανοίγει μόνο λίγες ώρες για να εξυπηρετήσει τα γεροντάκια;
Τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που έχει βουλευτές όπως αυτόν,

από εδώ
ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του σπούδασε δημοσιογραφία κάπου στις ΗΠΑ (στο Άνω Κεντάκι, που λέει και μια φίλη) και έγινε διπλωμάτης καριέρας με μόνο προσόν το ότι λέγεται Ανδρέας Ψυχάρης; Αυτός ο τύπος είναι που παρότρυνε τις προάλλες όσους το φυσάνε το παραδάκι να στείλουν τα παιδιά τους έξω για σπουδές, επειδή τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν παρακμάσει! Μήπως υπάρχει κάποιο απωθημένο στη μέση;

Θα μου πείτε, κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει και τούμπαλιν. Τις προάλλες διάβασα στον Καρτέσιο ότι ξυλεία αξίας 600.000 ευρώ ξεβράστηκε στα Μυστεγνά της Μυτιλήνης και δεκάδες οδηγοί έσπευσαν να την αρπάξουν. Οι εφοριακοί επιχείρησαν να τους σταματήσουν, αλλά απειλήθηκαν, οπότε περιορίστηκαν στο να σημειώσουν τους αριθμούς όλων των αυτοκινήτων που έφευγαν φορτωμένα! Εκείνο που τους εξόργισε πιο πολύ είναι πως δεν επωφελήθηκαν φτωχοί άνθρωποι, αλλά έμποροι καυσόξυλων!
Καταλάβατε εσείς που ονειρεύεστε εξεγέρσεις; Πολύ φοβάμαι πως, αντί να ρίξουμε την κυβέρνηση, θα προτιμήσουμε την ξεκούραστη ανθρωποφαγία!

5 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Δεν μπορώ, Συγχύστηκα και σήμερα. Ο Ψυχάρης τι κάνει ακριβώς; "Στον καθρέφτη του κοιτιέται κι από μόνος του αγαπιέται"; Είδες για να είναι άδεια η Βουλή;; Αναγκάστηκε να αυτοφωτογραφηθεί ο μεγιστάνας (που θέλει και μια έδρα στη Βουλή για φωτογράφιση....)

Λωτοφάγος είπε...

@ Γιατί όχι, Πέτρα μου; Ξέρεις τι σημαίνει να εκλέγεσαι βουλευτής, ενώ κανείς δεν θα σε προσλάμβανε ούτε για θυρωρό πολυκατοικίας του '60;
Φωτογραφίζεσαι σε πόζα "τα κατάφερα, πούστη μου!".

Το ερώτημα είναι άλλο: ποιοι τον σταύρωσαν.

Mia Petra είπε...

Έλα τώρα βρε παιδί μου! Εμείς οι γενναιόδωροι τόσο κόσμο "σταυρώσαμε" γιατί όχι κι αυτόν;; Μην μου θυμίζεις τα κουμάσια που εκλέγουμε τόσα χρόνια... Αυτούς που γουστάρουμε να μας σταυρώνουν κυριολεκτικά κι εμείς να τους γλύφουμε...

airis είπε...

Τα είπες όλα: κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει και τούμπαλιν!!!

Η Πέτρα όνειρο στο σχόλιο της το αρχικό!

Λωτοφάγος είπε...

@ Της Πέτρας τα σχόλια είναι πάντα απολαυστικά, Αριστέα. :))