Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Ψώνια στο Κιλιμάντζαρο

Σήμερα βγήκα μόνο για εφημερίδες. Τίποτε άλλο. Κάναμε κηπουρική στη βεράντα μας. Ετοιμάσαμε τα φυτά μας για τον χειμώνα. Τι είπατε; Ναι, παιδιά-σκυλιά δεν έχουμε, με τα φυτά μας ασχολούμαστε. Ενοχλούμε κανέναν; Λειτουργεί και σαν αντικαταθλιπτικό.

Άκουσα κάποια στιγμή στο ραδιόφωνο ότι, εκτός του Σκλαβενίτη, έμειναν κλειστές και οι αλυσίδες Βερόπουλος, Μασούτης και EXTRA. Ωραία. Ξέρεις τώρα από πού να ψωνίζεις, αν έχεις κάποια συνείδηση. Μακριά από Αλφαβήτες και Μαρινόπουλους.

Embedded image permalink
από εδώ

Όσες ευρωλάγνες Σουσούδες (θηλυκές και αρσενικές) πιστεύουν ότι ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή σημαίνουν εξευρωπαϊσμό, ας πάνε πρώτα να μάθουν πώς ακριβώς εφαρμόζεται αυτό στην Εσπερία -τήρηση του 40ωρου, ρεπό, μισθοί- και μετά ας καταδεχτούν να ρωτήσουν τους ντόπιους ξεθεωμένους εμποροϋπαλλήλους.

Το βραδάκι πετύχαμε στον Αντέννα την ταινία "Αλαλούμ" του Χάρρυ Κλυνν. Ήταν 1982, και ο Χάρρυ σατίριζε μοναδικά την ελληνική κοινωνία. 'Ενα χρόνο αργότερα έκανε και την περίφημη προφητεία για την 30ετία του ΠΑΣΟΚ που μόλις άρχιζε. Αντιγράφω την τελευταία της παράγραφο:
"Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης." 

Μετά απολαύσαμε 4-5 εκπάγλου ομορφιάς περιγραφές για το πώς έγινε η δολοφονία των δύο νεαρών χρυσαυγιτών. Και μάθαμε ότι μια και μόνη σφαίρα μπορεί:
  • να τρυπήσει τρεις φορές τον ίδιο πνεύμονα,
  • να τρυπήσει δύο φορές το στομάχι, και
  • να βγει από την κλείδα
Όλα αυτά τα τρομερά συνέβησαν στον άτυχο Αλέξανδρο Γέροντα, που μάλλον τη γλίτωσε, χάρη στους εξαιρετικούς γιατρούς στο "Γεννηματά" και όχι χάρη σε κάποιο "θαύμα". Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και να μην λέμε μπούρδες, για να γλείψουμε τους παπάδες. Δεν είναι ο πρώτος που σώζουν από του χάρου τα δόντια, άλλωστε. Έχω προσωπική πείρα από τους νοσοκομειακούς γιατρούς μας. Πολύχρονη μάλιστα. Κι ας τους ρίχνει λάσπη ο τηλεβιβλιοπώλης:

 adwnis copy

Για να ξαναγυρίσω στη σφαίρα, όμως, πρέπει να ήταν τηλεκατευθυνόμενη. Κάτι σαν drone. Έκοβε συνεχώς βόλτες μέσα στο σώμα του νεαρού, προσπαθώντας να τον σκοτώσει! Γαϊδουρινό πείσμα!
Μαζευτείτε, βρε παιδιά. Δεν μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα, έχουμε και τις αηδίες σας;
Ένας άλλος δημοσιογράφος μιλούσε, με γουρλωμένα μάτια, για το "σοκ και δέος" που ένιωσαν οι αστυνομικοί βλέποντας το βίντεο της δολοφονίας!

Στους αρχικούς τίτλους ειδήσεων, όμως, υπήρχε η δήλωση Στουρνάρα, "ανεβήκαμε το Κιλιμάντζαρο και, στα εκατό μέτρα που απομένουν, κινδυνεύουμε να πέσουμε".
Κύριε των Δυνάμεων! Δεν μας έφταναν ο Τιτανικος, το πιστόλι στο τραπέζι (που πυροβόλησε το πόδι μας) και όλα τα υπόλοιπα βαρύγδουπα, τώρα θα πέσουμε από το Κιλιμάντζαρο!
Τώρα που το σκέφτομαι ψυχραιμότερα, γιατί όχι; Από όσα διάβασα, μια χαρά πήγαν τα ψώνια σήμερα στα πολυκαταστήματα. Άρα υπάρχει κι άλλο λίπος -συμπεραίνουν οι κακεντρεχείς. Κανένα πρόβλημα. Έρχονται νέα μέτρα. Άλλωστε, "O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του", είχε πει επίσης ο Χάρρυ.

ektelesi copy


Να δείτε που "στο τέλος θα μείνει μόνο ένας [Έλληνας] Χαϊλάντερ". Στο Κιλιμάντζαρο.

Υ.Γ. Αναζητήστε τη γαλλική ταινία "Χιόνια στο Κιλιμάντζαρο". Είναι πολύ καλή -κι αυτό δύσκολα το λέω για ταινίες ή βιβλία από τη Γαλλία.

2 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο πολύ αγαπώ τα κείμενα σου. Καλό σου απόγευμα φίλε μου.

Λωτοφάγος είπε...

@ Να είσαι καλά, Τζόαν. Κι εγώ αγαπώ τα δικά σου. Καλό βράδυ